Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 20 юли 2024 г.

На кой господар служи патриарх Данаил, на Бога или на Сатана: защо проповядва глупостта, че вълци и агнета трябва да се обичат?

 

Пълната форма на въпроса в заглавието, непобираща се по-горе, е:  

На кой господар служи патриарх Данаил, на Бога или на Сатана: защо проповядва глупостта, че вълци и агнета трябва да се обичат? 

ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

20 коментара:

Анонимен каза...



Ето една статия, която трябва да прочетеш... Как жени пишат в Русия, и са много, не е само тая...



И как българите с нихилизма си могат да се подиграват на всичко - от Бог (прочети абдал Гео Милев и “хайдут”, “чавдар” Ботев - той усеща ли изобщо, че чавдар е ръж, а хайдут - разбойник? На турски, а той за български ли ги смята)???



Много е модно в BG (те са преди всичко модни, немат за друго акъл, турска дума, а откъде ли пък я знаеш се питам, уау!)



Та in BG лансират жените, уау, свобода на половете. Но при български мъже чукундури, какво да искаш от жените им??? Пусни си Гала, нивото е това, простотия до шия...



Е, не е така в Русия.



Запада харесвал Горби, ау къв лош тоя Путин, ба! Защото набута Запада обратно, да не казвам къде.



Такааа, дебелите западняци с липсваща съвест и миниатюрен примитивен ум забелязаха нещо - че получиха ритник по дебелите си задници, хи-хи...



Най-неприятното в BG е, че те обичат много да се подиграват на другите, а сами представляват едно нищо.



И как така след 35 (!!!) години “преход” и димки в очите на будалите, как след 35 години след 1989 BG е същия глупак, какъвто винаги е била???



Гени ще да е - турчин е турчин, руснак руснак, ескимос ескимоc, а бай Ганьо е все същия бай Ганьо... И откъде е болната идея да бичуваме бай Ганьо и го променим - той ще си остане такъв, и пак ще убие следващия Алеко (подобен на Витанов)... Бай Ганьо ще пребъде!



Но аз говорех за Русия, ти разбираш ли кво е тва?



Самия ти си едно мутантче, изпратено в центъра на метрополията Ленинограда да го индоктринират. Всяка метрополия го прави, от Лондон до Париж.

A. от Австралия

Анонимен каза...

Ти не си равен с тях, ти си незряло мутантче, както казах, а те ти правят услуга, която ползваш и досега.



А руснаците знаят много добре богатата култура на Европа, Германия, Гърция и всичко - ЗАТОВА СА ТИ И ПРЕВЕЛИ СОКРАТ И КАНТ НА РУСКИ ЗА ДА ГИ ЧЕТЕШ!



Руснаците са умни, те и сега превеждат всичко важно от западните медии и го дават на своите граждани да си правят изводите. А изводите са умни, тоя народ е умен.



А какво става при вас, какъв ви е въобще контакта със западна Европа със силната езикова бариера - НИКАКЪВ Е!!!!!!!!!!!!!!!



Забавлявам се когато BG медиите пишат новини с 3 дена закъснение след като аз ги чета тука, и с един важен тон ги казват, да се смееш ли, да плачеш ли...!!!



И това журналисти ли са според тебе или дървари??? И нескопосаните им преводи, когато въобще не разбират смисъла на английски, а слагат машинен малоумен превод от английски. Както например на английски моторист е автомобилист, и чета в малоумните ви новини как 20 мотоциклетисти се ударили един в друг на магистралата в Щатите, ха-ха-ха-ха.... И това Щатите ви е нещо като Бусманци - зимата скова Щатите, леле Божке!!! Ей уроди, това включва ли и Флорида, направо се уплаших как ще изпукат алигаторите...



Това е бай Ганьо, той си знае София (центаро на просветата) и това е малкия му махленски хоризонт... Щати, Русия, всичко е афиф марка - Софèто има значение, уау!



На, рупай и чети, философ ми бил той, жалко руско индоктринантче, което на всичко отгоре никога не разбрало къде е било, СМЕХХХХ... !!!!!!!!!!!!!!!!!





>>>



“Западников нетрудно понять. Они бурно ностальгируют по России, которую они потеряли. В их представлении это была такая милая и сентиментальная глуповатая Наташа, с которой можно было делать что угодно. Обманывать, грабить, облапошивать, промывать мозги. Предоставил им ее на блюдечке именно развал Советского Союза, а к нему привели вольные и невольные ошибки Горбачева”.





https://ria.ru/20240110/gorbachev-1920375169.html





A. от Австралия

Анонимен каза...

Ти си само един мек хуманен учител, кво ти разбира главата от руснаци и от война...



И от съвременния хаплив свят, където у бастионо ти на димукрацията ФАЩ се разстрелват кат прасета по училищата, ти в училище ли работеше или да?....



Ами ето ти произволна извадка, дано рабереш нещо... Че пропагандата ти напълнила главата с глупости за Русия, а защо знаеш руски като не ги четеш, а, шматко неземна???



И после ми кажи кво пишат хитлеристките БГ медии за Русия и имат ли ум и за две стинки, хи-хи...



Свят на тъпоумници, скочили да управляват, това е сегашния ни свят... И при вас, и при нас...



>>> ^^^ in attachment...


A. от Австралия

Анонимен каза...



Аз преди години ти казах, ти едва ли обърна внимание...



Моята България си отиде, след като я налазиха мякащите - дедо ми и баба ми не говореха вашия противен език!!!



Казах ти тогава, че сръбския ми е една утеха, защото там намирам изразите от детството ми...



Например: Нèче да иде = не иска да отиде...



После изникнаха едни маймуни в шоуто на Слави - Северозападна България... Само че те не говорят нищо друго, освен един противен български - който никак не беше езика на моето детство. Гнясам и простотии, как се казваше тоя простак-актьор дето се надуваше с жалкия си език?...



Сега България се налази от мякащите, BG езика много се промени. Освен това и безумното им чуждопоклонство, както винаги е било в BG след 1878... Сега са възлюбили английски - или това което те си мислят, че е английски...



И как пък ти ме пращаш все да бягам в Русия, а защо не красивия Белград, как беше името на тоя ваш милионер там?...



Ами Анталия??? Аз като турчин да ида в Москва, ето тия глупости ми бълвиш постоянно, глупав философ!



Не ми харесва сегашна BG - трябва да съм луд да ида там!



Те не са в час, издигнали са смешните си шушумиги да са политици, всичко при вас е Тлъка в Алтъново. Малки и много противни в болното си самочувствие!!! Черешов топ направили, най-мекото дърво, и тия михлюзи нискостеблени искат да се сравняват с... Русия! Това ви е спомен от социализма, когато Русия НАПЪЛНО ИЗЛИШНО ви бръснеше за слива, хи-хи...



А сте същите малоумници като Украйна - опааа, извинявам се - не може българин да е глупав като украинец, те никога не са видели Европа, нито знаят кво е тва. Главите им са абсолютно празни, виж кво високопостравен украинец каза преди дни: “Ще преговаряли, ако... Русия се откаже от ядреното си оръжие”!!! Аз мисля че слабоумни като тоя никак, ама никак не трябва да имат държава - нема ядове, Русия ще се погрижи за това, шматки.



-----------



Мога са ида в Одрин, АiG ти ще дойдеш там да се видим и поприказваме…



Едва ли мисля че кракът ми ще стъпи отново някога в царството на мякащите комплексари, казвам ти го!!!



До скоро, или когато стане!





А. от Австралия

Анонимен каза...

Аз се забавлявам понякога със западните бюрократи...



Една клекава мумия паркира колата си в подземния гараж, после се изкачва в офиса си и почва да цъка на компютъра как ще бори Русия...



Той ще се осере, преди да бори каквото и да било...



Но в интернет пространството тоя урод звучи като власт... Той нема ум къде живее, и за какво живее, че за Русия ли да разбира нещо?...



Разбра ли АiG защо Русия ще размете теа уроди - никак няма да й е трудно, аз да ти кажа...





А. от Австралия

Анонимен каза...

AiG,



Тука искам да ти покажа изумлението на американските инструктори, когато работят с бълxàри... Те (US) по незнайна причина смятат че целия свят е устроен като тях и че хората са ЕДНАКВИ в мисленето - ах тези ренесансови европейски идеи възродени in USA, но работят ли те с турската рая?



