Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 23 май 2024 г.

Участвах в лека пътна катастрофа, но беше "малкият дявол" - както казва народът...


Вчера, пътувайки с колата си за работа, на едно кръгово кръстовище ме удари някаква кола отзад, от дясната страна. Ударът не беше силен, аз спрях, а от провинилата се кола излезе едно много младо (еи красиво!) момиче, нищо чудно да е взело шофьорска книжка ако не тия дни, то преди броени месеци; лицето на момичето беше бяло като платно, тя се беше уплашила много, аз пък се уплаших да не припадне. Първите ми думи към нея бяха да не се плаши толкова, да се успокои, няма страшно, важното е, че ние сме добре. Като се посъвзе, момичето каза, че ще подмести назад колата за да видим какви са пораженията (двете коли бяха като прилепнали там, където е дясната ми задна страна!).
За голямо щастие на момичето се оказа, че по моята кола няма нищо счупено (фаровете си бяха напълно наред!), само дето имаше леко одраскване и съвсем слабо хлътване на ламарината, явно тя е карала все пак бавно, внимателно донякъде. Като видяхме това, аз й казах, че това е нищо, моята кола е стара, "ще й мине като на младо кутре!", допълних аз.
Момичето съвсем се съвзе и от благодарност ми стисна ръката, за малко остана и да ме прегърне (все пак съжалявам, че се възпря да ме прегърне, нищо че съм стар!). В интерес на истината ще кажа, че аз по-красива девойка скоро не бях виждал, но тук съм длъжен да добавя, че моята жена, моята съпруга е все пак по-красива дори и от нея (тя, прочее, е господарка на сърцето ми вече толкова много години!).
Такива работи. Беше тази лека катастрофа "малкият дявол", както казва народът. Все пак карайте по-внимателно, ето я накрая и поуката!
Хубав ден на всички!

ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

Късметлия сте, Грънчаров. Разбрано и притеснително момиче ви е блъснало. Мен преди година ме удари един бабаит и после вдигна скандал, аз съм бил виновен че съм намалил, понеже отдалеч видях че приближава човек към пешеходна пътека, онзи бързал и не могъл да спре...