Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 9 февруари 2023 г.

Володимир Зеленский: Обединеното кралство върви редом с нас към най-важната победа в живота ни: победа над самата идея за войната!

Вижте, на всяка цена, как посрещат лидера на горда Украйна в британския Парламент. Навсякъде в света аплодират Зеленски като лидер на свободна и борбена страна. У нас това не се отразява от медиите, за това го пускам тук, и знаете ли защо? Защото на фона на това признание и аплодисменти на свободния свят, реакциите нашите "левент" политици изглеждат жалки - медиите им да не отразяват Зеленски и подкрепата на ЕС и САЩ.

Нали не си представяте, как Радев ще говори със Зеленски? Или ще получи някъде, някога по света, признание за "горда" и "независима" България, която той води.

Проблемът е, че ние свикнахме да сме на дъното на ЕС, и голяма част от народа се примири да го водят посредствени хора като сегашните ни партийни и държавни лидери, дори не мечтаем да имаме лидер като Зеленски, който да ни вдъхновява и да печели респект в целия свят. И което е по-важно, ако Русия ни нападне, не съм сигурен, че ще има достатъчно смели българи, които да се борят за независимостта ни.

Другата част ще посреща Освободители, ще организира Народен съд и ще се разправя с политическите си противници.


Отгатнете на коя страна ще застанат днешните ни "лидери? Не е сложно. (Ilian Vassilev)



Украинският президент Володимир Зеленски каза, че победата на Украйна срещу Русия ще промени света и ще спре бъдещите агресори, предаде Ройтерс. Агенцията отбелязва, че Зеленски е направил това изявление в своето днешно обръщение към британските депутати в Уестминстър хол в Лондон. 

"Победата ще промени света и това ще бъде промяна, от която светът отдавна се нуждае", каза Зеленски, който е на първото си посещение във Великобритания откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари миналата година.

"Обединеното кралство върви редом с нас към най-важната победа в живота ни, това ще бъде победа над самата идея за войната", каза Зеленски.

Президентът на Украйна настоя да получи изтребители, за да осигури победата на своята страна над Русия, предаде Асошиейтед прес. Зеленски изрази също и благодарност към британския народ за неговата подкрепа още от първия ден срещу инвазията на Москва. 

Облечен в обичайния си тъмнозелен пуловер, Зеленски прикани съюзниците да изпратят на страната му изтребители, като каза, че бойните самолети ще бъдат "криле на свободата"

Украинският президент, който по-късно ще се срещне с крал Чарлз Трети, отбеляза, че британският монарх е бил компетентен военен пилот. "Кралят е пилот на военновъздушните сили", каза Зеленски. Той добави, че "в Украйна днес всеки пилот на ВВС е крал"

Зеленски донесе подарък - каска от украински пилот от военновъздушните сили, с надпис от него: "Имаме свобода. Дайте ни криле да я защитим"

В миналите войни "злото загуби", каза Зеленски на депутатите. "Знаем, че Русия ще загуби и сме наясно, че победата ще промени света", добави той.

ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем... 

Няма коментари: