Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 28 май 2024 г.

Ще стана ли покажен, ще ме прокълнете ли, ще ида ли Ада ако публикувам еротичния си роман, писан преди много години?

Ето какво си казахме тази сутрин в месинджър-групата на Философския дискусионен клуб, там ги помолих за нещо, което искам да помоля и вас, хората от по-широкия ми кръг приятели, от блога ми и от фейсбук: 

Добро утро, приятели! Искам да ви помоля за нещо, да ви предложа нещо. Което е крайно особено. Ето за какво става дума.  

Преди време в дискусия с нашия приятел Емил от Варна стана дума за моите книги, той ми свърши тогава голяма услуга, аз му предложих да му пратя за благодарност хартиените издания на моите книги; той ми отвърна спонтанно ето какво (предавам по смисъл): "Мерси, не ща. Не се обиждай, но такива книги не чета. Ако напишеш роман, ще го прочета, но философски книги не ща да чета. Съжалявам!". Тия думи на Емил ми помогнаха да се сетя, че преди доста години, в зората на интернет, аз скалъпих един "роман", еротичен роман за разврата, хем изследване, хем опит да напиша нещо "художествено". Бях почти забравил за този мой опит. Е, благодарение на Емил се сетих. Трудно намерих файла, но го намерих, трябваше да декодирам шрифта, абе изпотих се да го спася. И едва тази сутрин се зачетох в него да видя какви мръснишки глупости съм писал навремето, когато към бил на около 40 годинки. Изчетох една част само и пооправих някои предимно пунктуационни грешчици; в един момент реших да ви попитам за мнението ви за този пошъл, булеварден, наистина крайно мръснишки "роман", щото на мен ми се струва, че е гадост, който не заслужава внимание, от която ме е много срам. 

Щото от този момент, убеден съм, почти всички ще ме презрете и ще ме определите за най-гадния развратник, който изобщо сте срещали в живота, щом се е ровил в такива гнусотии. Въпреки всичко, реших да рискувам. 

Малко кураж ми даде мисълта, че и други са писали подобни мръсътии, примерно Джовани Бокачо е писал своя ДЕКАМЕРОН, има и арабски подобни писания, да не говорим за индийската КАМАСУТРА, нали така? Ето, реших да рискувам. Вълнува ме да ми кажете: написаното гнусна порнография ли е или е нещо, което има малка поне художествена, а може би и дори философска стойност? И заслужава ли да бъде издадено? Денис, само на теб не мога да пратя текста, щото си под 18 години и родителите ти могат да ме вкарат в затвора щото съм те развратил.  

И тъй който иска да му пратя въпросната отвратителна гадост, моля да ми напише тук имейла си. Ще ми се неколцина от вас да бъдат първите читатели. Прочее, преди години пратих романа си на един приятел, той така се погнуси от мен, че ме прокле и повече не ми се обади, сметна ме за най-големия човешки боклук, който е крачил по грешната Майка Земя.  

Ще ви разбера ако никой от вас не ще да оцапа психиката си с такава мръсотия. Георги: И покрай него изведнъж да предизвика интереса на нормалните хора към другите ви книги. 

Аз: Не знам, да, Георги, всичко е възможно, живеем в ужасни времена. Нищо чудно тази книга да ди донесе дори слава - и пари... 

Георги: А, де, защо не?! 

Аз: Не, нормалните хора никога няма да четат моите книги, а след издаването на този роман, ако г-н Тодоров каже, че може да бъде издаден, аз докато съм жив ще бъда проклет и дискредитиран за вечни времена. 

Аз: И ще си оцапам името дотам, че ме е срам най-вече от жена ми и от сина ми, ужас!  

Denis: Добре бе?Защо като е такава извратена еротика и порнография ще го показваш? 

Георги: Даже за момент си ви представих на диванчето при Георги Любенов в БНТ и как му се карате и критикувате обществото за това как не ви е забелязало досега с далеч по-стойностното ви творчество. 

Denis: Напиши истински роман! Еротиката, Любовта или разврата им мина времето.  

Denis: Помисли за Джурасик парк създателя на книгите е велик ум. Или пък мъглата! Фантастиката е много добра посока! 

