Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 1 април 2023 г.

Румен Радев заслужи да бъде принуден да освободи поста си - демонстративно служи не на българския, а на руския имперски интерес!


Иван Костов е светлинни години и галактики пред Румен Радев, няма как един съветски лъжец да бъде авторитет за мислещите хора.
За всеки национален проблем е виновен Костов, както за масовата приватизация, така и за огромната корупция, но не и другарите от БСП-БКП, които бяха в основата и на двата процеса!
"Днес президентът Румен Радев атакува бившия премиер Иван Костов по повод негово критично интервю за БНР. „Г-н Костов явно е забравил българската конституция, но ние не сме забравили, че по време на неговото властване България беше разпродадена на безценица. Българската позиция е ясна и еднозначна – ние няма да изпращаме оръжие и боеприпаси за Украйна“, каза държавният глава.
Потърсихме за коментар самия Иван Костов – ето как отговори той на въпросите на журналист от „Флагман“.
- Г-н Костов, как ще коментирате днешното изказване на президента Румен Радев по Ваш адрес?
- Истината за приватизацията, скрита зад лъжите още от времето на „Бялата книга“ на Филчев, както и на Борисов, на Плевнелиев и сега на Радев, е в книгата ми „Свидетелства за прехода 1989 – 1999“. Там е казано точно какви са били активите, които са били приватизирани и за каква сума са приватизирани. И е доказано с международно сравнение, че сумата, за която са приватизирани предприятията (те са приватизирани предприятия, а не активи), е по-висока от тази, която правителството на Жан Виденов е приело като стойност на тези предприятия, заедно със Световната банка. Така че всеки, който би желал, може да направи тази справка в книгата, да сравни числата. Никой досега – нито икономист, нито историк, не е опровергал това, което съм написал и няма как да го опровергае, защото всичко, което е написано там, почива и се базира на официална българска информация на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол и на Националния статистически институт. Това е по отношение грамотността на президента Радев по темата, по която се е изказал. Явно се е изказал отново неподготвен и некомпетентно. Аз мислех, че този въпрос с приватизацията вече е приключен след изнасянето на официалните данни, което аз съм направил.
- Радев отново заяви, че България няма да изпраща оръжия и боеприпаси на Украйна.
- Защо някой журналист не му зададе въпрос – искал ли е някой да принуждава или да приканва Съветският съюз да сключва договор с Хитлер, когато той навлиза с войските си и атакува Москва? Защо не отговори на този въпрос? Това е ключовият въпрос. Жалко за този човек, защото той отново проявява невежеството си.
- Дали смятате, че реално ще бъдат спрени снарядите, които се прехвърлят (от МО) към ВМЗ-Сопот, да отидат към Украйна или това е някаква спекулация на президента?
- Вижте, президентът води някаква политика на подкрепа на тези крила в БСП, които се борят за власт. И от тази гледна точка той говори това, което искат да чуят избирателите на „Левицата“ и на БСП, а дори и на „Възраждане“. Той мисли, че това е, което те искат да чуят. И може би е прав. Но това е много малък сегмент от българското избирателно тяло. Това са много малко хора. Какво е характерно за тази позиция? Тази позиция е двулична, тя е нечестна. Тя носи негативи на България. Аз го коментирах и онзи ден, когато той направи тези изказвания. Явно е, че никой няма да подкрепи България нито за членство в еврозоната, нито за Шенген, ако не се промени тази държавна позиция. Защото тази позиция е много важна за Европейския съюз. Защото войната на Русия срещу Украйна е много съдбоносен проблем за съюза. От тази гледна точка, изказванията на президента, от една страна, отговарят на щенията на избирателите на левицата, от друга, нанасят тежки външнополитически щети на България. От трета страна, не отговарят на убежденията на голямото мнозинство от българските граждани, на обществото ни, което бе изразено и в гласуването на първото решение от 3 ноември за даване на военно-техническа помощ на Украйна. То беше гласувано със 175 гласа, което е конституционно мнозинство. С други думи, президентът, говорейки тези неща, каквото и да мисли, че прави, каквато и политика да мисли, че прави, той влиза в остро противоречие с конституционно мнозинство в Народното събрание, което може да му гласува импийчмънт.
- Какъв е интересът на президента да влиза в сблъсък с мнозинството български граждани?
- Не знам! Не знам! Това е удивително! Това е първият президент, който прави тези неща. Вие си спомняте, навремето първо Желев, после Петър Стоянов – всички следваха настроенията и възбудите на обществото. Желев се противопостави на Филип Димитров, Петър Стоянов се кандидатира като независим (през 2001 г. - б.а), защото искаше да води политика, която все пак отговаря на тези интереси, на тези представи на обществото. Първанов направи същото във втория си мандат. Всеки президент се е опитвал да бъде с мнозинството, т.е. да бъде президент на повечето българи. Този президент прави точно обратното – той гледа да е президент на БСП и на „Възраждане“. И на „Левицата“. Странно поведение.
- В този смисъл, смятате ли, че той е автентичен русофил или е „натовски офицер“, както пък го обвиняват от друга страна? Що за човек е Радев? Доста е енигматично.
- За мен не е (енигматично). Той е един от идейните поддръжници. С поведението си на руски агент за влияние той вероятно е честен човек, в смисъл не получава някакви пари, не го купуват, но това отговаря на вътрешните му убеждения. Мисля, че това са му убежденията. Той беше сигурен, че Русия ще победи Украйна за три дни или за една седмица, нали си спомняте?
- Така е, да.
- Е, той и сега е сигурен, че руснаците ще спечелят войната. Може би. Защото иска да е така. Така че не е енигматичен.
- В този смисъл Борисов е прав, когато казва, че Радев е излязъл с тази платформа, когато се е кандидатирал за президент, и ние сме знаели какво избираме тогава. И сега не бива да се сърдим.
- Това е вярно. Само че е много вярно за първите избори. Когато прави кампанията за втория си мандат, не беше точно така. Тогава той флиртуваше много силно и с демократичните избиратели.
- Така е, да.
- Помните, нали? В този смисъл мисля, че на Борисов са му се смесили тези две кампании."
.^.
Радев не е купен, а идеен поддръжник на Русия и иска тя да спечели войната: Позицията му е в остро противоречие с мнозинството и носи негативи на България, смята бившият премиер - https://www.flagman.bg/article/290121 - 29.03.23

(От страницата на Иван Евтимов)

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Като президент на България Румен Радев няма право да се държи като резидент (на влияние) на Русия. Дори и субективно много да обича таваришч Путин, таваришч Сталин, СССР, комунизма и пр. дивотии, като български президент е длъжен да работи единствено и само за БЪЛГАРСКИЯ ДЪРЖАВЕН И НАРОДЕН ИНТЕРЕС! Радев няма никакво право да се държи и да говори както това прави руският продажник Костя Копейкин. Ако продължи да го прави, то това значи, че рискува опозорен да напусне поста си след масови протести на онази част от българския народ, за която достойнството на България значи нещо.

Смятам, че е крайно време партиите, които се смятат за проевропейски и демократично настроени да си обединят силите за да произведат импийчмънт на тотално провалилия се президент Радев, който като капак на всичко започна да се държи като диктатор - понеже трайно сложи ръка върху изпълнителната власт, върху правителството, което е драстично нарушение на Конституцията.

ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

18 коментара:

Анонимен каза...

Румен Радев никога не е бил в СССР. Бил е в САЩ, където е завършил военна академия.

Иван Костов е бил в СССР, където е учил в Кременгуч за летец. После е бил в катедрата по марксизъм във ВИИ “Карл Маркс”.

Така че Костов е Съветският, а не Радев.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, шикалкавенето не помага. Радев има рускав, съветская и коммунистическая (путиноидная) даша (душа) и това му личи по всяка негова дума. Зацепи ли тепер? Кой къде е бил и що е учил нема никакво значение...

Анонимен каза...

Грънчаров, видях обява, че си продаваш колата за хиляда лева. Готов съм да я купя за 1 200.

Бачо Кольо каза...

"- Е, той и сега е сигурен, че руснаците ще спечелят войната. Може би. Защото иска да е така. Така че не е енигматичен."

Няма никакви доказателства, че Радев иска войната срещу НАТО в Украйна да бъде спечелена от Русия.
На пък за сметка на това, мнозинството българи, и аз в това число, искаме точно това - решителна и категорична победа на Русия срещу НАТОвския агресор!!!

Ангел Грънчаров каза...

Къде видя обява, таваришч? Лъжеш, няма такава обява...

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч бачу Колю, ти кога пита мнозинството от българите какво искат, а, лъжльо?

Бачо Кольо каза...

Румен Радев е президент на България. Избран два пъти. И двата пъти - категорично и убедително. Иван Костов е български политик от миналия век. За поколението българи на възраст 18 - 35 години неговото влияние в сегашната политика е не по-голямо от това на Пенчо Кубадински и Иван Неврокопски...

Ангел Грънчаров каза...

Грешиш както винаги, таваришч. Радев е лъжец, Костов говори истината. Истината винаги побеждава. Зацепи ли?

Бачо Кольо каза...

Ти благодари все пак, че Конститцията не позволява трети мандат президентство. Че щеше да плюеш по Радев чак до 2031-ва...

Ангел Грънчаров каза...

Защо да не позволява Конституцията бре, таваришч Колю?! Каква Конституция бре, кога комунисти са спазвали закон и Конституция?! Таваришч Путин, идолът на таватишч Радев, нима не е президент вече 6-7 мандата?! :-) И Радев ще направи същото, колко му е?! :-(

Анонимен каза...

Е добре, нека свалим очилата за късогледство...



Ти си заровил нос в Хегел и Фойербах, хич (турска дума) не ти идва да разбереш, че никой не ги познава в английското пространство - да оставим настрана въпроса че с едноклетъчния си каубойски мозък въобще НЕ МОГАТ да прочетат имената им... Не е шега, тези две имена поставят в ступор английско говорещиo... Както и имена като Фани (това е путка на английски, значи викаш жена ти знаела английски???), Вера (на английски е ‘Вùъръ), Грета, Габи... Те в смешния си напън не разбират и не могат да произнесат тези имена - които са все немски, хи-хи...



Има яко отхвърляне между немски и английски, ти да си чул някога да е имало дружба между тях?...



А ти си в немската зона, от която аз исках + избягах - ето, уверявам те и се хващам на бас с теб - в Австралия нема и един немски багер!!!... A, как си мислиш, с кво кoпаме тука, а?... Всичката техника и багери и фадроми и маймуни, при вас е НЕМСКА...



Разбираш ли че английския свят не е Европа?... Затова Англия искаше да напусне...



Но не е така в Русия - там имаме шлосери по-добри от немските, това не ти е бабешки бълхàри в Тлъка в Алтъново и треперят кога турците ще ги изколят...



По цели нощи не спим, в селото броди питбул...



Ах тези 500 години робство, не можете да ги забравите, а? А защо всичките ви жестове и поведение са все турски, моеш ли да ми обясниш това, лениноградский изкуствен философик?...



Внимавай да не влезеш в класацията ми "изкуствен механичен организъм" която съм дал на всички западняци, СМЕХ...



Само дето си байганьовец, а не западняк = това е комплимент...



Западняците, Щатите специално, сега не са тези, които направиха американската конституция и декларацията на независимостта... Това сегашното са едни лайнари, които пушат марихуана като Oбама на Хавай и не знаят къде на картата е Русия... А искат да подкрепят една страна, Украйна, от която понятие си нямат какво е и защо е...



Ще ми фъркат дронове над Черно Море - руснаците им казаха, само не си играйте с нашто търпение... Преди да ви пратим на дъното...



Американските лайнари не са виждали сила, те буквално не знаят какво е Русия...



Аз, който чета Ярослав Хашек, а не Хегел, мога да кажа на тия гейови михлюзи - пичове, стойте настрана, дистанцирайте се както в локдаун - че е много реална опасността да отлетите за Оня свят заедно с кокошия си мозък...



АIG, четеш ли ме, турче смахмузено от комунизма и демонизирано от другарите, докато загубило умо си, хи-хи...



Зъпочвъм да пуйдузирвам, извини ма AIGGA, чи ти си дойчов фъшист, Вай Аллах!!!...



https://ria.ru/20230322/bezopasnost-1859690473.html





А. от Австралия

Ангел Грънчаров каза...

"... Но не е така в Русия - там имаме шлосери по-добри от немските..."

Едно не мога да разбера: как разбра, че немските шлосери са по-лоши от руските, пък немските шлосери правят чудеса, а руските шлосери-пияници правят само... лайна! Обясни ми как пиян руснак ще може да държи гаечен кблюч и да отвърта гайки?!

