Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 21 февруари 2023 г.

Как предлагам да протече часа по гражданско образование?


ОБСЪЖДАНЕ НА КАЗУС В ЧАСОВЕТЕ ПО ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ 

ТЕЗА: 

Украинците са попаднали под властта на фашистите. И са допуснали Европа и Америка да ги използват за своите пъклени цели. Украинският народ е подведен и заблуден да иска свобода, демокрация и независимост от своите по-големи братя, руснаците. Докато всъщност украинците са руснаци, които обаче са били подведени да си мислят, че не са руснаци. Затова руснаците са длъжни да освободят украинците от фашизма и от евро-американското робство. Войната, която Русия започна срещу Украйна, е освободителна война - и е добротворна хуманна мисия. 

АНТИТЕЗА: 

Никакъв фашизъм няма в Украйна. Ураинският народ пожела да тръгне по пътя на развитите европейски народи, по пътя на демокрацията, пожела да влезе в Европейския съюз и НАТО. И понеже на руските империалисти не хареса примера, който свободолюбива Украйна даде на руснаците, те се намесиха във вътрешните работи на Украйна; борещите се за бъдещия си просперитет по пътя на свободата украински граждани започнаха своя Майдан, битката им с проруския ружим беше тежка, дадоха свидни жертви, но извоюваха свободата си - и тръгнаха уверено по пътя към интеграция с Европа. Русия подло наруши международни договори, подписани от нея, гарантиращи независимостта и териториалната цялост на Украйна и завладя Крим, а след това предизвика сепаратистки конфликти в Източна Украйна, желаейки да анексира и тях. Преди 1 година Русия започна агресивна война срещу суверенната украинска държава, опитвайки се да я завладее и ликвидира като държава. Но срещна отпора на украинския народ и на цялата международна общност. 

КАК СМЯТАТЕ, КЪДЕ Е ИСТИНАТА, КОЯ ОТ ДВЕТЕ ИНТЕРПРЕТАЦИИ Е ВЯРНАТА, ОТГОВАРЯЩАТА НА РЕАЛНОСТТА? 

ПОТЪРСЕТЕ СЪОТВЕТНИТЕ АРГУМЕНТИ ЗА ДА ПОДКРЕПИТЕ СВОЯТА ПОЗИЦИЯ. 

ВЪВ ВСЕКИ КЛАС ЩЕ НАПРАВИМ ДИСКУСИЯ КАТО ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА ТЕЗАТА И НА АНТИТЕЗАТА ЩЕ БЪДАТ "ОТБОР", КОЙТО ЩЕ ВЛЕЗЕ В СЪСТЕЗАНИЕ (ЧРЕЗ ЗАДАВАНЕ НА ТРУДНИ, МЪЧНИ ВЪПРОСИ КЪМ ОПОНЕНТА, С ЦЕЛ ТОЙ ДА НЕ МОЖЕ ДА ОТГОВОРИ ИЛИ ДА СЕ ИЗЛОЖИ ПРИ ОТГОВОРА СИ!), ЦЕЛТА Е ПОБЕДА. 

(Побеждава оня отбор, който спечели повече точки; точка се печели при победа в съответния тур, печели или задаващия въпроси отбор или отговарящия.) 

ПРИЯТНА ДИСКУСИЯ ВИ ЖЕЛАЯ!

ДОБАВКА: 



ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата. 

2 коментара:

Анонимен каза...

Такива теми се обсъждат с помощта на безпристрастен модератор, а ти не си такъв.

Ангел Грънчаров каза...

Точно такъв съм, таваришч. Пак си се объркАл....