А със саудитската рая работят ли, колко години американците не могат да разберат какво стана на 9/11. Богат саудитец Оcамa, уял се с техните долари, ги атакува... Чи как тъй ба!



Същия американски тъпизъм съществува и по отношение на Tурция, те се опитват да са любезни, но не ни разбират - ако някой чужденец разбира Турция, това е само бае Ганя (и мижитурките македонци)... Сърбите са по-близо до Европа, отколкото до Турция. Близкия до Турция сме ние BG, дето се вика дупе и гащи...



Американците винаги са имали проблеми с нискоразвити племена - ще ги имат и в бъдеще, докато разберат че света никак, ама никак не е захарния им памук Америка. Хич да не говоря за Русия тука, Русия е европейска сила с мощни азиатски ресурси, питай Хашек и Хитлер ако не вярваш.



Ето ти гусина Витанова, добре шпреха, не мислиш ли, не считаш ли? Той знае колко е сдухана интелигенцията в сегашна Бълxария. Има умни, но не чуваме за тях - нямат думата, хи-хи, от наскачалата пасмина простаци, хи-хи...



BiTAHOB >>>



Гледате какво стана с протеста на зърнопроизвадителите миналата година. Тогава и те бяха забаламуркани с малко намаление на физическата болка и бяха върнати обратно в областта на душевните страдания. Днес пак са недоволни – физическата болка пак е тук.



Не се учудвате, нали така – беше ви предсказано, че ще бъдат излъгани. Причината е ясна и е логистична. От една страна – налагаш каквито се сетиш изисквания към селскостопанската продукция на селяните от Евросъюза.



И заедно с това, подпомагаш и пускаш свободно продукция, идваща от място, където тези изисквания ги няма. Ами много ясно, че това ще увеличи физическата болка на европейските фермери и ще ги изтръгне от психическата болка, свързана с макането на психиката им от официалните пропагандни машини.



И как се процедира в такива ситуации. Е-е-е-, как – понамаляваме временно физичаската болка на фермерите, сменяме бушона и айде пак, до следващия път. Някои обаче почват да се усещат, че тези трикове няма да минават до безкрай. Поляците например яко протестират срещу безмитния внос на селскостопанска продукция от Украйна.



Иначе у нас, когниктивната война срещу народа си върви. Както знаем, важен елемент от тази война е промяната на историята.



И правилно – ако искаш да хвърлиш някого да мре по бойните полета, трябва да му изтриеш спомените какво и как е било по време на миналите войни. Това става пред очите ви, нали така. Рушат се паметници, преиначават се факти, променят се учебници.



Когниктивната война е в ход. Особено трябва да бъде атакувана младежта – зер тя е пушечното месо на бъдещето. Тяхната психика трябва да бъде здраво промита. Та каква се чудите, това ще подължи.



Да не си мислите, че тия, наведените, чиито носове орат земята, ще го спрат. Или подбаучващата им “интелигенция”? Ами, ами.



Народът ги мрази – и едните и другите и единственото, на което се крепят, са господарите им от чужбина. Това си има цена – всеки ден продават и предават националните интереси. Пред очите ви.



Така си функционира когниктивната война, в кото си сме натопени. Войната е насилие. При конвенционалната война има физическо насилие. При когниктивната има психическо насилие. Подложени сме на психическо насилие. Това е положението.



Караме нататък

А. от Австралия

Анонимен каза...

И така, какво ни е нагласил дядо Маркс за днес? Днес ще повторим нещо, че има повод



Карл Маркс (ден 28)



…. Единството се постига със сила........



Както винаги, Маркс ви обяснява кратко и ясно нещата. Например как е създадена, коалицията, която наричат некоалиция, сглобка и тай нататък. Бе създадена с прилагане на сила. Голяма външна сила, която я държи да не се разпадне. В момента, в който силата отслабне, конструкцята ще се разхвърчи.



Следете обаче метастазите из държавните организации, които ще останат след това раково творение. Баш пред очите ви са готвените метастази в Конституционния съд.



Репутацията на държавните институции е паднала до невижданано ниски нова. Народът усеща, че държавата е управлява от наведени хора. И няма доверие. Това е положението.



Когниктивната война срещу български народ още не е постигнала целите. Знаете защо според мен – води се изключително некадърно. Отиде, набият му канчето във Вашингтон и още не се върнало и почва да пърпори по телевизиите какво са го инструктирали.



Американските инструктори са се хванали за главите. Не се прави така, казва Витанов. И американските инструктори знаят, че не се прави така. Ама такъв е наведенит МАТРЯЛ. Интелигентните продажници са рядкост. Затова и продажниците свършват по един и същ начин.



Така вървят нещата.



===============



Евала Витан, от мен и АiG!





А. от Австралия

Анонимен каза...

P.S. BiTAHOB >>>



Кратка информация за политиката и войната за 22 януари 2024 г.



Днес, някак не ми се коментира Кукленото шоу у нас. Какво да го коментирам. Нито Шенгенът е Шенген като хората, а сега и влизането в Еврозоната пак тръгва да се отлага. Слушай приказки, приказки, приказки за успехи, бият се в гърдите какви успешни са, а нищо не става. Блато.



По света войните си вървят, а чичо Дончо крачи с широки крачки към президентската номинация на републиканците в САЩ. Там са излезли от акматичната фаза на развитието и са влезли във фазата на пречупването. Вътрешните конфликти при това се очаква да се увеличават, а американската империя бавно ще отслабва, отстъпвайки мегдан на други сили.



Историята е тръгнала да прави завой. А знаете ли какво е казал Маркс за завоите на историята? Ето ви го



Карл Маркс (ден 29)



…. Когато влакът на историята прави завой, интелектуалците изпадат от него...



Интересна мисъл. Забележете, Маркс не прави разлика между истински интелектуалци и псевдоинтелектуалци тук. Дали ще си истински интелектуалец или ще си псевдотакъв, все изпадаш, когато влакът на историята тръгне да завива. Значи, не е достатъчно да си интелектуалец, за да вземеш завоя.



Та да се върнем на чичо Дончо. Ако вземе да спечели изборите, влакът на американската история може да тръгне да прави завой. И от него ще тръгнат да се посипват ненужни псевдолиберални псевдоинтелектуалци. Затуй е псевдоинтелектуалния рев срещу чичо Дончо. Като погледнете, американският гигант е болен от болест, която се нарича imperial overstretch.



Чичо Дончо има лекарство за това и то е, че гигантът трябва да спре да се пренапряга. Това изисква преконфигупация на външната и нътрешната политика и чичо Дончо може да го направи. Затова на девиза му Make America great again следва да се гледа сериозно. Но все пак да не забравяме, че САЩ е влязва във фазата на пречупването в развитието си. Което предполага конфликти. Ама яки конфликти. Тъй, че чичо Дончо може и да не успее.



Но ако успее, влакът на историята ще тръгне да завива. И то не само влакът на американската история, ами и влакът на българската история. И от него ще тръгнат да се посипват и да изпадат интелектуалци и псевдоинтелектуалци. Тези последните ще бъдат изсипани по шадраваните, откъдето ще окрякват, каквото могат.



Е, описах ви жалката съдба на псевдоинтелектуалеца във времената, когато влакът на историята прави завой. Я да видим, как я карат нашите псевдоинтелектуалци в текущата когниктивна война срещу българския народ. Най-напред, те изпадат в ужас, да не би чичо Дончо да успее. Ясно е защо – някои копанки ще почнат да се опразват, защото собствениците им ще почнат да изпадат от влака на историята.



Некадърността и липсата на резултати ще почнат да взимат своето. И няма да се чака какво ще направи чичо Дончо на изборите, съвсем скоро влакът на българската история ще направи минизавойче. И ще заскърцат сглобки и ще се посипят падащи от влака. Гледайте. И не се притеснявайте – псевдоинтелектуалци много и всеки – с протегната празна копанка, готов да ви продава и предава.



А. от Австралия

Анонимен каза...

+++ BiTAHOB >>>



Кратка информация за политиката и войната за 12 януари 2024 г.



Вчера ви стана доста интересно това, което написах за когниктивната война. Да така е. Не гледайте, къде е горещата война. Тя е отделно. Целият свят е натопен в друга световна война – когниктивната война. Тя е и тук при нас и се води всеки ден.



Ето ви трите нива на тази война и нескопосоните действия на нашите юнаци, наричащи се “елит” и подбаучващите им други юнаци, наричащи се “интелигенция”.



