Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 1 март 2023 г.

Небезразлични и обичащи България граждани, съзнавате ли, че сме длъжни да подкрепим обединението ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА - ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ?

Публикувам следния коментар на евродепутата Радан Кънев, а към него по-долу добавям свой кратък коментар, имащ значението на мое обръщение към Общността на небезразличните граждани, с което инициирам тъй потребния дебат около въпроса, формулиран в заглавието на този постинг:

Листите на обединението* Продължаваме Промяната - Демократична България вече са внесени. Най-мъчителният етап на обединителния процес премина - според моето мнение и дългогодишен опит - рядко безболезнено.

Няма идеални листи, няма - дори в единните партии - подреждане без компромиси и недоволни. Резултатът е повече от положителен, логичен и насочен към общия успех.
Важното е друго. Днешният ден е начало, а не край на обединителния процес и преди всичко - на оздравителния процес в българската политика. Този съюз може да е закъснял - аз призовавам за него от година и половина. Но днес е по-важен от вчера - като преграда пред разрушителните тенденции и като шанс за положително развитие на обществото.


За всички, които ще подчертават разлики между отделните партии в обединението - давайте, така подчертавате силата ни. Защото политиката е по същността си обединение, съчетаване на различното, намиране на общата ценност сред разнородните обществени възгледи и интереси. Политиката е способност да работиш с другия, да преговаряш, да търсиш най-доброто решение. Да сътрудничиш дори и с тези, които не харесваш, да отстояваш позиции пред тези, които не харесват теб, докато се стигне до общия интерес, до общото благо. Политиката е да управляваш хора, които не те харесват, по начин, който е добър и за тях - а целта на нашето обединение е именно да управляваме България, с качествата и таланта на всички българи и в обществен интерес.

А общото между ПП, ДБ и партийно необвързаните граждани и организации, които подкрепят обединението, е много. От лидерско ниво, през кандидатите, активистите, та до избирателите. И по-важното - общото е насочено към бъдещето на страната, то е споделена мечта, възглед, решения със смел хоризонт към #България2050г.

*Умишлено казвам "обединение", а не "коалиция", защото последните 15 години са ме научили, че съвсем не всяко коалиране е основано на общи положителни цели и визия за бъдещето и политиката, а в случая е точно така. Не се съюзяват борещи се за краткосрочно оцеляване малки формации, а сигурни участници в бъдещия парламент, в името на голяма политическа цел - първо място и стабилно реформаторско управление. Както преди много месеци каза Христо Иванов - и беше много прав - България има нужда от дългосрочно единство на демократичните и реформаторски сили, само така може да се премести коловозът на политиката ни от блатото на миналото... (Радан Кънев)


КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Съвсем убедено и съзнателно аз смятам, че обединените реформаторски и демократични сили могат да извършат тази съдбовно важна за страната и народа работа - оздравяване на българската политика и вдъхване на живот на непрокопсалата заради коварствата на мафията млада българска демокрация. По тази причина, излишно е да го казвам, аз ще подкрепя с гласа си обединението ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА - ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. Призовавам всички, които искат България да стане най-сетне нормална, демократична, благоденстваща европейска държава, да сторят същото, да подкрепят с гласа си обединените демократични и реформаторски сили. Това е вярното и разумно решение, драги граждани, избиратели, сънародници. С това си кратко обръщение инициирам подготвянето на апел от страна на ОБЩНОСТТА НА НЕБЕЗРАЗЛИЧНИТЕ ГРАЖДАНИ, с който да призовем всички българи, които не са безразлични към бъдещето на своите деца и внуци, към съдбата на свидното ни отечество, да подкрепят с гласа си истински сериозните и демократично мислещи, твърдо и доказано антимафиотски политици от обединението ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА - ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. Толкова засега от мен.

Да живей демократична, добре уредена, европейска и просперираща България! Имаме шанс да спрем настъплението на злотворните мафиотски, проруски, антиевропейски и антибългарски партии!

ПОДКРЕПА: Become a Patron!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Анонимен каза...

Не сме съгласни.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, от името на колко човека казваш това? ПитА ли ги или си присвои "правото" да говориш от тяхно име?