Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 10 март 2023 г.

Кога ще падне МОЧА и кога вътре в партиите у нас ще се появят наистина демократични отношения?

 

Поредната сбирка на нашия Философски дискусионен клуб. По установилия се обичай обсъждаме не само темите на деня, но и някои от най-важните възлови въпроси на политиката у нас, а също и в международен план. Търсим разумни решения на тъй заплетените ситуации. 

В тия плодотворни и наистина демократични дебати много често се раждат истини, имащи значение за подреждането на "пъзела" в често крайно обърканите съзнания на немалка част от нашенската човешка и народна природопопулация. 

Толкова тук. Останалото - в клипчето. Приятно гледане и приятни размисли ви желая! 

Който желае да подпомогне този канал или пък издаваното от мен философско списание ИДЕИ, което работи за разгръщането на духовния и личностен потенциал на младите хора, може да го направи като използва информацията в моя блог, наречен Humanus Academy (в търсачката лесно ще го намерите по това име!), раздел ДАРЕНИЯ (donations). (Или пък "да почерпи едно кафе" ето тук: https://ko-fi.com/ideiaig ) 

Абонирайте се за канала, на който гледате това видео, а също и за другите ми канали, на които помествам свои видеа с коментари, участия в дискусиите на нашия Философски клуб, интервюта по медиите и пр., ето ги тия други два канала, до тях можете да стигнете като ползвате ето тези линкове: 

https://www.youtube.com/@angigog/ 
https://www.youtube.com/@AngelGrancharov/ 
https://www.youtube.com/@angelgrancharov874/ 
https://www.youtube.com/@Paralel42/ (Нека тук да стои и този линк, водещ и към този мой блог, за всеки случай.)

ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

3 коментара:

Бачо Кольо каза...

Десет поста и нито един коментар.
Хората престанаха да четат дивотиите ти.
Писането на глупости сигурно е приятно занимание, но четенето им уморява.

Ангел Грънчаров каза...

Кажи една глупост, която съм написал, дарагой таваришч Колю. Да видим дали е глупост. Щот ти си хептен объркан напоследък и ръсиш глупости, каквито човешки ум не може да си представи даже.

Апропо, хиляди хора четат блога ми всеки ден. Наближавам 4 милиона посещения. Че не коментират тия хора означава, че са съгласни с моите тези. Зацепи ли? А оплювачите се преместихте в страницата в моя подкрепа, която е във фейсбук. Зацепи ли теперь?

Анонимен каза...

Калоян е прав според мен. Не бързайте да се радвате. Сега ще почне едно прехвърляне на горещия картоф - ама той не е на общината, той е държавна собственост, другите ще кажат - терена е на общината, и така до безкрай. А че Боковите хора били гласували и те - Боко всичко ще гласува, ама не би трябвало да му даваме индулгенция за мафиотското му управление.