Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 26 март 2024 г.

Граждани, да излезем пред Парламента, да го блокираме и да държим депутатите там докато не изберат ново правителство!

 

Пълната форма на въпроса в заглавието, непобираща се по-горе, е: 

Граждани, да излезем пред Парламента, да го блокираме и да държим депутатите там докато не изберат ново правителство! 

ДОБАВКА: В този Парламент политиците не само може, но и са длъжни да съставят правителство с втория мандат, мандата на ПП-ДБ. Защото ние, гражданите, сме ги избрали там цели ЧЕТИРИ ГОДИНИ да управляват, да решават съдбата на страната и народа. Ние, от Общността на небезразличните граждани, решихме също да напишем днес-утре отворено писмо до лидерите на парламентарно представените партии (и до медиите), в които да им заявим нашето твърдо настояване да седнат на масата на преговорите и да съставят правителство на България; настояваме също тези преговори да се водят не в тесен кръг на 7-8 преговарящи, а ПУБЛИЧНО, та целия народ с ушите си да чуе какво говорят, какви аргументи използват и пр. Ще подготвим това писмо и ще го изпратим, а накрая в него ще напишем следното: 

Ако тия 240 депутати, които сме изпратили там, не се разберат да съставят правителство и се наложи да отидем на поредни предсрочни избори, за нас това ще означава, че не са изпълнили задачата, за която сме ги изпратили там, че са се провалили, от което следва, че всички тия 240 провалили се депутата не трябва да бъдат в листите за депутати на предсрочните избори, т.е. трябва да отпаднат от активната политика. 

И още едно нещо предлагаме да напишем: ние, НЕБЕЗРАЗЛИЧНИТЕ ГРАЖДАНИ, ще призовем народа да излезе пред Парламента, да го блокира и да държи депутатите там докато не изберат ново правителство. 

Тази сутрин обсъдихме тази идея и в нашия Философски дискусионен клуб. Много ни е интересно какво мислят зрителите на ютюб-канала ПАРАЛЕЛ 42 и ПОтв по тази идеия и инициатива. 

В поредната сбирка на нашия Философски дискусионен клуб поставяме и обсъждаме ред казуси, взети направо от живота - с цел осветляването на тъй важния проблем, фиксиран във въпроса в заглавието. (Прочее, акцентът, изразен в заглавието, е само един от моментите, нашите дискусии са интегрални: в тях поставяме поредици от най-важни, дори фатално важни въпроси!) 

Търсим ония тъй съдбовно нужни ни истини, благодарение на които можем да променим живота си - и да станем по-добри, по-човечни, по-истински, по-благородни, по-свободни, по-успешни, по-щастливи... 

Толкова тук. Останалото - в клипчето. Приятно гледане и приятни размисли ви желая! 

Който желае да подпомогне този канал или пък издаваното от мен философско списание ИДЕИ, което работи за разгръщането на духовния и личностен потенциал на младите хора, може да го направи като използва информацията в моя блог, наречен Humanus Academy (в търсачката лесно ще го намерите по това име!), раздел ДАРЕНИЯ (donations). (Или пък "да почерпи едно кафе" ето тук: https://ko-fi.com/ideiaig ) 

Абонирайте се за канала, на който гледате това видео, а също и за другите ми канали, на които помествам свои видеа с коментари, участия в дискусиите на нашия Философски клуб, интервюта по медиите и пр., ето ги тия други два канала, до тях можете да стигнете като ползвате ето тези линкове: 

https://www.youtube.com/@angigog/ 
https://www.youtube.com/@AngelGrancharov/ 
https://www.youtube.com/@angelgrancharov874/ 
https://www.youtube.com/@Paralel42/ (Нека тук да стои и този линк, водещ и към този мой блог, за всеки случай.)

ПОДКРЕПА: Become a Patron!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

5 коментара:

Анонимен каза...

Аз съм за, но само ако се направи експертно правителство с ясна програма. Да се дели 50 на 50 и Бойко да си набутва калинките - не съм съгласен. Щом иска избори, ще ги получи, той какво си мисли - преди 12 г. имаше над 100 депутата, а сега е с 67 и още ще падат.

Анонимен каза...

Ами отивай, кой те спира. Подстрекаваш, а после се криеш като мишка. Иди и обяви гладна стачка пред парламента, тъкмо да отслабнеш, че бая си се надул.

Анонимен каза...

Вие нали бяхте антикомунист, а сте молил агент Богдан Дремджиев - доносник от Шесто, да ви кани?

Анонимен каза...

Ще накараш насила депутатите на ГЕРБ да гласуват министри от ППДБ?

Анонимен каза...

СЛУХ: Борисов разбрал, че няма да го вкарат в "Магнитски" и съборил правителството

Слух в кулоарите на парламента гласи, че Борисов е получил сигурна информация от американски източник, че неговото име няма да присъства в следващия списък "Магнитски" и това е наклонило везните в полза на събаряне на правителството.

САЩ разполагали с някои данни, които свързват Борисов с корупция, но поддържали добри контакти с други лица от ръководството на ГЕРБ, а и за тях било неприемливо да поставят в списъка действащ лидер на все още най-голямата партия в България, тъй като това би могло да се разтълкува като открита и пряка намеса във вътрешните работи на страната и да навреди на имиджа на САЩ.

В "Магнитски" обаче щяло да попадне името на друг кадър на ГЕРБ, който вече не бил активен в сегашната политика. Това нямало да нанесе щети на партията на Борисов. Името му засега не се споменава.