Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 19 май 2023 г.

Защо Боко Борисов требе да намери сили и да направи тази тъй себеотрицателна стъпка: да подкрепи правителство на ПП-ДБ без да иска нищо в замяна?


Защо Бойко Борисов требва да подкрепи правителство на малцинството на ПП-ДБ след като вие не подкрепихте неговото предложение за кабинет? - пита тъй угрижената Цецка Ризова и мига мило като кукла Барби, а пък Никола Минчев, депутата, за когото и аз в Пловдив съм гласувал, говори дълго-дълго, ала не отговаря убедително. А е юрист и трябва да умее да убеждава. 

И ето, налага ми се да отговарям аз, учителя по философия и гражданско образование, щот професията ми е такава че да може да ме разбере всеки, дори и най-немислещия ученик; и отговарям също така щото политиците от ПП-ДБ за момента отговарят крайно неубедително. А и целият народ трябва да разбере как става така, как е възможен този фокус: ПП-ДБ не подкрепи кабинета на Боко, а на Боко да се налага неизбежно да подкрепи кабинета на ПП-ДБ. 


Ето моя тъй лесен за разбиране отговор: 

Боко требва да подкрепи правителство на малцинството на ПП-ДБ щото е много грешен и щото требва да се възползва от тъй великодушно дадения му шанс да поизкупи некои от греховете си - като направи нещо добро за страната и народа (след като доста години работи единствено за своето добро - и за доброто на присъдружната му мафия!). И щот требва да разбере, че с тарикатлъци в политиката не върви, иначе казано, требва да разбере най-после, че властта не е за да се работи за своето собствено добро (и за доброто на присъдружната мафия!), а е за да се работи за доброто на народа и на страната. 

Да, он, завалията, още не е разбрАл, че свършИ времето властта да се дели на порции от далаверата, които он даваше на ДПС, БСП, патреотите и пр., т.е., по-просто казано, че властта не е за да се лапа и да се краде, а е за да се работи, подчертавам, за общото народно и човешко благо. Тия неща он още не ги е разбрал и ето, сега дойде моменто да научи този тъй простичък урок. 


Това е. С настоящето предлагам Общността на небезразличните граждани да напише едно кратичко отворено писмо лично до Боко Борисов, с което да му обясни защо требе да подкрепи правителство на малцинството на ПП-ДБ без да иска нищо в замяна, без да иска министри, без да иска порции, без да иска облаги било за себе си, било за присъдружната му мафия, която лапа толкова много благинки и то толкова много време. 

Да, требва да му кажем това на Боко, щот он, завалията, никога не е и предполагАл, че в този живот има такива "изчанчени" неща като ЧИСТО ИДЕАЛИСТИЧНО СЛУЖЕНЕ НА НАРОДА

Този толкова прост аргумент требва да стигне и до ушите на лидерите на ПП-ДБ, щот те, поради огромната си ученост и интелигентност, сякаш имат сливи в устата и досега не намират начин на най-прост ЧОВЕШКИ език да обяснят на Боко туй нящо, което аз, както виждате, му го обясних пределно просто и ясно, т.е. така, че дори и он веке да може да ме разбере. 


И също така требва да се каже на Боко, че ако не намери сили да направи тази себеотрицателна стъпка в политиката, с която да изкупи барем малка, нищожна част от греховете си и от щетите, които нанесе на народа, ке му се наложи да плати огромна цена за проиграния шанс, който животът и съдбата му дават. 

Туйто. Толкова от мен засега. Приятни размисли ви желая! И хубав ден!


ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

Няма коментари: