Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 26 януари 2023 г.

Защо ли за някои хора е така страшен откритият, честен, публичен и ДЕМОКРАТИЧЕН дебат очи в очи?

Налага ми се да публикувам мое писмо до ръководството на ПОтв, което беше предизвикано от следното писмено съобщение на Георги Пашев (който, прочее, напоследък, моля ви се, публично ме нарича "дръндарософстващия ПРЕДМЕТ Ачо Сократето", какво ще кажете за този тъй стремглав най-нов полет на неговото несъмнено богато и тъй изтънчено творческо въображение?!!) до ръководителя на ПОтв г-н Евгений Тодоров:

>-------- Оригинално писмо --------
>От: Георги Пашев georgepashev@gmail.com
>Относно: Във връзка със съобщение
>До: Plovdivska Televizia <potv@abv.bg>, Angel Grancharov <angeligdb@abv.bg>
>Изпратено на: 25.01.2023 18:10

Привет, 

Във връзка със съобщение от Грънчаров, което цитирам по-долу, съобщавам, че няма да дойда на поредното привикване от него по съвет на адвоката ми във връзка с бъдещи съдебни дела, които ще заведа срещу лицето Грънчаров за много неща - от набеждаване, през психо тормоз до причинени ми здравни вреди от него. 

Препращам съобщението от Грънчаров: 

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ:

Утре, 26 януари, от 10.30 ч. в предаването ИЗКУСТВОТО ДА СЕ ЖИВЕЕ по ПОтв възнамерявам да обсъждам казуса около поведението на адаптивния борец срещу фашизма и марксизма и виден католическо-академичен богомил Георги Пашев, който, както знаете, води безогледна война по моето оплюване, преминавайки вече всички граници на приличието.

Пиша това за да съобщя, че въпросното лице има възможност да дойде утре в студиото в очите ми да каже това, което си позволява да дърдори по мой адрес в Мрежата. Сиреч, за последен път му давам шанс да решим конфликта по цивилизован, културен, достоен, демократичен и човешки начин. От него зависи дали ще се възползва от този шанс.

George Pashev

Ето сега моя предизвикан отговор:

Здравей, уважаеми г-н Тодоров, 

Гледам, че Пашев пак те занимава с нашите отношения (представям си какви ги пише по мой адрес когато не праща излиянията си на мен!); понеже се опитвам да го въвлека в диалог (въпреки че тезата на моя толкова морален и човечен опонент е, че аз не съм бил достоен за да снизходи "толкова ниско" - за да почне да разговаря с мен!), ето да кажа и аз нещичко, щом като така и така той те занимава с толкова интересния все пак казус:

Радващо е, похвално е, че този път тъй достойния ми и гнуслив (да разговаря с мен!) опонент ме е нарекъл с истинската ми фамилия, а не с они всичките гнусни прякори, с които ме удостоява публично във фейсбук (тук ще ги спестя, ако той иска, нека да събере цялата колекция и да ти ги прати, за да видиш с какво богато творческо въображение разполага най-новият водещ в ПОтв!). Както и да е, а по отношение на същината на изявлението му се налага да кажа следното:

Ако Пашев успее да съчини поне един-единствен стойностен аргумент в полза на това, че дебатът в съдебната зала, който той предлага, е по-добър, по-ефективен, по-смислен, по-разумен от публичния дебат примерно в Мрежата или по телевизията, то аз ще призная правотата му и дори ще го поздравя, че избира този вариант да изясним отношенията си (които изобщо не са лични, въпреки грозните му нападки спрямо моята личност; ако иска, пак нека да направи и да ти прати пълна колекция от ругатни, плювни, обиди, клевети, които като ураган бълва всеки ден по мой адрес където седне и където стане!). 

Аз не бягам от дебат в съдебната зала и както е тръгнало най-вероятно аз пръв ще трябва да заведа съдебно дело по казуса около тази кампания по оплюването ми, която моя тъй достоен опонент води от месеци!), но това, че той бяга от значително по-умния, СВОБОДНИЯ, сиреч добрия, смисления, разумния вариант да поспорим без ограниченията на съдебната процедура и пр. на мен ми говори, че най-вероятно той се надява да ме сплаши с тия подхвърляния че ще ме съди, което съвсем не е разумно, щото аз не съм направил до момента нищо лошо и престъпно, за което мога да бъда изправен пред съда; съвестта ми е напълно чиста. Както и да е, не желая да го убеждавам в нещо, нека да постъпи както иска, изборът е негов (ще изчакам още седмица преди да подам тъжбата си до съда!).

Напоследък приближени на Пашев хора взеха да подхвърлят публично, че било дошло времето ръководството на ПОтв да ме изхвърли, т.е. да обяви, че прекратява моите предавания - понеже не съм бил достоен да бъда сред водещите в медията и пр. Ако тази е интимната цел на цялата тази безогледна кампания по моето публично оплюване, то нека тогава тя да бъде заявена официално по подобаващия начин и тогава ръководството на ПОтв да обяви решението си. Но аз имам чувството, че конфликтът бива насърчаван умишлено та да вземе именно такъв един развой, т.е. моето изгонване (или пък, още по-добре за тях: да ме принудят аз сам да си взема шапката и да си тръгна!). 

Аз добре знам, че с предаванията си съм трън в очите на много хора, които, разбира се, редовно досаждат на г-н Тодоров да ме изгони от ПОтв. Но ми се струва че ако Пашев продължи да ме плюе (обижда!) всеки ден публично в Мрежата и в същото време се и подвизава като водещ в ПОтв, то това е начин по чисто морални причини аз в един момент да си тръгна от медията сам; вярно, че така ще доставя огромна радост на оплювачите около него (те са двама-трима, а съм почти убеден, че че зад съответните профили, които ме плюят най-усърдно, стои едно и също физическо лице, именно наставника, учителя, вожда на Пашев, именно т.н. Прекрасен луд, многознайкото, за когото се разбра, че в Швейцария бил работил като хамалин или като таксиджия, това с точност едва ли ще узнаем, щото той явно неслучайно така старателно крие личността си дори и от своя тай усърдно следващо го свой ученик!).

Толкова. Хиляди извинения, че ми се наложи да напиша това писмо, но бях предизвикан от репликата на моя опонент, които Бог знае защо така старателно бяга от открит, честен, публичен ДЕМОКРАТИЧЕН дебат очи в очи в студиото или в Мрежата.

Хубав ден на всички!

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров 

ПОДКРЕПА: Become a Patron!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

6 коментара:

Анонимен каза...

Двуличието и нагаждачеството на агент Ивайло няма да останат скрити дори и зад опитите на бранещите го като Матросов на амбразурата да го лустросат. Всеки трябва да си плати за грешките и това не е просто реваншизъм, а Божествен кармичен принцип. И Инджев и Грачаро ще си плащат за всички грешки и в този и в следващите си животи, докато не стигнат достойното ниво, което някои наричат Нирвана. В Нирвана няма никакви двуличия, дори и най-малките. Дори и светци има, които не са стигнали още Нирвана и още се прераждат, заради двуличие и предателства. На нас, обаче, святост не ни трябва, а ни трябва Самият Бог. Затова Золайра е казала да внимава да не ѝ даде нещо друго, освен самият себе си. Такива дълбоки мистични мъдрости, обаче, не са за всяка уста и особено не са за двуличници. Ако агент Ивайло беше поне малко искрен в разкаянието си, щеше да поиска прошка от жертвите на терористичния режим, в който, докато те са прививали телеса от мъчение в лагери като Слънчев бряг, такива като вас сте писали доноси или сте си гледали кефа и студентския живот в Ленинград и околията и след това сте писали комсомолски статии. Правилното поведение сега е искрено, лично и от душа да се разкаете и да поискате прошка от жертвите. Но дори и да успеете да заблудите нас, че сте искрени, самият Бог няма да можете. Той вижда всяко дори и най-малко петънце в душата ви.

Georges Pasche

Анонимен каза...

Май умря циганката която те хвали. Прекалено много се самоизтъкваш в този пасквил. Но и той също ще послужи в материалите да съдебното дело срещу теб. Умишлено изчаквам да се натрупа още повече материал.

Georges Pasche

Ангел Грънчаров каза...

Откога да поканиш някой, който те плюе неуморно всеки ден на публичен дебат очи в очи е... подсъдно деяние? :-) Попитай адвоката си за тия неща, щото явно съвсем не знаеш за какво да ме подведеш под съдебна отговорност... затруднението ти по този пункт се забелязва непрекъснато... :-)

Продължавай с провокациите си за да ме изкараш от равновесие, но още сега знай, че няма да постигнеш желания резултат... :-)

Анонимен каза...

Грънчаров, вие сте системаджия и пак системата ще ви изхвърли. Нямате достойнство сам да си тръгнете от ПоТВ, а много скоро ще ви изритат от там - не защото Е. Тодоров е лош, просто и той играе по определени правила. После пак ще се жалвате, че сте опраскан.

Анонимен каза...

Преди Пашев да обвинява другите че са агенти и комунисти, нека докаже че неговите родители не са. Защото и двамата са членували в БКП. Баща му беше близък с доста комунистически големци и агенти на ДС, сам той може да не е бил агент, но определено си беше тяхно момче.

Ангел Грънчаров каза...

До таваришча, написАл:

Грънчаров, вие сте системаджия и пак системата ще ви изхвърли. Нямате достойнство сам да си тръгнете от ПоТВ, а много скоро ще ви изритат от там - не защото Е. Тодоров е лош, просто и той играе по определени правила. После пак ще се жалвате, че сте опраскан.

Таваришч, кога по-точно и ЗАЩО ще ме изритат от ПОтв? Интересно ми е да зная, щот изследвам психиката на многознайковците, сам знаеш, че това е сферата на моите нАучни интереси...