Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 10 февруари 2023 г.

Кой е главният въпрос на българската политика и защо винаги има за кого да гласуваме - ако милеем за България?


Във Фейсбук написах нещо, касаещо съдбовно важен въпрос, което предизвика дискусии, ето какво написах, а по-долу давам и възловия момент от дискусията: 

... Всъщност цялата отговорност за всичко, което става или не става в свидното ни отечество носим ний, гражданите. Мафията у нас се е разпищолила заради това, че повечето от българите плюят, вият, кълнат, мърморят, ала не си мръдват пръста да идат да гласуват на изборите - и да помогнат да натикаме мафията където й е мястото. Те, негласуващите, носят отговорността за това, че допускаме мафията да смята държавата ни за своя бащиния, пък после Филанкишията, видите, ли ни бил виновен! 

Робът се познава по това, че бяга от свободата, а да гласуваш е най-простото нещо, което следва да прави оня, който разбира що е това свобода. 

ОТ ДИСКУСИЯТА: 

Stanislav Ivanov: Не съм съгласен! Правиш предположение че изборите са честни и че има за кого да се гласува. Поставяш под общ знаменател тези които не ги интересува и не искат да знаят какво е това гласуване, с тези които съвсем съзнателно и информирано не отиват да гласуват. А причини за това има точно толкова колкото и ЗА гласуването. Аз примерно не призовавам да не се гласува но ако гласувам то е само и единствено стратегически и ако ИМАМ за кого да гласувам. А не защото това е СВОБОДАТА. Гласуването е свобода точно колкото и свободата да не гласувам.

Stanislav Ivanov: Ето моето мнение за гласуването и референдумите:

 

МОЯТ ОТГОВОР:

Много искам да гласувам, ама немам желание да гласувам... щото: ... (И тук ви дърдорят врели-некипели глупости за това, че било немало за кого да се гласува!) ... 

Моят отговор е: 

Това са пълни глупости! Винаги има за кого да се гласува, винаги! Стига да не са ти объркали главата спекулантите, които срещу добро заплащане те убеждават, че няма за кого да гласуваш. Ако главата ти не е объркана, ако си наясно със същината на борбата, която водят политиците, ти не само ще гласуваш, но и ще се включиш реално в тази борба. 

У нас борбата от зората на демокрацията е: ние, гражданите, ще овладеем ли властта в държавата си или поради безхаберие ще се примирим с това, че властта у нас е в ръцете на РУСКО-БЪЛГАРСКАТА КАГЕБИСТКО-ЧЕНГЕСАРСКА МАФИЯ И ОЛИГАРХИЯ, която чрез разните там свои партии (БСП, НДСВ, ГЕРБ, ДПС, АТАКА, ВЪЗРАЖДАНЕ, БЕЗ ЦЕНЗУРА...)? Ето този е въпросът. 

У нас за годините на прехода държавата беше в ръцете на ГРАЖДАНСКАТА ДЕМОКРАТИЧНА ОБЩНОСТ само два пъти: в 1991-1992 г., по време на първото демократично правителство на Филип Димитров, и 1997-2001 г., по време на управлението на ОДС с премиер Иван Костов. В останалото време ни управляват марионетките на мафията, разните там Лукановци, Беровци, Жан-Виденовци, Симеончовци, Станишевци, Гоце Първановци, Боко Борисовци, Волен Сидеровци, Костя Копейкиновци и вся остальная комунисто-мафиотско-рублофилская сволочь. 

Това е положението. Срещу тази мафия, срещу този мафиотско-олигархичен октопод стои малцинството на демократично настроените глаждани, чиито представители навремето бяха политиците от СДС (не всичките, а малцина, останалите бяха вербувани от мафията и бяха кариеристи!), след това от ДСБ, а сега от ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ и ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА


Това е, тази е истината, която така усърдно КРИЯТ ОТ ВАС платените от мафията медийни мерзавци, знаете кои са те, дето шетат по телевизиите и са най-работливи в Мрежата. 

Главният въпрос на българската политика е: Ние, гражданите от демократичната общност начело с ДБ и ПП ще успеем ли да си отвоюваме държавата от мафията или ще допуснем България да загине пред очите ни - под тиранията на руско-българската кагебистко-ченгесарска крадлива мафия? 

При второто, ако го допуснем, ни чакат страшни изпитания докато не ни дойде акъла; мафията ще направи нужното България да отпадне от ЕС и НАТО и да бъде запратена отново в РУСКАТА КОЧИНА, в степите на ПУТИНСКА ЕВРАЗИЯ?! 

Това е истината, този е главния въпрос на българския политически живот. 

Сами преценете за кого работят тия, което ви агитират да не гласувате, "щото било немало за кого да се гласува", и щото "най-разумното", видите ли, било "да се гласува против всички", абе идете за риба, берете гъби, излежавайте се на дивана, правете що искате, само и само недейте да бъдете съзнателни и добродетелни български граждани, съзнаващи своя интерес, само недейте да гласувате за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ - ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА, щот тогава властта на мафията ще отиде по дяволите!!! 

Сегате ли се сега какво ви внушават тия тъй сладкодумни манипулатори, прислугващи на мафията! 

Която краде държавата ни, която разбойничества толкова много години, която заради кражбите си ни държи така бедни, унизени, с объркани глави и с отровени от руско-ченгесарски манипулации и пропаганда немислещи глави и мозъци?!


ПОДКРЕПА: Become a Patron!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

6 коментара:

Анонимен каза...

Не зная. Защо питаш тъкмо мен?

Ангел Грънчаров каза...

Ами като не знаеш, чети за да научиш, таваришч; нема вечно да си стоиш тъп, нали така?

Анонимен каза...

Правдолюбив Философ Съжалявам но няма да дочета писанията ви. Започвате с презумпцията че човека отреща е "невръстен пикльо" който се поддава на всякаква пропаганда.
Е да ама не. Правил съм, повтарям - организирал съм и съм изпълнявал 4 изборни кампании. Познавам лично всеки от кандидатите в листите на партията за която съм агитирал. Познавам лично и повечето от конкуренцията им. Познавам лично и от близо и изборнмата администрация (редовните назначени от статуквото).
И точно понеже ги познавам всичките и знам що за хора са, за това и не гласувам за тях.
За останалите не гласувам понеже изповядват диаметрално различни идеологи от това което аз разбирам за нормално и демократично.
И сега да ви запитам - Вие колко кампании сте провели? Колко пъти сте агитирали за определен човек вярвайки че той е верния ... и в последствие сте се разочаровали?
На коя пария сте били член и колко време за да видите какъв е живота отвътре? В кампанията на кой политик сте работили и сте били в кухнята за да ми обяснявате как ЛИЧНИЯТ ми ОПИТ е глупост??
Сори, ама тук не сте прав!

Stanislav Ivanov

Ангел Грънчаров каза...

Stanislav Ivanov Без да се постараете да схванете същината на възражението ми, почвате да си говорите това, което "си знаете", сиреч, демонстрирате, че не Ви пука за осмислянето на проблема.

Въпросите, които ми задавате, нямат отношение към проблема, те са странични и несъществени. Хората, политиците били "лоши", разочаровали ви, затуй немало било да гласувате: та тезата Ви е смешна! Чивате ли се какво приказвате? Вие като сте такъв непорочен ангел и праведник, защо не се захванете с политика, сиреч, като имате такива високи претенции, направете го Вие, да видим във Ваше лице един... Иисус Христос, занимаващ се с политика?!

Хората и политиците, разберете го, не са светци, но ние не живеем все пак в рая, нали така? Аз имам такава позиция: политиците са човеци и си имат своите недостатъци, но като са обещали нещо добро, ще ги подкрепям; и докато са в Парламента ще ги наблудавам под лупа, ще ги критикувам, ще им предлагам да правят това или онова, което смятам за нужно и добро, издънат ли се, предадат ли ме, изменят ли на обещанията си, ще ги подменя, ще ги освиркам ако трябва, ще направя нужното да изчезнат от политиката.

Това прави добрият гражданин, а не се пише на вечно и от всичко недоволен мърморко, самообявил се за пълен праведник, който вика на всеослушание: аз съм толкова велик моралист, че друг като мен няма, нито един политик не отговаря на моите свръхизисквания, затуй... НЕМА ДА ГЛАСУВАМ, сиреч, ще седя на дивана в деня на изборите и ще се любувам и възхищавам на своята свръхправедност, непорочност, чистота, девственост и пр.!

Анонимен каза...

Правдолюбив Философ Какво можете да дадете като доказателство на вашите твърдения в гореописаното (прочетох го), че точно с това гласуване и точно за тези партии ще се промени статуквото?
Какво ви кара да смятате че ако гласуват всички то процентите ще са различни и точно ПП и ДБ ще са с най-много?
После какво ви кара да смятате че няма да направят сделка с мафията? Може би липсата на предишни сделки.
Съжалявам но и вие в момнента проповядвате мантра - тоест обявявате за самата истина нещо което е абсолютно несигурно и се намира в бъдещето.

Stanislav Ivanov

Ангел Грънчаров каза...

Stanislav Ivanov Ами съдя по това, че ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА и ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ имат ПРОГРАМА, която според моите разбирания и убеждения е добра, правилна, нужна, полезна за страната и за народа.

Да, убеден съм, че те ще работят според силите си за промяната на гибелното мутро-ченгесаро-мафиотско статукво; но силите на тези партии и политици зависят от това каква част от мърморковците като Вас, които сте мнозинство, ще благоволят да осъзнаят, че БЪЛГАРИЯ е по-важна от техните капризи, суетности, грандомании, страсти, от вечната им непорочност, праведност, святост и непогрешимост и в деня на изборите ще благоволят да станат, да си вдигнат задниците от топлите и меки дивани и да отидат да гласуват за точнто тези партии, т.е. ДА ИМ КРЕДИТИРАТ СВОЕТО ДОВЕРИЕ, пък след това ще се наложи да внимават всеки ден дали те спазват обещанията си.

Това е. Просто е. И след изборите ние, гражданите, имаме важна работа и роля, а именно да държим под контрол избраниците си, да ги подръчкваме, да ги задължаваме и ако трябва да ги принуждаваме да си изпълняват обещанията си, т.е. налага се и тогава да не се излежаваме на топлите и меки дивани, а да си изпълняваме ролята, задачата и мисията като граждани.

Едва когато достатъчна част от вечно и от всичко недоволните мърморковци като Вас в деня на изборите благоволят да си вдигнат задниците от топлите и меки дивани и благоволят да идат да гласуват именно за ПАРТИИТЕ НА ПРОМЯНАТА, т.е. станат причина тези партии да получат ДОСТАТЪЧНО СИЛА в Парламента, за да могат да изпълнят обещанията си, т.е. получат ПАРЛАМЕНТАРНО МНОЗИНСТВО, едва тогава вече, когато сме им дали ЦЯЛАТА ВЛАСТ, ще имаме правото да искаме от тях да си изпълняват точка по точка програмата и обещанията, разбирате ли поне това?

До този момент направили ли сме това? Не, нали? Е, значи и нямаме право да мърморим, да се паникьосваме, да вопием, да крещим, да мърморим недоволни и пр.

А преди това, след като ние, избирателите, не сме им дали достатъчно сила и мнозинство, нямаме право да мърморим, че тези ПАРТИИ НА ПРОМЯНАТА, видите ли, "не били ставали", щото ний, дето сме премъдри праведници и безгрешници, сме биле предусещали, че те немало да изпълнят програмата си дори и да им дадем мнозинство, което, съгласете се, е крайно глупаво.

Само когато политиците от ПАРТИЯТА НА ПРОМЯНАТА дръзнат ДЕЙСТВИТЕЛНО, НА ДЕЛО, РЕАЛНО, ДЕ ФАКТО да направят сделка с мафията, едва тогава ще имате право да крещите, че са съгрешили и са излъгали Вас, непрогрешимия праведник и светец, но до този момент нямате право да дърдорите, че те, видите ли, по Вашето ПРЕМЪДРО чувство, усещане и предчувствие, "можело било евентуално да сключат сделка" с дявола, т.е. с мафията, което е и несправедливо обвинение, и е грозно при това, и е тъпо, нали така?

Сигурни неща в този живот са само смъртта и... човешката глупост; всичко останало е несигурно и ще стане сигурно само ако ние, хората, човеците, гражданите, благоволим да си мръднем задниците от диваните, та да го направим сигурно, добро, правилно, истинско и пр.

Схващате ли сега как стоят нещата? Или пак имате основания да си мърморите?!