Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 14 януари 2023 г.

Защо има смисъл да се гласува - и защо винаги има за кого да гласуваме?

Пак се задават избори и пак се появиха мрънкала, които почнаха публично и демонстративно да се вайкат, да кършат театрално ръце и да убеждават простодушния народец, че било, видите ли, "немало за кого да гласуваме". Ето какво се чувствам длъжен да кажа по този повод (бидейки опитен, дългогодишен учител по философия, по морал и по гражданско образование и също така най-вече добронамерен гражданин, който никога не е лъгал и презира лъжците!)

Приказките от рода на "няма за кого да гласувам" означават, че се смяташ за най-умен и за най-добър, че най-много разбираш от политика, че си най-честен и пр.; "мислещите" по този начин вечно недоволни многознаещи мърморковци, които тръбят наляво и надясно че било немало за кого да гласуват, имат един-единствен достоен изход: сами да създадат партия, да влязат в политиката и да докажат на дело, че са толкова добри, че с основание са дърдорили, че било немало достойни и добри политици, за които си заслужава да гласуваме.  

А иначе приказките че няма за кого да се гласува са израз на глупавата мания, подчертавам, че си най-велик, че си най-умен, че от всичко разбираш, че по-прав от тебе нема и пр. 

Не гласуват или тотално обърканите в своите бедни представи за политиката, или тотално вманиачените в умствено и морално отношение кръчмарско-интелегентски дърдорковци-празнословци. 

Нормално мислещите, здравомислещите хора успяват сред кохортата предимно ментета-политици да различат ония, които, въпреки че не са светци, ангелчета или непорочни девици, имат нужните качества да претендират за властта, умеят да говорят смислено, разумно, имат верни разбирания за това какво трябва да се прави в политиката, кое е истински потребно за държавата и народа, които не лъжат, не ни баламосват, не спекулират с някакви склонности на тълпата, не се подмазват никому (не са демагози, не са популисти, т.е. не шмекеруват!), а и най-вече са доказали на дело, че са твърди в убежденията си, че не са въжеиграчи, че не са корумпирани и пр. Има доста признаци, които ни помагат да разпознаем истинските политици от политическите шарлатани и клоуни от типа на Боко Борисов, Костя Копейкин, Румен Радев и прочие кариеристична, ченгесарска и мафиотска напаст. 

Ако сме разумни и справедливи, ще ни се наложи да признаем, че истински добри и доказани политици, които са нужни на България днес, са политиците около Христо Иванов, политиците от ДСБ, политиците от ПП, т.е. политиците около Кирил Петков и Асен Василев. Има и един допълнителен признак за разпознаване на истински добрите политици и той е съвсем лесен: такива са ония политици, които са най-много оплюти от платените медийни мерзавци, слугуващи на мафията. 

Навремето такъв истински добър политик и доказано умел управник, оплют най-много от мерзавците, беше премиерът-реформатор на България Иван Костов, сега такива най-щедро оплюти от мерзавците, слугуващи на мафията, са Христо Иванов, Кирил Петков, Асен Василев и политиците около тях, т.е. тъкмо политиците, които, както казах, хем говорят най-разумно, хем са показали, че са безкомпромисни борци против мафията, корупцията, беззаконията, против разбойниците от ГЕРБ, БСП и ДПС, т.е. против властовия мафиотски мастодонт ГЕРБСПДПС, към който сега се премъкнаха и продажниците от руската партия "ВОЗРОЖДЕНИЕ РАZZИЙСКОЙ ИМПЕРИИ"

Това исках да ви кажа. Има, разбира се, за кого да гласуваме, но за да разберем това, ние самите не трябва да сме опорочени и с неверни представи, трябва да имаме здрав разсъдък и достатъчно акъл и морал че да можем да различаваме истина от лъжа, добро от зло, справедливо от несправедливо, грозно от красиво. 

Сиреч, не трябва да сме стигнали до жалкото положение да сме наивници, вярващи на всички глупости, които ни пробутват безскрупулните манипулатори като... (да не изброявам имена, щото приятели ме предупредиха, че въпросните измамници могат да ме съдят, а пък нашето правосъдие знаете какво е!) 

Това исках да ви кажа. Хубав ден на всички! Приятни размисли ви желая!



ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата. 

2 коментара:

Jores каза...

Ето какво се чувствам длъжен да кажа по този повод (бидейки опитен, дългогодишен учител по философия, по морал и по гражданско образование и също така най-вече добронамерен гражданин, който никога не е лъгал и презира лъжците!):

1) опитен, дългогодишен НАВЛЕК В ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА;
2) добронамерен и ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗЛОБЕН;
3) никога е лъгал, А ЛЪЖЕ;
4) презира лъжците (СМЯХ В ЗАЛАТА И БУРНИ ОВАЦИИ).

...ще ни се наложи да признаем, че истински добри и доказани политици, които са нужни на България днес, са политиците около Христо Иванов, политиците от ДСБ, политиците от ПП, т.е. политиците около Кирил Петков и Асен Василев.

5) ...ще ни се наложи – ЗАЩО, КАК И КОЙ ЩЕ НИ НАЛОЖИ?
6) ...политиците около Христо Иванов... от ДСБ, и около Кирил Петкав и Асен Василев – ПЛАТЕНА РЕКЛАМА ЛИ Е?

Георги К. Бояджиев
14 януари 2023 г.

Ангел Грънчаров каза...

Дали да не дам под съд този тъй горещ поклонник на таваришчите Путин, Сидеровский и Копейкин, който все пак е реално лице, с истинското си име и при това тъй наивно си позволява да ме клевети, да ме плюе, да ми накърнява достойнството?

Какво ще кажете, уважаеми дами и господа съдебни заседатели, как смятате, дали ще отрече авторството си на безброя злобни и клеветнически писания по мой адрес това въпросно завистливо създание на природата и на културата, с извинение, с което даже и състудентите му не желаят да разговарят, а пък то самото, знаейки що за "имидж" има в очите на съствудентите си, не смее да се покаже в телевизията на свой състудент, а предпочита да ме плюе тук?