Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 6 май 2023 г.

Какво представлява парадирането с военна мощ: по руски път ли иска да ни подкара таваришч Румен Радев, въстановил военните паради?


Парадите, манифестациите и цялата ни празнична символика със заря-проверка на всички официални празници е катастрофално демодирана и следва да се преосмисли. 

В 90% от случаите това е привнесена от Русия и СССР военна, агресивна символика, с която се парадира без реално покритие. Особено през последните години това ескалира и показва пълната си непригодност. 

Това, което се случва на 3-ти март е позорно, същото е и на 6-ти май, на 9-ти май да не говорим. Българска е само манифестацията в деня на българската писменост и култура. (Vladimir Milenski


Франция е единствената демокрация, която "парадира" с военната си сила. 

Колко струва парадът ни и каква е неговата официална цел? Никой не знае. 

И какво е съответствието му с реалното състояние на армията ни? 


"Да имаш военна мощ е подобно на това да си дама: ако трябва да казваш на хората, че си, значи не си." (Маргарет Тачър)

"Увереният в себе си - мълчи. Несигурният парадира и вдига шум." (Дон Корлеоне) 

Парадите са булшит от третия свят - масово мнение на военните в САЩ. 


Най-големите паради ги правят Русия, Китай и Северна Корея. За Русия видяхме, че зад фукнята се крие жалка картинка на кражби, корупция и некадърност. 

Казахстан отмени за поредна година парада за 9 май и бе обвинен от Руските медии, че "е тръгнал по европейския път". 

Наш Румен (Радев) възобнови парада, за да е ясно по кой път иска да ни подкара. (От страницата на Момчил Дойчев)


ЗАБЕЛЕЖКА: Тази публикация е по повод на умиляването на мнозина не дотам мислещи сънародници - когато гледат руските военни паради и военните паради в София! Белким се замислят поне малко...


ПОДКРЕПА: Become a Patron!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 коментара:

Jores каза...

Родът, потеклото му кърваво-червено, той мрази червените! Важи за отродниците, които се писаха първи демократи след Десети ноември 1989 г. у нас. Вгледайте се в биографиите им на теакива отявлени новоизпечени защитници на европейските духовни ценности, като Иво Инджев, Евгений Михайлов и пр., за да сте наясно с техните лични духовни ценности.

Бащата на баща ми, бащата на Перущенлийката Невена (майка на майка ми), по-големият от двамата братя Керемидови от Калугерово, Пазарджишко, загинали като бойци от Хвърковатата чета през Април 1876-а, носят името Георги. Тъй че това име е неслучайно в моите два рода. Честит Гергьовден на всички българи!

Георги К. Бояджиев
6 май 2023 г.

Jores каза...

Отродниците газ пикаят, че България празнува Празника на храбростта. Аман от мекерета на "духовните ценности" на политическия елит на Западна Европа и Щатите! Ще дойде и за вас Видовден, все полека! Мили рожби на червената номенклатура на бившата БКП, дето се пребоядисахте от доносници в "първи демократи"...

Георги К.Бояджиев
6 май 2023 г.

Ангел Грънчаров каза...

Ний всинца плачем! :-) Каква чиста непорочна душа има таваришч Бояджиевич, поклонник на таваришчите Сидеров, Копейкин-Късопишуркин и Путин! :-) Да живея Рассия!!!! Смерть Европъй!!!