Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 23 септември 2023 г.

Поклон пред паметта на Стефи Бостанджиева, издателката на списанията ИДЕИ и HUMANUS и на много мои книги!


Тия дни научих, че е починала (от инфаркт) г-жа Стефи Бостанджиева, издателката на мои книги и на философското списание ИДЕИ (а също и на списанието за съвременно образование HUMANUS!), с която бяхме сътрудници от доста години. Бог да я прости, тя беше прекрасен човек! 

Г-жа Бостанджиева има голяма заслуга за оцеляването на списанието в най-тежките за мен времена като негов създател, издатели и главен редактор - когато мутро-комунисто-гербовашките властващи в образованието калинки започнаха безпощадна война с мен и ме подложиха на невиждани репресии (след 2014 г.), когато на два пъти ме уволняваха, когато водих тежки съдебни битки с тях, неподкрепен почти от никой, когато години наред бях безработен и дори без средства за съществуване. (Тя е издавала списанието и на кредит, след това съм й се издължавал!) 

Смятам за свой дълг да й се поклоня тук публично и да изкажа признателността си към нея! 

Жалко е, че точно такива ценни личности у нас си отиват непознати и непризнати почти от никой. Поклан пред светлата й памет! 

(ЗАБЕЛЕЖКА: И списание ИДЕИ, и аз като автор отново съм без издател, ако някой знае издател и издателство, което издава книги в по-малък тираж, но не на безбожно високи цени, ще му бъда много признателен ако ме свърже с него!) 

НА СНИМКАТА: Някои от "общите деца" на моя милост и на г-жа Бостанджиева, имам предвид книжките на списанието, които тя издаде. За жалост нямам нейна снимка за да я сложа тук в нейна памет...





ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена. 

Няма коментари: