Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 20 юни 2024 г.

Партията на моите оплювачи открадна и публикува без мое съгласие романа "Сладуранкото", да ги дам ли на прокурор за доказана кражба?


ИЗТОЧНИК  

Един От Малкото, Водещ сътрудник, 8 ч.: По въпроса дали човек, който няма необходимото образование и диплома, може да предоставя "психологическо консултиране," ситуацията е сложна и зависи от конкретните закони и регулации в дадена страна. В България, за да се предоставя психологическо консултиране, лицето трябва да има съответното образование и квалификация. Това обикновено включва завършена магистърска степен по психология и допълнителна специализация или обучение в консултиране или терапия. Ако някой предлага психологическо консултиране без да има съответната квалификация, това може да се счита за измама и нарушение на закона. 

Наказателният кодекс предвижда наказания за лица, които упражняват професия или дейност без необходимото образование и правоспособност. За пример, чл. 324 от Наказателния кодекс предвижда наказания за упражняване на медицинска или друга здравна дейност без правоспособност. Това включва и психологическото консултиране, което също е здравна услуга. Ако даденото лице действително е подвеждало хората и е получавало заплащане за това, това може да се разглежда като измама по чл. 209 от Наказателния кодекс. 

Тази разпоредба предвижда наказание за лице, което с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага чрез въвеждане в заблуждение причинява имотна вреда. Освен това, ако лицето не е декларирало доходите си и не е плащало данъци върху тях, това също може да доведе до наказателна отговорност за укриване на данъци. От правна гледна точка, за да се предприемат действия срещу такова лице, е необходимо да се подаде жалба в съответните органи, като полицията или прокуратурата, които ще разследват случая и, ако има достатъчно доказателства, ще повдигнат обвинение.

Ангел Грънчаров, Водещ сътрудник, преди 7 часа: Кандидат-полудоцентино явно разбира от право, понеже разбира от всичко. Празнослови, разбира се. Всеки един разговор между две човешки същества е психологическо консултиране. По "логиката" на кандидат-полудоцентино за да разговаряш с когото и да било трябва да имаш надлежен сертификат от държавен орган, явно той е привърженик на комунистическата теза, че индивидът е нищо, а държавата е всичко. И че без надзора на държавата не можем да правим нищо. Секс и любов да правим пак следва да имаме тапия, издадена от учен кандидат-полудоцент по секс и любов. 🙂  

Ангел Грънчаров, Водещ сътрудник: Хубаво е тъй загриженият за законността в нашата страна на пълната законност да напише надлежният донос до институциите, но проблемът е, че на анонимни доноси властта не обръща внимание, а как да си поставиш името под такъв тъп донос, за който после ще ти се смеят и котките на улицата?  

Един От Малкото, Автор, Водещ сътрудник: Прекрасен Луд Pavel Chertovensky Евелин Влахов Egalardo Xaviani  

Евелин Влахов, Водещ сътрудник: Един От Малкото Виж ти. А мен ме праща при други, совлека му със совлек🤣  

ИЗТОЧНИК  

Един От Малкото, Водещ сътрудник, 3 ч.: Напомням, че уча право в ПУ. Тука оставям настрана, че лицето Грънчаров ме бърка с някакъв кандидат полу-доцент. Обаче, ето тук, той си признава, че влиза в нарушение на закона, твърдейки, че всеки един разговор между две лица е психологическо консултиране и така признава, че е в нарушение на закона. Нарушението съм го коментирал подробно в преден постинг. Тука само основното. Извършването на психологическо консултиране без необходимите права и лиценз може да бъде нарушение на няколко закона и разпоредби в България. Според Наказателния кодекс на Република България, незаконната практика на медицински или друг здравен персонал, включително психолози, без съответното право, може да бъде наказуема. Това включва предоставяне на услуги без необходимото образование, лиценз или регистрация в съответните професионални организации. В допълнение, професионално-етичният кодекс на Българската психологическа асоциация изисква психологът да спазва високи стандарти на компетентност и отговорност, което включва предоставяне на услуги само в рамките на своята квалификация и компетентност [[❞]](https://bpa.bg/?page_id=1714). Нарушаването на тези разпоредби може да доведе до административни и наказателни санкции, включително глоби и лишаване от свобода в зависимост от тежестта на нарушението.

