Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 27 януари 2023 г.

Защо Америка е така силна и велика, как американците възприемат човека, живота, парите, свободата?

 

Това е поредна сбирка на нашия Философски дискусионен клуб, в която моя милост разговаря с двама американски българи (български американци?), между които се получи чудесен и много съдържателен диалог по ето тази тема (давам пълния вариант на въпроса понеже не се събира в кратката форма на заглавието): 

Защо Америка е така силна и велика, здраво, жизнено ли е американското общество, как американците възприемат човека, живота, парите, свободата? 

Аз лично разбрах, че моите лични, чисто дедуктивни и философски интуиции за Америка се потвърдиха напълно, от което си правя извода, че за философското прозрение, за чистия устрем към истината и свободата няма никакви непреодолими прегради, даже това, че никога не съм бил и най-вероятно никога няма да бъда, за жалост, в Америка, не ми е попречило да постигна тъй богатата по смисъл истина за нея. 

Толкова тук. Останалото - в клипчето. Приятно гледане и приятни размисли ви желаем!

Който желае да подпомогне този канал или пък издаваното от мен философско списание ИДЕИ, което работи за разгръщането на духовния и личностен потенциал на младите хора, може да го направи като използва информацията по ето този линк: https://aig-humanus.blogspot.com/p/donations.html (Или пък "да почерпи едно кафе" ето тук: https://ko-fi.com/ideiaig ) 

Абонирайте се за канала, на който гледате това видео, а също и за другите ми канали, на които помествам свои видеа с коментари, участия в дискусиите на нашия Философски клуб, интервюта по медиите и пр., ето ги тия други два канала, до тях можете да стигнете като ползвате ето тези линкове: 

https://www.youtube.com/@angigog/ 
https://www.youtube.com/@AngelGrancharov/ 
https://www.youtube.com/@angelgrancharov874/ 
https://www.youtube.com/@Paralel42/ (Нека тук да стои и този линк, водещ и към този мой блог, за всеки случай.) 

Абонаментът е малка подкрепа за усилията ни да помагаме за това щото гласът на истината да се чува из родните български простори: защото, за жалост, се превърнахме в страна на лъжата и на лъжците (които, знаете, се къпят в слава и просперират като арабски шейхове!). Разбира се, има и други начини за подкрепа, примерно чрез дарение в PayPal, било чрез банков превод, ето тук е информацията за различните начини да направите това е ето тук: https://aig-humanus.blogspot.com/p/donations.html 

Благодаря ви от сърце за подкрепата! 

СЛАВА НА УКРАЙНА! СЛАВА НА СМЕЛИТЕ - И СВОБОДОЛЮБИВИТЕ, И ПРАВДОЛЮБИВИТЕ! - ГЕРОИ НА УКРАЙНА! 

Смело коментирайте, не бъдете малодушни, бъдете добри граждани! 

И пак да добавя традиционното: не забравяйте, моля, да натискате бутончетата, било за харесване, било за нехаресване, също така не пропускайте да се абонирате - ако все още не сте го сторили. 

Стига истината да не ви е безразлична де, ако не ви е безразлична, направете го, абонирайте се за нашия тъй правдолюбив канал!

ПОДКРЕПА: Become a Patron!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: