Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 14 април 2023 г.

Кога самонадеяната нАука ще осъзнае границите си и ще престане да се занимава с проблеми, които не са й по силите?


Ангелов Ангел: Факт е, че нашият свят – животът на Земята, включително и нашите тела са изградени от... космически б*клук, подобен на този от снимката.

*Космическият телескоп Джеймс Уеб е заснел Касиопея А* 

Касиопея А е най-младият известен остатък от масивна звезда, която е експлодирала в нашата галактика. Затова нейното изследване помага на астрономите да разберат по-добре формирането на нови звезди. 

Новото изображение на Касиопея A е "преведено" във видима светлина, така че човешкото око да може да види цветовете. Така оранжевите и червените области в горната част на изображението показват топъл прах, маркиращ мястото, където материалът, изхвърлен от умиращата звезда, е започнал да се сблъсква с междузвезден газ. Извън обвивката розовите къдрици са образувани от материал във вътрешността на звездата, богат на тежки елементи като кислород, аргон и неон. 

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: "Факт е, че нашият свят – животът на Земята, включително и нашите тела са изградени от... космически б*клук, подобен на този от снимката." 

Изобщо не е факт това, т.е. то е факт само за материалистите. А за мислещите хора е факт само ето какво: че въпроси от рода на "Как е възникнал светът?", "Как е възникнал животът?", "Как се е появил човекът?" са въпроси, които просто не са по силите не само на науката, но и на самия разум - теоретичния поне, както това убедително доказа великият кьонигсберски мъдрец Имануел Кант. (Кант говори за някои други въпроси, непосилни за разума, което обаче не променя същината на работата, той говори за въпросите "Краен или безкраен е светът?", "Има ли свобода или всичко е необходимо?", "Смъртна или безсмъртна е душата на човека?", "Съществува ли една необходима същност, от която зависи съществуването на всичко друго, т.е. съществува ли Бог?.) 


По тази именно причина съвременните физици са се оплели в неразрешими проблеми, да речем, тяхната теория за "Големия взрив", ако се осмисли що-годе рационално, неминуемо довежда до потвърждение на Библейската истина за Сътворението на света от Бога. 

Що се отнася пък до "теорията" за "произхода на живота" чрез "СЛУЧАЙНО КОМБИНИРАНЕ НА ХИМИЧНИ ЕЛЕМЕНТИ", благодарение на което, видите ли, СЛУЧАЙНО възникнала първата ЖИВА СТРУКТУРА или клетка, то по същата "перфектна логика" можем да допуснем, че в природата нищо не пречи по същия начин СЛУЧАЙНО да възникне и нещо значително по-просто (от най-елементарните живи структури!), каквото, примерно, е един... автомобилен двигател! (Нека "учените" ако искат да тръгнат да търсят в природата някъде такъв един случайно и по естествен начин възникнал двигател, приятно търсене им желая, но като го "намерят", нека да имат добрината да ми се обадят! :-) )

Апропо, самите учени са изчислили, че за да се случи такова едно ЧУДО, а именно възникване на живот чрез случайно комбиниране на съответните "градивни елементи" (въпроса за пораждането на връзките между тях оставяме настрана!), е необходимо потресаващо грамадно количество време, а именно 10 на 350-та степен, т.е. тази "възможност" е равна на НЕВЪЗМОЖНОСТ, а вярата във въпросното "СЛУЧАЙНО ПОРАЖДАНЕ НА ЖИВОТА" е не е нищо друго освен ВЯРА В ЧУДЕСА, значително по "чудесни" от чудесата на регигията! 

Да не говорим пък за глупавата "научна" теза за произхода на човеците от... маймуните! 🙂 На която вярват, чини ми се, само ония "умници", които хал-хабер си нямат относно това що е човекът и какво представлява човешкото, както и самата човечност!

Тъй че изводът е: нека самодоволната и самонадеяна нАука, ако иска да не се излага, поне да осъзнае границите си и просто да престане да се занимава с проблеми, които изобщо не са й по силите, т.е. да престане да се занимава с решаването на въпроси, истината по които отдавна сме постигнали по другия, съвсем разумен път, а именно чрез ОТКРОВЕНИЕТО на Светото Писание, а също така и благодарение на философията! 

Толкова от мен, драги поклонници на "ВСЕМОГЪЩАТА" и също така "всичкообясняваща" нАука

Приятни размисли ви желая!



ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

Няма коментари: