Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 4 юни 2023 г.

Как да се пазим от медийните манипулации, кои са "шараните, лапащи въдицата" на руската пропаганда?

 

Поредна сбирка на нашия Философски Дискусионен клуб. Обсъждаме ред въпроси, свързани с нелеката ситуация в свидното ни Отечество, което е обект на жестока агресия от страната на петата колона на Русия, окопала се в държавните институции, включително и владееща институцията на държавния глава на България, което е скандално! 

В заглавието, чини ми се, се опитах да откроя водещия акцент на нашата дискусия, в която спорим твърде разгорещено. Което е съвсем нормално и естествено. Макар че това у нас почти съвсем не се разбира. 

Толкова тук. Останалото - в клипчето. Приятно гледане и приятни размисли ви желая! 

Който желае да подпомогне този канал или пък издаваното от мен философско списание ИДЕИ, което работи за разгръщането на духовния и личностен потенциал на младите хора, може да го направи като използва информацията в моя блог, наречен Humanus Academy (в търсачката лесно ще го намерите по това име!), раздел ДАРЕНИЯ (donations). (Или пък "да почерпи едно кафе" ето тук: https://ko-fi.com/ideiaig ) 

Абонирайте се за канала, на който гледате това видео, а също и за другите ми канали, на които помествам свои видеа с коментари, участия в дискусиите на нашия Философски клуб, интервюта по медиите и пр., ето ги тия други два канала, до тях можете да стигнете като ползвате ето тези линкове: 

https://www.youtube.com/@angigog/ 
https://www.youtube.com/@AngelGrancharov/ 
https://www.youtube.com/@angelgrancharov874/ 
https://www.youtube.com/@Paralel42/ (Нека тук да стои и този линк, водещ и към този мой блог, за всеки случай.) 

Абонаментът е малка подкрепа за усилията ни да помагаме за това щото гласът на истината да се чува из родните български простори: защото, за жалост, се превърнахме в страна на лъжата и на лъжците (които, знаете, се къпят в слава и просперират като арабски шейхове!). 

Разбира се, има и други начини за подкрепа, примерно чрез дарение в PayPal, било чрез банков превод, ето тук е информацията за различните начини да направите това е ето тук: https://aig-humanus.blogspot.com/p/donations.html 

Благодаря ви от сърце за подкрепата! 

СЛАВА НА УКРАЙНА! СЛАВА НА СМЕЛИТЕ - И СВОБОДОЛЮБИВИТЕ, И ПРАВДОЛЮБИВИТЕ! - ГЕРОИ НА УКРАЙНА! 

Смело коментирайте, не бъдете малодушни, бъдете добри граждани! И пак да добавя традиционното: не забравяйте, моля, да натискате бутончетата, било за харесване, било за нехаресване, също така не пропускайте да се абонирате - ако все още не сте го сторили. 

Стига истината да не ви е безразлична де, ако не ви е безразлична, направете го, абонирайте се за нашия тъй правдолюбив канал! 

Благодаря ви от сърце за подкрепата! 

ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

3 коментара:

Анонимен каза...

Бях изпаднал в заблуждението, че нищо вече не може да провокира мойто дълбоко удивление, но когато видях пълното неразбиране /дължащо се може би на полуобразованост и неумело прикрит слаб ум/ на маркетинговите стратегии приложени виртуозно от високообразованите и морално извисени „нови политици-евроатлантици“. За простолюдието е свойствено да не разбира високите евроатлантически ценности, но охотно да се ползва от тях когато други ги осъществят. „Омразата към Президента, към Буци, романтиката „“на парапета““ – всичко това са маркетингови ходове за въздействие върху местните примитиви обитаващи Територията. Никой никого не мрази, дори „парапета“ е просто сюжет за примитивите – там ролята на мачото се изпълнява от нежен транс... Разбира се, че за постигането на такива благородни и общополезни цели е простимо известно отклонение по отношение на средствата – не бива да се губи ценно време да се обяснява на простолюдието какви жертви се правят за неговото бъдещо благополучие!

Ангел Грънчаров каза...

Много сте учен, но за съжаление нищо не разбрах. :-( Бихте ли казал по-ясно и понятно какво всъщност искахте да йажере?

Анонимен каза...

г-н Грънчаров, пазете се, омразата към вас е достигнала демонски измерения. Видяхте ли ги "юнаците"? Как да им се помогне на тези хора? Страхувам се, че заслепени от омразата си към вас, може да извършат някоя глупост.