Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 10 март 2023 г.

Защо Америка е велика - и дали е вярно че ний, българите, хал-хабер си нямаме от нормалния свят?

 

Как разсъждава един българин, живеещ в Канада (написал е своя коментар под ето този клип: Как да спрем бруталната агресия на руския империализъм и неговата продажна и лъжлива "пета колона"?):

Кой да се позамисли бе?! Само добичета за водопой и стригане. Пак съм аз, човекът от Канада. Тия, които ти се обаждат, са изкукуригали, макар и добри хора дето си нямат и хал-хабер от нормалния свят. Ще ти разкажа как стават нещата в Канада. 

Който се учи или не се учи, ама и в двата случая който бачка яко, има, а който се къхари и се жалва, духа супата. Тука системата е желязна. Всеки един човек струва и се цени, един има много, друг има малко, но всички са равни, всеки индивид е важен и уважаван. Не е лесно да се живее тук, то къде ли е е лесно, но има справедливост, която е за всички. Това тушира всички неволи в личен план. Но не е трудно да се живее и ще ти обясня защо. Защото я няма тая промивка на мозъци, която я има в България. И хората тук си живеят щастливо и доволно с това, което имат и което нямат. 

За съжаление и то много голямо съжаление мога да споделя, погледнато от страни, че Българя е пълна кочина, превзета от антибългарски капути. Слушай Китаеца, той ги казва нещата едно към едно. Ама действай, евала за това, което правиш. Безценен си както и другите като теб, които се опитват да промият ушите на невежите. 

Един те пита за Обединените американски щати. Какви са тия, що е това Америка и американец? Вдълбнати мозъци от пропагандата. Не им се сърдя. Бе тия ганьовци някога били ли са в Америка и видели ли са жив американец как изглежда, какво мисли и какво прави американския човек? Не са, ама аз ще им го разкажа: 

Добри, състрадателни хора, миролюбиви, хора, които не разбират агресията, насилието и омразата. За по-просто казано: ей-там на пътя ако я закъсаш и започнеш да мреш 100 човека ще скочат да те спасяват. Руската пропаганда в България е жестока, какви зверове били американците, лъжат хората и ги манипулират. 

Америка е велика държава заради ХОРАТА си, велика е защото всеки човек има значение, всеки живот е важен и всички са равни пред закона. Не тинтири-минтири както идиотите от ГЕРБ внушават. Човекът е номер едно, оттам всичко останало. Раша капут! 

Отвърнах му ето как: 

Здравей! Благодаря ти за толкова добрия, бих казал дори мъдрия коментар! Казваш истина, която е крайно неприятна за комуноидите у нас, най-вече поклонниците на Русия, на комунизма, на СССР, на Путин, на робството и пр. Ще публикувам коментара ти в блога си за да стигне до повече хора - защото казваш истини, които е добре да стигнат до колкото се може повече глави. 

Ела в нашия Дискусионен клуб ако можеш, ако имаш време, ето линка, с който можеш да влезеш: https://us06web.zoom.us/j/83335853987 Добре си дошъл! (Събираме се обикновено вечер към 19 ч. българско време.)

ПОДКРЕПА: Become a Patron!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

Американците не са лоши хора, ама горките наистина вярват на политиците, че на не знам си колко хиляди километра от границите им правят война за "защита на американските интереси" и "гарантиране на сигурността на САЩ". Иначе хора като хора.