Най-напред, войната се води на тактическо ниво. Това си е битката на информациите. Заливат ви с информации за успехи. Лъжат, хващате ги и продължават да ви лъжат. Защо? Гледай следващите две нива на когниктивната война.



Второто ниво е оперативното ниво. Това ниво е насочено към целта да се промени начина, по който възприемате информацията. Трябва да станете възприемчиви към информацията, която ви се подава от една информационна машина и невъзприемчиви към информацията, която ви се подава от друга информационна машина.



И да почнете да вярвате на морето от лъжи, с които ви заливат. Българинът обаче се оказва доста костелив орех на оперативно ниво. Добавете тоталната некадърност на самообявилия се “елит” и чудовищната некадърност на подбауцващата “интелигенция” и ей защо на оперативно ниво нещата не вървят.



Каква е голямата цел на когниктивната война? Нея може да я видите, като отидете на стратегическото ниво на когниктивната война. Там се вижда, че това е война срещу мирогледа ви. А защо трябва да се води война срещу мирогледа ви? Защото мирогледът е важна съставна част от вектора на хронотопа на един етнос.



Мирогледът е съвкупност от идеи и представи за света и за мястото на човека в него. Срещу тези идеи си води война и тази война ни засяга. Тълпи от “експерти” ви се поднасят по телевизията, за да ви промиват мозъците и да ви променят мирогледа. Погледнете наведения и предаващ ви и продаващ ви всеки ден “елит”.



Войната срещу мирогледа вече е доста напреднала. Целта е да се измени мирогледа ви и по този начин да се промени основна етническа характеристика на етноса. Затова си имате “елит”, който ви продава и предава всеки ден. Затова са и “експертите” от подбутващата интелигенция. Тече война срещу вас и това е всеки ден и всеки час.



Експертната ми оценка я знаете – войната срещу вас се води тотално некадърно и на трите нива. Не се прави така, каза Витанов. Но как ще го разбират тия с носовете, орящи земята. Че те Абер си нямат какво е локотоп, хронотоп и хомотоп, че камо ли да си имат хабер как се променя вектор на хронотопа.



Йес-сърят, каквото им наредят и действат толкова некадърно, че на сериозните американски експерти вероятно лошо им става. Но и концепцията е сбъркана. Не става така – да пускаш национални предатели да продават и предават народа си на тактическо ниво ежедневно и същите на оперативно ниво да се мъчат да му променят възприемчивостта към информацията, а на стратегическо ниво да му променят мирогледа. По същество, несъвместими задачи. Затова, народът ги мрази и не ги слуша.



Караме нататък



А. от Австралия

Анонимен каза...

Карл Маркс (ден 30)



…. Нищо не е по-досадно от мечтаещата простотия....



... Идеите на хората са най-преките еманации на тяхното материално състояние...



Мечтаещата простотия. Доста от нея можете да видите, като си пуснете телевизорите сутрешно време. Гледам ги например, как си мечтаят за Украйна и се питам – абе тия наред ли са? Никакво връзка с реалността. На мен ми е интересно, че изучавам простотията професионално, но за човек със здрав разум си е досадно. И тук минаваме към втората мисъл на Маркс – идеите на мечтаещата простотия са най-пряка еманация на материалното и състояние.



Маркс ни казва – гледай кой му пълни копанката. Така ще разбереш какви cа му идеите. И като погледнете телевизионния екран откъм тази мисъл на Маркс, светът моментално ще ви се подреди. Независимо мислене основано на здрав разум? Не, моля ви се, че това моментално ще влоши материалното състояние на „експертите“. Мечтаещата простоти е досадна дори за тези, които пълнят копанките....



XA-XA-XA... ^^^ Мечтаещата простоти е досадна дори за тези, които пълнят копанките....





Айде & хубав ден!



Аз гласувам за Ярослав Хашек, Швейк и Бог!



Никакви други идиоти нямат значение, историята ще ги смете на боклука - както хитлеристи, комунисти, замечтани изкуфели янки и параноидни руснаци, хи-хи... И пълна гмеж от останали боклуци на света, хи-хи... Математици, хулигани, глигани, профани (по Гео Милев, едноокия, ха-ха)...





Cheers





А. от Австралия

Анонимен каза...



