Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 13 ноември 2023 г.

Какво представлява либерализмът в неговия чисто човешки, житейски и нравствен смисъл? (30)

 

Този път опитваме нещо ново: пробваме в тази поредица диалогичната форма на изложение, която, разбира се, е най-подходяща (беседата, лекцията е нещо друго, има си своята роля, но диалогът е винаги за предпочитане!) за такъв род теми и проблеми, но цялата работа е, че тази форма трябва много да се упражнява и практикува, тя не е лесна, напротив, доста трудна е. 

Онлайн-курсът "ЖИЗНЕНИ СТРАТЕГИИ: Как да стана пълноценно живееща личност?" ще се излъчва и в предаването ИЗКУСТВОТО ДА СЕ ЖИВЕЕ на Пловдивската обществена телевизия. Можете да участвате в този курс както тук, така и в ефира на предаването, обаждайки се по телефона. Коментирайте, питайте, кажете какво мислите, нека заедно да търсим тъй потребните ни истини! 

ВИЖТЕ И СЛУШАЙТЕ И ОСТАНАЛИТЕ КЛИПЧЕТА ЕТО ТУК: 


Толкова тук. Останалото - в клипчето. Приятно гледане и приятни размисли ви желая! 

Който желае да подпомогне този канал или пък издаваното от мен философско списание ИДЕИ, което работи за разгръщането на духовния и личностен потенциал на младите хора, може да го направи като използва информацията в моя блог, наречен Humanus Academy (в търсачката лесно ще го намерите по това име!), раздел ДАРЕНИЯ (donations). (Или пък "да почерпи едно кафе" ето тук: https://ko-fi.com/ideiaig )

ПОДКРЕПА: Become a Patron!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 коментара:

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, информирам Ви, че предложих на групата на небезразличните граждани да издигнем Вашата кандидатура за заместник-кмет на Пловдив по ресора „Oбразование, бизнес развитие и европейски политики“. Смятам, че моето предложение ще бъде прието след обсъждането, което протича в момента. Вярвам, че няма да се противите на нашето предложение. Вие сте най-достойна кандидатура. Сам разбирате, че по тази начин ще тестваме новия кмет на Пловдив - доколко е готов към нещо по-различно, а именно да не назначава за този ресор човек по чисто партийна принадлежност. Т.е. да разберем дали мисли за доброто на нашия град, или е обикновен и банален партиен бюрократ и кариерист, който слага в екипа са също такива като него.

Анонимен каза...

Пропуснах да напиша името си. Аз съм Георги Тодоров.

Анонимен каза...

Г-н Георги Тодоров, заповядайте в групата "В подкрепа на Ангел Грънчаров" във фейсбук, за да мотивирате своята номинация.

до цент Пашов, небезразличен гражданинъ.