Ангел Грънчаров, Водещ сътрудник: Таваришч анонимнъй комуноид, "учиш право", ала явно нищо не си научИл, аз пък преподавам философия на правото (и то десетилетия наред) и от моята позиция твоите напъни да се праиш на умен изглеждат умилително смешни. Питай некой кандидат-полудоцент по право (или по психология!) в какво отношение се намират философията и психологията и тогава с изненада ще откриеш, че психологията, тъй да се рече, е органична част от философията, т.е. е неин раздел (и при това има направление в психологията, наречено ФИЛОСОФСКА ПСИХОЛОГИЯ, към което моя милост принадлежи!). По тази причина аз съм напълно компетентен в областта на психологията, и то не само защото цял живот се занимавам с философска психология (която необходимо включва и практическата психология, т.е. тъй вълнуващото те ПСИХОЛОГИЧЕСКО КОНСУЛТИРАНЕ!), но и защото съм автор на учебник по философска психология, който има 5 (пет) издания. От позицията, в която се намирам, аз съм в пълното си право да издавам сертификати за право на консултиране на мои ученици, стига, разбира се, да бях дотам малоумен (кат твоя милост!) да смятам, че тези сертификати (издадени от който и да е, примерно от жадни за парички полудоценти!) изобщо имат стойност по-голяма от стойността на хАртията, на която са отпечатани. Иначе си умилително смешен и по тази причина се налага да те включа в едно сборниче с любопитни реакции по повод на очертаващия се да предизвика епичен скандал мой роман, коетои възнамерявам да обнародвам тия дни. Засега (ако не възразяваш!) твоя анонимна милост е удостоена само с честта да публикувам тъй трогателните ти умнички излияния в моя популярен блог, язък, че криеш самоличността си, а можеше да се прославиш, вярно, не със съвсем завидна слава! 🙂 Ха сега сам ни съобщи самоличността си (макар ний превъзходно да се досещаме кой си!) та да те осени поне малко от славата, за която копнее твоето тъй жадно за слава завистливо сърчице? Приятно ядосване, само дето е тъпо да се ядосваш, апропо, с това мое обръщение към твоята анонимна и безлична персона започвам нов етап от моите консултации, които, убедени сме всички, имат невероятно силен ТЕРАПЕВТИЧЕН ЕФЕКТ, ето, ти прогресираш и вече ползваш 68-ия си ник, т.е. твоите емпирични "личности", с извинение, никнат като гъбите след хубав, напоителен и стимулиращ растежа дъжд! 🙂 Хонорара за консултациите, които ти давам от толкова много време, може да ми го пратиш на банковата сметка! 🙂 Пореви си малко, може мъката в сърцето ти да почне да минава некой ден!  

Един От Малкото, Водещ сътрудник, 4 мин.: Обръщам се към екипа от админи на групата. Моля, изгонете лицето Ангел Грънчаров от нея. Той е опасен и конфликтен тип, провокатор. С нищо не допринася за Бунта ни срещу системата. Ако потърсете името му в Гугъл ще видите минало от скандали, скандали, скандали и идиотщини от сорта на претенции към Наталия Кобилкина за авторско право!!!! Напълно е възможно и да не е с всичкия си, но да се произнесат специалистите! Аз съм правист, а не психолог. Само той си мисли, че може да дава психологически консултации, без да е психолог, а така нарушава поне 2 закона и поне 1 правилник.  

Ангел Грънчаров, Водещ сътрудник: Прав е анонимният безличник, аз съм много опасен тип! Съвършено е прав! Не само съм конфликтен, аз съм достоен да бъда неречен народен враг. Щото аз провокирам към мислене, а това е абсолютно незаконно в страна, в която мисленето е най-мразеното нещо, я пък затъпяването е най-виша патреотична добродетел! Аз съм разрушител на прекрасния ред, при който никой не мисли, а говори само вождът многоучен полудоцент и неговият паж с кучешка маска! Изгонете ме веднага, щото с мен има опасност да се развали ИДИЛИЯТА НА НЕМИСЛЕНЕТО, т.е. на ПРАЗНОСЛОВНОТО ПАПАГАЛСТВАНЕ, която се беше установила тук след изгонването ми от въпросната двуглава немислеща хидра!!! Смърт на човешката мисъл, да живей тъпотията! Ура, ще направим АПТАЛИЯ стана, пълна с аптали!


Изгонваме призраците на миналото със швейцаризация и АРД постъпково

Изгонваме призраците на миналото със швейцаризация и АРД постъпково

Egalardo Xaviani

Потъналите надежди на подменения социализъм: Предлагаме възраждане чрез АРД

Потъналите надежди на подменения социализъм: Предлагаме възраждане чрез АРД

Георги Пашев

 

Философско есе: Пестеливостта, ебането, оптимизацията.

Философско есе: Пестеливостта, ебането, оптимизацията.

Зовът на моята душа

Зовът на моята душа

Egalardo Xaviani

Ангел Грънчаров, Водещ сътрудник: Гениални идеи! Особено велика е идеята за еб@нето и оптимизацията, тази идея ще възроди нацията ни! Ех, прости народе, що не слушаш великио си гений!  

Анонимен участник, 9 ч.: . ### Член 21. Подбудител Подбудителят, който умишлено склони друго лице да извърши престъпление, се наказва със същото наказание, предвидено за самото престъпление. ### Член 320. Подбуждане към престъпление Този член конкретизира подбуждането към престъпление, извършено публично: - **Чл. 320, ал. 1:** Който чрез слово, печат или по друг начин чрез средствата за масова информация подбужда към извършване на престъпление, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до пет хиляди лева. - **Чл. 320, ал. 2:** Който подбужда към извършване на престъпление пред множество хора, се наказва с лишаване от свобода до пет години или с глоба до десет хиляди лева. Наказанията за подбудителство са предвидени с цел да се предотвратят действия, които стимулират извършването на престъпления и да се осигури адекватна отговорност за тези, които умишлено склоняват други лица към престъпна дейност. За повече информация можете да се запознаете с пълния текст на Наказателния кодекс на България от [balans.bg](https://balans.bg/normativi/nakazatelen-kodeks) или [lex.bg]

Анонимен участник, Автор: Член 286. Набедяване(1) Който набеди пред орган на властта някого в извършване на престъпление, за което знае, че не е извършено, се наказва с лишаване от свобода до пет години или с пробация.(2) Ако набедяването е последвано от образуване на наказателно производство, наказанието е лишаване от свобода от една до шест години.(3) Ако набедяването е извършено чрез използване на документ с невярно съдържание или друг документ, наказанието е лишаване от свобода от две до осем години.  

Анонимен участник, 9 ч.: На Грънчаров му откраднали романа. Много интересно - Грънчаров сам твърди, че този роман е написан по разкази...взимани от интернет, както и от негови "пациенти", които е консултирал. Те питани ли са дали желаят техните изповеди да намират място в този роман? Не е ли длъжен Грънчаров, подобно на лекарите, да пази в тайна оплакванията на своите "пациенти"? Грънчаров...е откраднал техните преживявания и мисли с ясната цел да ги издаде и да получи слава и пари от това, а сега прехвърля своето престъпление върху другите. Няма да му се получи за пореден път. Прави се на интересен и си пробутва парцала, нямащ никаква стойност. Нека само спомене някои имена в доноса си и го почваме - не с жалби и доноси, а със съдебни искове за набеждаване и клевета!  

Ангел Грънчаров, Водещ сътрудник: 🙂 Какви превъзходни глупости ражда функционално неграмотната душа, не разбираща що е художествено произведение, как то се пише, какъв е смисъло на литературата и пр. 🙂  

Един От Малкото, Водещ сътрудник, Преди 7 часа: В предоставения текст могат да се разгледат няколко възможни основания за престъпление според Наказателния кодекс на България: ### Нарушение на авторското право Ако Грънчаров е използвал разкази и лични истории без съгласието на авторите или участниците, може да е нарушил техните авторски права. Според Закона за авторското право и сродните му права, използването на произведения без съгласие е нарушение на авторските права и може да доведе до гражданска и наказателна отговорност. ### Нарушение на конфиденциалността Ако Грънчаров е използвал лични изповеди на свои пациенти без тяхното съгласие, това може да представлява нарушение на професионалната тайна. Според чл. 145 от Наказателния кодекс: - **Чл. 145:** Разгласяване на чужда тайна - Който разгласи чужда тайна, която му е станала известна по служба или в работата му, се наказва с лишаване от свобода до една година или с пробация. ### Набедяване и клевета В текста се споменава възможността за съдебни искове за набеждаване и клевета. Според Наказателния кодекс: - **Чл. 286:** Набедяване - Който набеди пред орган на властта някого в извършване на престъпление, за което знае, че не е извършено, се наказва с лишаване от свобода до пет години или с пробация. - **Чл. 147:** Клевета - Който разгласи позорно обстоятелство или приписва престъпление другиму, се наказва с глоба от три хиляди до седем хиляди лева и с обществено порицание. Ако Грънчаров е публикувал или разпространявал невярна информация, която уронва доброто име на други лица, това може да се квалифицира като клевета. За повече информация може да се обърнете към официалните текстове на [Наказателния кодекс на Република България](https://balans.bg/normativi/nakazatelen-kodeks) и [Закона за авторското право и сродните му права](https://lex.bg/bg/laws/ldoc/2133094401). БАЛАНС.bg BALANS.BG БАЛАНС.bg БАЛАНС.bg 9 ч.Преди 9 часа  

Ангел Грънчаров, Водещ сътрудник: 🙂 Какви превъзходни глупости ражда функционално неграмотната душа, не разбираща що е художествено произведение, как то се пише, какъв е смисъло на литературата и пр. 🙂  

Анонимен участник: Докато СократлЕто за енти път подхвърля отвратния си педалски роман в групата със свой фалшив профил, ние (има се предвид, разбира се, академик Пашевъ и неговият свръхгениален асистент, швейцарският хамалин-джебчия!) работим ли, работим и творим безспирно. Нашата обществена дейност отскоро минава на ново научно ниво, непостижимо за сократлета с педалски романи.  

Ангел Грънчаров, Водещ сътрудник: Капанът щракна. С адвокат пишем жалба до прокуратурата. Ще се разследва кой публикува без мое разрешение романа ми, т.е. кой наруши авторските ми права. Ще бъдат разпитани всички, които имат достъп до имейла на ПОтв. Оттам е откраднат файла на романа. Някои хора ще разберат че да се краде е престъпление.  

Spasimir Ignatov: Ангел Грънчаров Грънчаров, защо не го блокираш тоя анонимен трол, а се занимаваш с него?  

Pavel Chertovensky, Модератор, Водещ сътрудник: Ангел Грънчаров Под кой номер е регистриран труда ти в министерството на културата, че му търсиш авторски права? Ти сам си проявил безстопанственост, като го разпращаш на кого ли не. Какво доказва, че това е някакъв различен труд от онези твои произведения, които си качил за свободен достъп, и върху които не търсиш никакви авторски права и печалба? Какво доказва, че сам не си подхвърлил романа си тук, за да твърдиш, че някой ти го е взел и направил мръсно? И как всъщност е откраднат, след като никой не го е разпечатал и пуснал за продажба? А що се отнася до пощата на ПоТВ - там е най-лесно да се докаже, просто се проверява от кои IP адреси е отваряна пощата и ще се установи, че никой друг, освен Евгени, не е влизал вътре.  

Ангел Грънчаров, Водещ сътрудник: Pavel Chertovensky Романите не се регистрират никъде. Те съществуват в паметта на признателното човечество. И Платон, и Шекспир не са си носили трудовете нито в Министерството на истината, нито в Министерство на културата, нито в Министерство на образУванието, за което мечтаят некадърници-комуноиди с празни глави, болни от мании за величие, за гениалност, за творчески потенциал и прочие.  

Анонимен участник, Автор: Сократлето докато пише жалби, не знае, че жалбата срещу него вече е пратена. 

Ангел Грънчаров, Водещ сътрудник: Анонимен участник, нима доносчето вече е пратено? Тъкмо ще напиша още един роман. 🙂 Този път не за разврата, а за глупостта. 