Аз: Щото по моето възприятие казва неща, за които всички мечтаят, но никой не смее да каже или да опише, ето тази е причината да си мисля, че мога да рискувам да го издам. И да платя цената за това, че съм казал онова, което никой не е посмял да каже или напише. Дори Бокачо и Чосър ще ми завидят, да не говорим че шведският мръсник Бергман ще се обърне от завист в гроба, щот съм го надминал по дивотия и простотия. 

Аз: Сега вече говориш пълни глупости, младежо.  

Аз: Георги, да се посмеем малко, да пофантазираме, разбира се, не пречи да си представяме онова, което никога няма да стане... 

Denis: Защо? Какво глупаво казах? Има много такива творчества. 

Kaloyan: За мен това, което става в нашата общност e достойно за роман. 🙂 

Аз: Любовта и еротиката са вечна тема за нас, човеците, Денис, няма по-важна тема от тази, затова каза голяма глупост. 

МЪЛЧАНИЕ...

Аз: Както разбирам, никой не иска, никой не смее да хвърли око на "романа" ми, никой не си дава имейла. Тогава ще се обърна към "простия народ", драги ми изчанчени интелектуалци! Народът нищо чудно да ме оцени най-после. Нищо че никой не може да е пророк в своето Отечество, както пише в Светото Писание. 

Майчице, църквата ще ме отлъчи след публикуването на този мой "роман", а патриарх дядо Николай може да изходатайства пращането ми в Ада!

 

ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

 

12 коментара:

Анонимен каза...

Няма да публикувате такива неща, защото ще разрушите и остатъка от репутацията си на учител. Нищо чудно и медиите да се нахвърлят върху вас. Кротувайте си.

Анонимен каза...

Ще го прочета с удоволствие.

Анонимен каза...

Прати го на мен:

chertovenski@mail.bg

;)

Анонимен каза...

Щом не го публикувате, значи и вие се страхувате от свободата. Нима е възможно? Какво толкова срамно може да има в този роман? А и това все пак е роман, а не автобиография. Хората написаха какви ли не неща, едва ли с нещо ще ги шокирате. Поне разкажете за какво става въпрос или дайте кратки откъси от него, а ако все пак решите да ми го пратите, имейла ми е pain93@mail.bg



Благодаря.

Ангел Грънчаров каза...

До:
chertovenski@mail.bg

Как да ти пратя романа като знам, че ще го публикуваш и дори украдеш, крадлю?

Кажи де?

Сега разбра ли колко е лошо да си доказан мерзавец?

Анонимен каза...

Грънчаров, много си зян. Мислиш ли че толкова ме вълнува твоя п*дерастки роман? Да го четат жена ти и сина ти и да се оправят с теб. Аз ако знаеш какви неща съм писал в сайтове за анонимни изповеди, ще ти падне главата. При това имам претенции, че умея да пиша по-добре от теб. Мои стихове са включени в стихосбирки, умишлено съм ги дал на други автори - за мен не е от значение авторското право, а един текст стих дори се превърна в текст на песен, изпълняван от голяма музикална звезда. Така че ти срещу мен да тичаш в тази област, не може да ме настигнеш.

Чертовенски

Анонимен каза...

Плащаме на този, който ни прати романа или поне откъс от него.

оплювачите от групата Бунт срещу системата

Ангел Грънчаров каза...

Анонимен безличник-комуноид "Чертовенски", нищо не си написал, разбира се. Освен тъпотии и мерзавщини, с които цапаш страницата, която откраднахте вий, оплювачите. Който може да пише, нема как да е мерзавец. (Списувачът Георги Бояджиев също като теб бълва само мерзости.)

Ангел Грънчаров каза...

Колко ще платите, таваришчи оплювачи-мерзавци, ако дадете добра цена, аз ще ви пратя откъса от романа?

Анонимен каза...

Давам 20 лева, не струва повече.

до цент Пашов, небезразличен гражданинъ.

Анонимен каза...

Няма нищо укоримо в многогодишните ЛГБТ копнежи на младия пловдивски сократ, обкръжен от изкушителното всекидневно присъствие на учениците. Педофилията, инцеста и канибализма са комунистически дивашки опити за ограничаване на възвишената неолиберална евроатл. душа. Смело напред и нагоре Философе!

Анонимен каза...

Оплювачите написали в групата "Грънчаров си признава в роман, че е гей"