Анонимен каза...

Турция с мощен флот, турския език е много труден... Аз разбирам българите които искаха независимост - те не разбират и бъкел турски... Нема как да са ни приятели такива идиоти...

Но разбират руски...

Слезе ли долу при реалностите?

Преди дни турската преса писа че сме много зле с флота, нямаме нищо... Благодарим ти че ни обясни че имаме мощен флот...

За нищо не ставате освен за наши роби... Или руски...

Избери сам, хи-хи, но другите българи ще те затапят, знаеш как...


А. от Австралия

Ангел Грънчаров каза...

Турция винаги е имала добър флот, недей така, омаян си от руската пропаганда. Я ми обясни защо крайцерът МАСКВА така безславно потънА?

Анонимен каза...

“Няма да ни летят черни крила над родината... Нито враг ще се разхожда из полетата ни… Че да не им забием куршум (турска дума а защо ли я знаеш) у челото, хи-хи”...



https://www.youtube.com/watch?v=sailmeWkm_A



За твое съжаление това не са байганьовци, въоръжени в детинския си ум с... черешов топ!



Американците не са лоши хора, момент, сбиртока на планетата, каубои които се избиват кат скотове и отяздват, хи-хи...



Тая страна ли ще ни учи??



Пич, аз ти казвам, тия отрепки ще ги заврем в кучи задник, те само си чакат часа...



И турците мислят така, а ние сме 80 милиона, а колко са фалшивите байганьовци с надупени устни?... Те се смятат за фактор, юрдеците (турска дума за патка но Витанов не го знае, естествено), хи-хи...



Защо те е яд на руснаците, байганюфче, неспособен се чувстваш за техника, а?... И си го усетил там... Те са шлосери като германците, но по-добри, хи-хи... Знаеш ли кво е слесар, философик греческий сдуханний?...



>>>



“Няма закъснели при Господа... Кво ми пеят там ангели със злите си гласове”, хи-хи....



https://www.youtube.com/watch?v=TtjzVievnXQ





А. от Австралия

Ангел Грънчаров каза...

Русия не може да произвежда толкова, колкото е брутния продукт на един среден американски щат. Толкова по този пункт. Руското величие е ето какво: чефте пищови на гол тумбак. Това още ли не си го разбрал?! Ти знаеш ли, че си големо недоразумение? Български турчин, българизиран (излъган!) така яко, че е станАл русофил, пфу, отврат!!!

Анонимен каза...

Аз отдавна те забелязах че си маскиран сатанист... Библията не знае, има Бог Сократ??... Глупости говори че обичал украинци, той решил че това е важно...



Учил в Русия немски философи и решил че това е сила - немските тъпи философи направиха Втората война... Немец приятел ми каза - да, имахме един идиот който ни разката фамилията (Хитлер)...



Немците без Хитлер-наследството, представяш ли си каква сила щяха да са? Повече от Америка!!... Затова Америка им натрива носа постоянно, защото завижда...



Но може ли да натртие носа на Русия? О не, имаме проблем - тоя проблем може да стигне до изпаряване на дебелите ви US задници, хи-хи... US ще стигне дотам съвсем скоро, прочети Откровение, но мразиш Bible, мислиш Сократ е Bible... Но не е...



Проблема на Щатите е, че тяхната култура произвежда много нагло и некомпетентно поколение... Мислят ще се бият като в компютърни игри... Но реалността е различна, ето там Русия ще им го начука...



Ти нямаш отношение, кво моеш да промениш - само глеаш кат абдал!...



“Смъртен свят, смъртен човек” - запознай се с умна турска песен, не е байганюфски буламач (турска дума а защо я знаеш)...





https://www.youtube.com/watch?v=q66KuJfPT_Y





A. от Австралия

Ангел Грънчаров каза...

Светът не само в 21-вия век, но и по начало (но в 21-вия век особено!) се управлява от УМА (и от ДУХА!), а не от грубата физическа сила. Ето я предпоставката, че руските, българските и путиноидо-комуноидите от всички земни кълбета са обречени на провал в сблъсъка си с интелектуалното превъзходство и с творческата мощ на САЩ, Европа, Япония, Индия и дори на Китай...