Анонимен участник, Автор: Pavel Chertovensky Прекрасен Луд Николай Тодоров Egalardo Xaviani

Кристиян Шкварек, 22 ч.: Тази година София Прайд избраха да проведат събитието си навръх Черешова задушница - пошлост, гордост, купон, чалга, мокри фланелки и драг в деня, в който почитаме починалите. Ден по-късно, пък, баш на Петдесетница - петдесетия ден от Възкресението, ще правят ритуал/купон, който буквално и открито е облечен в сатанизъм. Транс-демон с рога седи на дяволски трон и ни кани на купон с него баш на този ден - Петдесетница. Сигурен съм, че нито едно от двете решения не е случайно. До скоро вярвах, че тези най-крайни и уродливи крила и линии на съвременното ЛГБТ движение - открито сатанистките такива, са много далеч от България. Че трябва да отидеш в Калифорния, за да ги срещнеш. Оказа се, че не е така. Затова в събота ние ще станем рано, ще отидем на църква и на гробищата, при нашите починали близки за Задушница, след което между 10:30 и 12:00 ще се съберем на площад "Св. Александър Невски" за Голямото Шествие за Семейството. То ще тръгне точно в 12:00 под камбанен звън от патриаршеската катедрала, и под благословията на представители на Българската Православна Църква, които вчера ни подкрепиха вече и официално с писмо. Колкото повече вкарвате този вече напълно открит сатанизъм в България, толкова повече ще ви се противопоставяме. Каквото и да ни коства това.  

Ангел Грънчаров, Водещ сътрудник: Женен ли е таваришч Шкварек? Ако да, само за да се праи на мъж ли е женен? А може би е щастливо... омъжен? :-) Второ, нема ли психологически консултант да каже на многоучения патреотин-хомофоб, че хомофобията е симптом за скрита, латентна хомосексуалност, която обаче е крещящо незадоволена, поради което въпросното нещастно лице се изпълва с нескривана демонстративна злоба и омраза към тия, които, за разлика от него, не са нещастни, напротив, успяват да задоволят това, за което тъй страстно копнеят душите и телата им? Инак и по-просто казано, нема ли да се намери некой индивид, който да окаже съответните ласки на пощурялото от хомофобия лице, с оглед то да се успокои, щото иначе има опасност да пощурее тотално?!  

Ангел Грънчаров: Коя "госпожа" качи романа ми и кой й разреши? Докога ще пазиш простотиите на Пашев и ко?  

Ангел Грънчаров: Нали си модератор? Как допускаш да ми бъдат крадени авторските права? 

 Pavel Chertovensky: Не знам коя е госпожата, Пашев предположи че даже си ти и сам си го бил качил. Дори не съм го свалял. Ще го изтрия щом ти пречи.  

Pavel Chertovensky: Готово, изтрито е. Ангел Грънчаров: Това предположение на Пашев че аз съм го публикувал е тъпотия. :-) Не съм тъпак. Но целия ли роман беше качен? Аз не съм го видял, получих съобщение от някой и веднага ти писах. Pavel Chertovensky: Не знам дали е целия, защото не съм го теглил. Но размера на файла беше по-голям от този на откъса. Така че предполагам ако не целия, то поне е по-голяма част. Ангел Грънчаров: Пдф файл ли беше? Pavel Chertovensky: Да. Ангел Грънчаров: И какъв е тоя идиот и как го докопа? Пак от имейла на Евгений ли са го взели? Само Пашев има достъп до него... Pavel Chertovensky: Не знам, но ти защо го изпращаш на всеки който го поиска? Така е много лесно някой да се представи за друг и да го получи. Изпратихте Ангел Грънчаров: Не го пращам на всеки. Пращам го само на хора, които са с явна самоличност. На които имам доверие. Аз имам точен спусък на хората, на които съм го пратил. Искам им да ме убедят, че са добронамерени. Единствено теч може да има от имейла на ПОтв.  

Pavel Chertovensky: Евгени сигурно отдавна е сменил паролата. Пък и едва ли Пашев я знае.  

Ангел Грънчаров: Евгений такива тънкости като смяна на парола не се занимава. Ползва услуги на други хора. Вероятно е дал на Пашев всички пароли. И на мен беше ги дал за да му оправям някои неща ба сайта им. 

 Pavel Chertovensky: Ти си му пратил и целия роман ли? Той няма време да го чете, по цял ден е в телевизията.  

Ангел Грънчаров: Да. С него се разбрахме да му пратя целия роман. Той чете в събота и неделя.  