Нямах време да оправя правописа на КОГНИТИВЕН - виждаш как интелектуалните амеби в Блиц си представят тая страшна дума - КОГНИKТИВЕН...



Но защо не потърсят какво значи? Няма да се случи - тая измет знае само да яде и пише глупости, и ах, как искат високи заплати!!!



==============

Анонимен каза...



Не знам кви мечти имаш за западната демокрация, но има едно но:



Тука при нас уволняват хора за една дума, дето не им харесва... Прочети как уволниха Izrael Folau че им цитира Bible - че гейовете ще идат в ада...



Наскоро уволниха мой познат за "заплашващи SMS" - той е най-миролюбивия човек, който съм виждал някога!!!!!!!!!!!!



Ти като глупав философ без християнски устои няма да разбереш всичко това - просто Божиите хора са преследвани, както винаги е било...



Вземи прочети Bible, глупав философ AiG, не е буламача на Сократ...



Така ме отчайваш наистина с духовното си късогледство!



И за турчин не ставаш, там просто ще те набием за неграмотност, хи-хи...




А. от Австралия

Анонимен каза...



Пророците казват, след Третата война, аху-иху, умрял който умрял, ние си играем на войни, чети Хашек, той ги е описал...



Значи след Третата война нямало вече да има войни и хората щели да живеят щастливо...



Момент, тука има голема лъжа!



Първо на първо, хората в сегашното си устройство не могат никога да бъдат хепи, освен в 2 случая:



Ако някой е променил устройството им... Сега се извинявам на тъпанарското ви модно поколение, те немат ум кво е устройство - трeбва да им кажа дизайн, че вече ме глеат кат телета... Те са модни телета...



Втората опция - на телетата да кажа, това се нарича втора версия, също италиански, уау, бълхàри ли сме или италианци, а? Питай бабо гърците, те ще ти кажат италианци ли сме и ква измет сме, уау...



Втората опция е, че след като хората не са биологически променени, мразят и оплюват всичко - е как ще стане тези същите хора след Третата война да живеят хeпи и щастливо????????????????????????????



Е как да стане, няма как да стане... В стари мехове налива ли се ново вино, дет вика Bible...



Другия (втори) вариант е някаква дива диктатура - и човешките шушумиги ще се чувстват “щастливи” както при бай Тошо...



Извода е един - Русия трябва да избърше зловредните западняци, ако още малко понахалстват... А те са нагли...



Знаеш ли че импотентния английски дори няма дума за нагъл - невероятно е! Те наглите нямат дума за себе си!!!!!!

А. от Австралия

Анонимен каза...


Английски не е велик език, както си мислиш - той е напълно безпомощен да описва реални неща от ежедневието, всичкото им е боза, и средния гражданин не всичко разбира, когато ги чете...



Например нямат думи за дует и сага - и слагат дует и сага... Толкова е тъпоумен английския, че не може да изрази какво е - освен ако не каже дует, соло, или сага… Бори се като свиня с тиква да каже “сам”, не може, и ти бута соло...



Папагалите в БГ лапат всичко това, те немат ум кво става...



Майн Рид съм ти казал, кво казваше: Гверилясите излезли в планината... От испански, гъ’рила = въстаник... Не е въстаник - гвериляс е... Гвериляс на българската глупост...



Така е и досега, ти инджойваш ли брънч и чилваш ли като се видиш на зор, турска дума, a?...



Скоро българския език ще една помия от английски думи, но не както звучат на английски, вие сте ги приватизирали и вие сте господаря как да звучат, хи-хи...



Ей тъп господар безмозъчен, искаше ли да ме чуеш, а?



Английски е английски, и никакво значение няма как индийци или бълхàри си мислят че английски е както те си го мислят и произнасят...



Ей, абдали, сещате ли се за Шекспир? Не можете да си създадете ваш английски, както сте се напънали - не, можете… Ho добре кретени, това нищо не променя в реалния английски, той си е същия… Не е вашия, колкото и да се напъвате кат простоумни индийци с грозен полуанглийски диалект…



Ей уроди, английски още си стои - но той вас не ви интересува.



Имам новина за вас - реалния английски още по-малко се интересува от вас... Вие просто нямате думата, английски е консервативен, това не са ваште шутовщини на вашия "английски" - май като индийците сте се объркали, че въобще знаете кво е английски, хи-хи...



Голяма смет по света кълчи английския, но той затова е английски - има го в Англия и Америка, а никак го няма при вас, жалки подлизурки и имитатори...



Айде имитирайте Шекспир, а, гламави BG индийци и подобни, а? А що не минава нyмеро, а, уау? Домузчиев (домуз е прaсе на турски) ще ни учи как със зачатъчния си мозък е псевдо-усвоил английски... Ей, богат пън, ако дойдеш при нас в Австралия ще глеаш кат теле железница когат ти говорят - тогава ще проблесне в празната ти префърцунена глава къв и колко английски знаеш, пезевенk болен...



Ама май знаеш кво е пезевенк, ох, ама то турския бил в кръвта ти, а, келепир серсем, не е кат ингилиздже, а?... Баш леко, а?...





А. от Австралия

Анонимен каза...

Опаа, нещо се случи... Модния роман на Джоузеф Хелър “Hещо се случи” (също автор на “Параграф 22”), дето четяхме през комунизма... Както и “Аз клавдий” от Робърт Грейвз.



Само ти можеш като философ да ме разбереш. Защото си от БГ като мен, освен това познаваш Русия.



Проблема ти е, че не познаваш Запада и неговата холивудска сила да облъчва с пропаганда - както двата пезевенка, дето ти цитирах по-горе.



За какво иде реч?



Ами помисли! Как падна СССР - Елцин танцуваше рокенрол с водка, той горкия мислеше че ще стане приятел с Пиндостан (US) - съжалявам брате Елцин, че не дойде на Запад като мен, really sorry, сега при вас е много модно да се праскат английски изрази.



После Путин призна същото - как (точно като Елцин И МЕН + ТЕБ) се е лъгал в природата на Запада...



Едва ли е трудно да се намери в тубата, но не ми се търси - в първите години след Елцин има видео - Путин и Mедведев на купон пеят… “Blueberry hill” !!! Като Елцин...



Сега и двамата са яростни антиамериканци!



Как да се обясни това?



Ти също 20 пъти ме пита, ах какъв щеше да си, ако си на Запад.



Ами казвам ти - като Елцин, Путин, Медведев и… мен!



Щеше да видиш лъжите им, щото сега виждаш само една външнатa глазура, както и повечето източноевропейци - но БГ е най-зле между тях, защото е най-наивна, и винаги е била.



Всичко е резултат от мощната пропагандна холивудско-английска машина, в пъти по-силна от Хитлер и комунистите например!!!



Ето че получи отговора си какъв щеше да си на Запад - ако имаш ум де, де да те знам.



Щеше да си като мен - не Путин и Медведев, зад нас не стои държава, но психологическия процес е УДИВИТЕЛНО същия!!!



Това е едно събуждане за нашата BG сила и ценности.



Запада храни милиони лапачи, индийци и всякакви какви ли не шушумиги, които имат една ценност - да се наядат - и го постигат, уау, молодци, а?...

А. от Австралия

Анонимен каза...



Злоупотреба с вещества - кога ще научите английски, май не е бозата която си мислите.



Злоупотреба с наркотици е смисъла.



Английски е счупил много глави, а сега го прави с българските кратуни.



Които преди години преведоха партизани с... гвериляси! (от guerrilla – guerra e война на испански)…



Ами харесва ми, егати, добре е да вкарате тази дума - партизаните са гвериляси, ха-ха-ха-ха...



Напред! Не е руски, а? Шматки безподобни!



Владеете ханглийски, то мозако си не владеете, че английски ли, хи-хи... Ама турски владеете повече, а, михлюзи?





А. от Австралия

Анонимен каза...



Знам че мразиш Турция, ах тези 500 години на взаимна любов... Вазов я изрази, хи-хи - не му хареса в турското училище в Истанбул, на тоя нахален пезевенк... Едва научи турски горе-долу с празната си подбалканска глава, колкото чок селям, хи-хи...



Ами нà ти тогава западна кOлтура, ОК my AiG???...



"Ходя с Бог" на испански... Vaya con Dios…



Но: “Не плачи за Луи, той няма да плаче за теб”...



И ти си мислиш че си влязъл в Запада, така ли си мислиш?



