Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 1 януари 2023 г.

Как президентът Зеленски нанесе такъв точен удар право в сърцето на тиранина, че Путин вече е не побесняло от злоба зомби, а направо мъртвешки труп?


 

Из новогодишното обръщение на президента на Украйна Володимир Зеленски: 

 "2022-a ни улучи в сърцето. Изплакахме всичките си сълзи. Изкрещяхме всичките си молитви. 

311 дни. Имаме по нещо да кажем за всеки един от тях. Но повечето думи са излишни. Няма нужда от обяснение. Нужна ни е тишина, за да чуем. Нужно е да поспрем, за да осъзнаем. 

Не знаем със сигурност какво ще ни донесе 2023-а. Бих искал да пожелая на всички ни едно-единствено нещо: победа. Това е главното. 

Нека това бъде годината на завръщането. Завръщането на нашия народ. Войниците – при своите семейства. Затворниците – в своите домове. Изгнаниците – в своята Украйна. Връщането на нашата земя. И временно окупираното да стане свободно завинаги. 

Връщане към нормалния живот. Към щастливите мигове без вечерен час. Към земните радости без въздушни тревоги. Връщането на онова, което ни беше откраднато. Детството на нашите деца, спокойните старини на нашите родители. 

Нека Новата година ни донесе всичко това. Готови сме да се бием за него. Затова всички ние сме тук. Аз съм тук. Ние сме тук. Всички сме тук. Украйна – това сме всички ние. 

Слава на Украйна! 

Честита Нова година!" 

(Превод Manol Peykov, от страницата на Veni Markovski) 

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: По-хубава новогодишна реч от речта на Зеленски не съм чувал. Сравнението на неговата реч с речта на нещастника Путин е убийствено за последния! 🙂 Зеленски нанесе такъв точен удар право в сърцето на тиранина, че Путин вече е не побесняло от злоба зомби, а направо мъртвешки труп... 

А ето сега възможно най-тъпата и най-лъжливата реч, която съм слушал; сравнявайте сами:



ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем... 

3 коментара:

Анонимен каза...

Единственото зомби си ти, Грънчаров.
Хората започват новата година позитивно и с човешки пожелания, а ти си показваш злобата и простотията от първия ден на 2023-та.

Анонимен каза...

Няма ли парична премия, този сертификат е пунта-мара.

Ангел Грънчаров каза...

Напротив, таваришч. Парите нямат нищо общо с вррния смисъл. Вие всичко явно мерите с пари...