Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 19 юни 2024 г.

Защо ли кандидат-полудоцентина от ПУ "Egalardo Xaviani" тъй трогателно реве на палестински гробища?


Мой спор с кандидат-полудоцента от ПУ Георги Пашев, криещ се зад лъжливото име Egalardo Xaviani понеже има изцяло левичарско-комунистически убеждения (както се и полага за комунистическата крепост, наречена "ПУ", чиято сияйна звезда е таваришч прафесар Ива Хръйстав!); та този същият трудно мислещ ревлю написа ето този безкрайно лицемерен сълзлив коментар, украсен със снимката на ревяща палестинска жена:

Egalardo Xaviani: Вдовицата или почернената майка на снимката я вижте и добре я запомнете, уроди ционисти и всички подкрепящи ги. Защото ще си плащате пред провидението, задето сте подкрепяли масовият убиец Нетаняху. Sic semper tyrranis. Писано е във всички евангелия: Бойте се от тези, които сте разплакали, защото те ще се обърнат към Мен за помощ и Аз ще им помогна.

Няма нищо по-изпепеляващо и горчиво от майчината сълза. Когато безнадеждна майка плаче, плаче целият свят. Когато нечие дете умира, умира цял един свят. Жестоко наказани да са тези, които са заповядали и позволили да се стигне до тия сълзи и тази смърт. Обръщаме се с чистотата на нашето оскърбено сърце към Твореца и Свръхразума да обърне своето внимание към горещите военни точки на този идиотски глобус и да въздаде всекиму своето.

Моят отговор към толкова показно-трогателно ревящия на чужди гробища кандидат-полудоцентин:

Тъй показно милозливото сърце на кандидат-полудоцентът би следвало да отчете, че виновни за всички жертви от палестинска страна са страхливците терористи от ХАМАС, които започнаха тази война, а при воденето й хем се крият като плъхове под земята, хем използват мирни жители за жив щит, та да се крият зад тях! Толкова, драги тъй логични ми и показно състрадателни ми кандидат-полудоцентине. Знам, че нема да се замислиш, щото истината за теб нема значение...

 

ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Анонимен каза...

Тук сме отново с поредната "проява" на долнобанската псевдофилософска газена лампа (за да не използвам думата "светило", тъй като Ангелуша Грънчарович" е светило само на марксистката философия), в която той отново проецира. От една страна му се привиждат навсякъде някакви хора, а от друга той отново не трепва по никакъв начин от човешката трагедия.

Сократ от Долна баня през целия си съзнателен живот се е подлагал. На комунисти, на либерали, на демократи, на фашисти, на костовисти, на ПП-ДБ, сега с този материал го прави и спрямо поредните войнолюбци. В руския речник я има думата "пиндос", а за тяхна подлога -"подпиндос".

Но това все още не е най-интересното. В групата "Бунт срещу системата", която след оттеглянето на Ангелушка от ръководството ѝ, се превърна в свободен клуб на мисълта и дискусията без никаква цензура, една госпожа качи "романът" на Грънчарович "Сладуранкото".

И имаме нов "пик" на моралното и духовно падение на този нещастник! След като оправда войната, насилието, агресията, омразата, злоба, убийствата и проповядва расизъм и фашизъм, днес Сократ Долнобански стана апологет и на педофилията. Нещо, което явно са разкрили и учителите в Раковски, където той се е закачил като сопол, преди да го изгонят с "почести". Но много късно. Дали има ученици, които са били обект на неговите "интереси"?

Това е тъжната реалност на съществуването на този навлек върху пловдивската общественост, който от години я занимава изцяло с дребните си драми. Сега се бил скарал с някакъв човек във Фейсбук, после бил казал нещо си на някакъв местен чиновник, снима си чинията с качамак и беседите с кучето-професор от битието му на нощен пазач. Битийната елементарност на този морален инвалид е единственото нещо, което той може да произведе, защото нищо от графоманията, изписал през години, не е достойно дори да четене. Става само за завиване на салам и халва по селските магазини.

Георги К. Бояджиев (да не се бърка с Георги К. Бояджиев-Жорес, достоен българин и бивш учител, за разлика от долнобанското псевдофилософско недоразумение)

Анонимен каза...

А ти защо ревеш за украинците? Разбрах, че си взел хубава пенсия - колко дари на Украйна?

Анонимен каза...

Сред заплахите по негов адрес, които и тази сутрин се чуха в грънчаровата говорилня, акад. Пашев задейства още тази седмица процедура по издаване на разрешително за притежание на огнестрелно оръжие за самозащита. В най-кратки срокове той ще се сдобие с такова, за да може адекватно да се защити в случай на физическа агресия от страна на грънчаровата шайка.