Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 22 декември 2022 г.

Какви днес ще бъдат моите предавания по Пловдивската обществена телевизия, най-свободната медия в България?


Понеже днес е денят, в който имам две предавания по Пловдивската обществена телевизия, тази заран написах следното писмо до нейния ръководител, уважавания г-нн Евгений Тодоров:

Здравей, г-н Тодоров,

За днес предлагам така: първо, в зуум тия дни проведох хубав разговор-дискусия с един много интересен млад човек от София, казва се Леонид Фридман, наполовина руснак, наполовина българин (казва обаче, че на 51% се бил чувствал българин!), много информиран, чудесно разсъждава, удивителното е, че е само на 23 години! (Т.е. зрителите ще имат възможност да чуят гласа на младите!) Да, обаче клипчето е 1 час и 50 минути, а да се реже не бива, щото има уводна част от мен (преди да дойде това момче, той идва сам, напълно свободно!), която въвежда в проблемите. Та затова има два варианта:

Първият е днес да няма предаване на живо, а времето за двете предавания да бъде употребено за този наистина интересен разговор, ето и линка към него: https://www.youtube.com/watch?v=hMLYUwfx7FM

Вторият вариант е все пак да има предаване на живо, но в някакво друго време, готов съм да дойда и в съвсем друг час, с оглед да не се развали хептен програмната схема за деня (ако предаването на живо бъде близо до тия два часа, отредени за моите предавания). Ти прецени, няма проблем и ако няма днес мое предаване на живо, въпреки че би ми се искало предвид наближаването на празника да разговарям със зрителите по тема, свързана с учението на Христос, която мен специално много ме вълнува.

Това е моето предложение. Каквото прецениш, това ще е, кажи ми, ще реагирам и или ще дойда, или пък днес няма да има предаване на живо.

Хубав ден на всички!

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров 

Това писмо написах преди малко и го пратих съвсем рано (тази заран станах в 2.00 часа сутринта, едно че си легнах снощи "с кокошките", съвсем рано, друго щото вчера през деня спах няколко часа, понеже пък предишната вечер бях на работа през нощта!). Виждате как работим ний в нашата тъй свободна, гражданска, народна, наистина демократична телевизия: при нас свободата е неразлъчна от нас самите, поради което и нашата телевизия е най-добрата, е велик феномен в българския медиен пазар, в който наистина свободните медии се броят на пръстите на едната ръка или, още по-точно казано, могат да се обозначат само с един-единствен пръст - ако ми позволите да се изразя така директно, но то е самата истина. 

Та и аз не зная засега какво ще бъде днес, дали ще има предаване на живо, но здраве да е, ще разберем някъде след 8.00 часа сутринта.

Хубав ден желая на всички!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем... 

2 коментара:

Анонимен каза...

10.30 На Агората – разговор с Леонид Фридман

12.30 На Агората – на живо

Грънчаров, ти стана като бай Вучков - 3 часа предаване.

Ангел Грънчаров каза...

Мерси за комплимента, таваришч, ама немаше нужда... :-)