Един От Малкото, Водещ сътрудник: Мен още мама и тате са ми казвали, че най-важният белег на демокрацията е законността. Затова, влезнах да уча право 5 години и да съм един от най-успешните студенти с награди за научна дейност в областта. Затова сега ме е яд като гледам лица като лицето Ангел Грънчаров, който няма нищо против да нарушава закона, а в същото време се има за брилянтен хуманист и демократ. Никакъв хуманист и демократ не можеш да бъдеш, ако умишлено нарушаваш законите. От всичките ти идиотски писаници в блоговете ти, не видях дори и бегъл опит да промениш нещо в системата за по-добро.  

Ангел Грънчаров, Водещ сътрудник: Би ли ни разказал вкратце своята история? Откога те овладя тъй похвална ненавист към моя скромна милост, която наистина нарушава всички закони и по тази логика отдавна требваше да съм в затворо? Как научи за мен? Кога научи за мен? Тия дни ли прозря колко съм долен престъпник? Защо мълча досега? Разкажи, интересно е. Знаеш, ще те направя главен герой на мой нов роман, в който ще разкажа историята на този тъй лош човек Грънчаров, който нарушава всички закони и требва да е в затворо, ако не и на дръвника! Благодаря ти за тъй хубавата идея да напиша автобиографичен роман, в който да представя себе си, но погледнат от твоя ъгъл на млад блюстител на законността в тъй приказната страна МУТРОЛАНДИЯ, в която цари такава похвална законност, че единствено моя скромна милост си позволява да нарушава всички закони, с оглед да оцапа тъй бляскавия имидж на свидното ни Отечество! Ти сега имаш шансо да ни оправиш, млади човече, затуй чакам с нетърпение отговорите на въпросите ми! Кат нищо като напишем нашия нов роман, ке предизвикаме такъв фурор, че нищо чудно да повторим подвизите не само на тъй величавия полковник Марков, но и дори да направим заедно нещо по-велико от титаничния подвиг на великия Боко Борисов, а, какво ке кажеш?! Не се бой, не аз, а ти ке бъдеш он, нали ме разбра? 🙂

Ангел Грънчаров, Водещ сътрудник: Въпрос в блога ми: Доцента да не учи и право сега? 

Ангел Грънчаров, Водещ сътрудник: Он отдавна има претенции, че разбира и от право, щот като един човек разбира от сичко, нема начин да не разбира от некакво си там тъпо право, нали така? Нека да бъдем логични все пак, нали? 🙂

ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg.bg

 

 

2 коментара:

Анонимен каза...

Дай ги, но те ще те дадат на съд за клевета.

Анонимен каза...

На какво сме свидетели тук, скъпи приятели? На една безкрайна и вече отчайващо скучна логорея на долнобанския Сократ, който написал поредния продукт на десетилетната си графомомания и сега реве като вдовица за к..., че някой, виждате ли, му бил взел труда.

За повече от 30 години лицето Ангелуша Грънчарович всеки Божи ден, зиме, лете, пладне, по вечеря, ражда със "сизифови мъки" огромни количества абсолютно нечетим, скучен и банален текст. В него той се върти около четири-пет теми, а през останалото време заплашва хората, които смеят да се усъмнят, че той не е алфата и омегата на морала във философията и изобщо.

Сега Грънчаров плаши хората с прокуратурата (която в същото време определя като мутренска, герберска, комунистическа) и отново изпада в някакъв когнитивен дисонас, дълбоко характерен за етически и епистемологически релативист като него, който общо взето наглася правилата на морала съгласно неговота полуселска долнобанска същност.

Всъщност Ангел Грънчаров всеки ден трябва да е пред паметника на Альоша в Пловдив и да носи. Ако не беше съветската армия да дойде в България, да стане 9 септември и после той да получи шанс за образование, градски живот и развитие, до ден днешен Грънчаров щеше да е просто овчарчето/козарчето Ачко-Калитко, който да пасе става по тучните ливади по поречието на Марица в землището на китното село Долна баня.

С това и тези въпроси са изчерпани.

Георги К. Бояджиев (да не се бърка с Георги К. Бояджиев-Жорес, достоен гражданин, учител и мислител за разлика от долнобанското кречетало)