Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 7 март 2023 г.

Нали познавате таваришч дацент Вацев, заслепеният от комунизъм-рашизъм-путинизъм фалшив "академично"-лъжлив, с извинение, "геостратегический" шаман?


От страницата на Veni Markovski:

Преди малко по БНР, в предаването ”12+3” по “Хоризонт”, гостуваше и дълго време си подаваха топката Валентин Вацев и Петър Волгин. Разговорът ще бъде пуснат на сайта на БНР, разбира се, но малко контекст за това какви ги е говорил г-н Вацев през последната година — в три снимки плюс малко текст*:

“На 8 юли “геополитикът” Вацев смайва желащите да бъдат смаяни от страниците на рашисткия “Труд” със серия от “прогонози”, до една опровергани във времето. Ще ги маркирам, за да се види тяхното сгромолясване от дистанцията на времето що за “пророк” и “познавач” канят нашистките медии да мами лековерната публика:

“Войната ще продължи следващия месец, когато руското военнополитическо ръководство реши коя ще бъде следващата цел. Възможни са две такива. Първата е превземането на Харков, другата – превземането на Николаев и Одеса. Мисля, че ще бъде втората.”


“Очаквам през септември или октомври, но не след ноември, когато са съдбовни избори в САЩ, Русия да се види в открита война между Русия и НАТО. Има три възможности това да стане. Първо – в Литва, която постави Калининград в изолация. Втората възможност е, ако полското правителство изпрати на територията на Западна Украйна няколко десетки хиляди полски доброволци, което ще бъде окончателен повод за признаване на открита война на Русия с НАТО. Третата възможност е съвсем близо до нас. Ако Украйна нагази в Приднестровието и в същото време Румъния извърши действия спрямо Молдова.”

Вацев “прогнозира” и от името на САЩ, нещо, което както знаем, е доказана лъжа:

“САЩ са на път да се откажат от идеята, че колкото повече оръжия дадат на Украйна и колкото повече я насъскват, финансират и въоръжават, толкова по-лесно ще спечелят демократите изборите на 8 ноември.”

Подмазвайки се пътьом на “Труд” като “ едно малко, но щастливо изключение” в българското медийно пространство, заслепеният от собствения рашизъм фалшив шаман добавя:


“Както всички с нормално зрение вече видяха, Русия има военнотехническо надмощие над Украйна и бавно, но сигурно побеждава. И без съмнение може да спечели войната, но истинският проблем е, че руската държава не е готова политически да понесе бремето на тази победа.”

Та, в задачата се пита: защо националното радио предоставя ефира си на човек, който се е доказал като грешен гадател, като “анализатор”, който не е успял да анализира правилно агресивната война на Русия срещу Украйна (и продължаваше да я ”анализира” грешно в днешното си интервю по БНР)? Това не е “представяне на другата гледна точка”, а е представяне на гледна точка, която през последната година е доказано вкарваща в заблуждение слушателите на радиото и читателите на сайта на БНР.
________

* — Цитат от статията на Иво Инджев: https://bit.ly/3ISvqE6

ОРИГИНАЛНИЯ ИЗТОЧНИК (ЗАСЛУЖАВА ДА СЕ ПРОЧЕТЕ НЕПРЕМЕННО!!!):



ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

2 коментара:

Анонимен каза...

Колко си приличат Вацев и Грънчаров. И двамата нямат една вярна прогноза.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, я кажи една невярна моя прогноза!? :-) Апропо, говориш глупости: аз прогнози просто не правя. Никога! Зацепи ли сега? :-)