Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 13 януари 2023 г.

Нещо поучително: Как е разсъждавал премиерът-реформатор на България Иван Костов когато беше на власт?



ДОБАВКА: Ето какво казах на приятеля, който ми препоръча да гледам това клипче:


От 1997 до днес все още имаме нерешени въпроси и тези въпроси се дискутират в това старо интервю.

Днес в 4:53 ч. Изпратихте:

Ще го гледам и аз. И ще го споделя в блога си. Костов е мъдър политик и дори и старите неща, казани от него, си остават винаги актуални...

ЗАБЕЛЕЖКА: Съвсем съзнателно сложих тези две снимки на Костов от времето, в което той беше премиер: идеята ми е да скъсам колкото се може по-добре нервите на антикостовистките тъпанари, които са се вързали на лъжите и клеветите по адрес на Костов, разпространявани от финансираната от мафията оплюваческа пропагандна кампания (същинска безпощадна война по "РАЗКОСТВАНЕТО НА КОСТОВ"!), която добре платени медийни мерзавци (няма да споменявам имена защото са много!) водиха в продължение на повече от 20 години! Приятно късане на нервите, драги балъци и шарани, лапнали въдицата на антикостовистките лъжи!


ПОДКРЕПА: Become a Patron!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 коментара:

Анонимен каза...

АБСОЛЮТНО НЕМОРАЛНО И В НАРУШЕНИЕ НА НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС, ГРАЧАРО ИСКА ДА СЕ ПРАВИЛ МАЙДАН В БЪЛГАРИЯ - ТОЕСТ, КАТО УКРАЙНА ДА СТАНЕМ ТЕРИТОРИЯ НА РАЗРУШЕНИЯ, КРЪВОПРОЛИТИЯ И ВОЙНА.
ИМА ДВА ВАРИАНТА :
ПЪРВИЯ Е, ЧЕ ГРАЧАРО МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ, ЧЕ НЕГОВИТЕ ЛЮБИМЦИ ОТ ДАЙ-БЪЛГАРИЯ НЯМА КАК ДА СПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИ И ДА ДОЙДАТ НА ВЛАСТ ПО ДЕМОКРАТИЧЕН ПЪТ. ЗАТОВА ИСКА, КАТО СВОЯ ДЯДО И ДЯДОТО НА ХРИСТО, С ОРЪЖИЕ В РЪКА ДА СЕ ОПИТАТ ДА СВАЛЯТ ЗАКОННАТА ВЛАСТ И ДА НАЛОЖАТ "ДИКТАТУРА НА ПРОЛЕТАРИАТА"
ВТОРИЯТ ВАРИАНТ Е, ЧЕ АЧО КГБ-ТО ОБСЛУЖВА ПУТИН И ПОНЕЖЕ НЕЩАТА В УКРАЙНА НЕ ВЪРВЯТ, ДА СЕ ЦЕЛИ РАЗПАЛВАНЕ НА НЯКАКВИ РАЗМИРИЦИ ТУК В БЪЛГАРИЯ, ЧЛЕНКА НА ЕС И НАТО. ТАКА ПУТИН МОЖЕ ДА ЦЕЛИ ДА ПОСТИГНЕ НЯКАКВА ПОБЕДА В СЛАБОТО ЗВЕНО БЪЛГАРИЯ ЗА СМЕТКА НА УКРАИНСКИЯ РЕЗИЛ.
АЧО ПАЗАЧО ИНАЧЕ Е СТРАХЛИВЕЦ, НО ОПАСЕН ПОДСТРЕКАТЕЛ. ТОЙ НЕ СМЕЕ ДОРИ ДА ПРЕПИКАЕ АЛЪОШКАТА НОЩНО ВРЕМЕ, А ПРИЗОВАВА ДА СЕ СЛОЖИЛ ЕКСПЛОЗИВ - ПАК ТЕРОРИСТИЧНА ДЕЙНОСТ, НЯМАЩА МЯСТО В ЕДНА ПРАВОВА И ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА.
ГРАЧАРО Е ОПАСЕН, А ВЕЧЕ ГРУПА ОТ НЯКОЛКО ЧОВЕКА СЪБИРАМЕ МАТЕРИАЛИ ЗА НЕГОВОТО ПОДСТРЕКАТЕЛСТВО КЪМ НАСИЛИЕ И ЕЗИКА МУ НА ОМРАЗАТА И ЩЕ ГИ ИЗПРАТИМ КЪДЕТО ТРЯБВА. А ДАЙ БЪЛГАРИЯ ВЛАСТ НЯМА ДА ПОМИРИШАТ И ПАК ЩЕ ПРЕТЪРПЯТ РЕЗИЛА ДА ИМАТ ПО-СЛАБ РЕЗУЛТАТ ДАЖЕ ОТ ИЗРАЖДАНЕ.

Агенция Кресчендо

Анонимен каза...

ГРАЧАРО ИМА ОБСЕСИВНО-КОМПУЛСИВНО РАЗСТРОЙСТВО, ИНАЧЕ КАЗАНО - ДУШЕВЕН ДРИСЪК.
МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ И КЛЕПТОМАНСКО ЖЕЛАНИЕ ДА ПРИВЛИЧА ВНИМАНИЕ.
ЗАТОВА СЕ ЗАЯЖДА С ПО-ИЗВЕСТНИ И ПО-УЧЕНИ ХОРА КАТО НЕГО.
С УВАЖАВАНИЯ УНИВЕРСИТЕТСКИ ПРЕПОДАВАТЕЛ ДОЦ. Д-Р. ИНЖ. ПАШЕВ и С ЧОВЕК С 5 ДИПЛОМИ КАТО Г-Н АНГЕЛОВ.
ГРАЧАРО Е ЛУД, НО БЕЗОПАСЕН ЗА ОКОЛНИТЕ. СТРАХЛИВ, КОГАТО Е СГАЩЕН НА ТЯСНО. НЕСПОСОБЕН ДА ИЗВЪРШИ КАКВОТО И ДА Е НАСИЛИЕ, ПАЗИ БОЖЕ - РЕВОЛЮЦИЯ.
СТРАХ ГО Е ДА ПРЕПИКАЕ АЛЪОШКАТА, НО ПРИЗОВАВА ДРУГИ ДА Я ВЗРИВЯТ. КАКЪВ ПОДСТРЕКАТЕЛ - ЗАТОВА МОЖЕ ДА БЪДЕ ОСЪДЕН!

Агенция Кресчендо

Ангел Грънчаров каза...

Г.Пашев, душо тъй учена и добродетелна, кажи ми, облекчи душата си: т.н. "Агенция Кресчендо" е твоят вожд "Прекрасният луд", нали?