Помисли пак, хи-хи... На руски си “влязъл”, предполагам...





https://www.youtube.com/watch?v=28_9qbFQKIE





А. от Австралия

Анонимен каза...



Уф че си елементарен, тука съм за парите - както всички емигранти, които за разлика от мен пет пари не дават ни за English език или култура, само парата знаят...



Ще ми е чудно ти като философ да се озовеш сред тия интернационални абдали и да те питам как ще се справиш, хи-хи...



Казах ти, ще се пенсионирам, после в Турция - тя замества напълно BG, вервай ми... Ето че това май го верваш, не е Московията, а?...



Ето ти, между другото, една любима песен, знаеш че слабо ме интересуват италианци и разни европейски маймуни...



За съжаление Турция отново си е загубила ума и напира към Европейския съюз - голяма страна обаче няма да търпи директиви от Брюксел, но турците са толкова глупави в момента… Ердоган се опитва да ги събере, но ще наскачат нови уроди и не знам тогава...



Имам 500++ песни, май скоро 600... Никак не ми липсва музиката, ето че харесвам Запада - за YouTube, СМЕХХХ...



Eто ти една моя любима… Запознай се с Турция, не са ни нужни в Турция нито московци, нито пиндостанци (US), СМЕХХХ... >>>





https://www.youtube.com/watch?v=x-egWZm3Vk0





“Казвам ти: Не, и не”! Йок йок пък откъде ли го знаеш, хи-хи, италиЯнецо мой русскийййй





А. от Австралия

Анонимен каза...



И защо приказваш като сателитни страни като Германия - забележи, Щатите не са глупави и не казват руска пропаганда.



Каква пропаганда е, като казваш на някакви идиоти: Ей, внимавайте в поведението си и в клоунадата си - че да не предизвикате нашите ракети да взривят дебелите ви задници... И кое според теб, изкукуригал учител, е тука пропаганда???????



Ти сякаш отлиташ в нeкакви мечти, а реалността обаче е тука и е такава каквато е. Никакво значение няма харесва ли ти, или не, sorry.



Ето че ти показах обективния реализъм, и стига с тия нафталинови философи като Сократ и Кант - нима не разбираш, те немат ум за нашите реалности, техния ум е много постен.



Докарай с машина на времето някой простак от 1325 година да речем - че на него 100 години нeма да му стигнат да научи квото ние знаем...



Защо не разбираш тия прости неща, а?



==================



Нещо друго - казах ти нашата сила, както руснаци, германци, турци... Виждам че ти отскочи от главата...



Години тръбиш за българската психология, а ето че не можеш да кажеш къде е силата й. Виж се и се посмей на себе си!



Не, не е силата на BG в бутафорните крепости, дето нeкакви малоумни индивиди строят из BG… Hе, не е ах така старата история. Това всичко са балонни глупости.



Ако искаш да видиш силата на BG - гледай след 1878... Няма да говорим за селските пъзльовци с черешовия топ (турска дума) и че Русия им помогна, иначе щяха да го духат като кюрдите и сега ти щеше да говориш прекрасен турски като мен.



Не е това.



Но няма да ти кажа къде е, за да видиш собствената си безпомощност на кух философ.



Силата на BG след 1878 - не я ли виждаш още???



Тя дори е записана, но няма да ти кажа къде, зер философ си и много знаеш - само че остави детската градина на учителството и порасни, а?...



ПОВТАРЯМ: Силата на BG след 1878 се вижда ясно, и е дори записана за поколенията.



Който е глупав, няма да я види, но пука ли й от това на силата?



Тази сила е сходна с възродената сила на Русия, както Хашек я знае - а не кукувците хамериканци, дето с празните си глави не различават Турция от Туамоту.



Това е, което на мен лично ми дава надежда за бъдещето на България!



Аз като турчин НЕ МОГА да се оплача НИКОГА от българите - те са толерантни (приличат на нас турците много), не са наглите и безумни америкоси, аз от българи съм видял НУЛА дискриминация!!!



Разни англичани се опитваха да ми се качат на главата, но ги свалих оттам като нахални бълхи, хи-хи...



Да отбележа, че немците също НИКОГА не са ме дискриминирали. Един немец ми каза: Имахме един идиот (Хитлер) и той унищожи държавата ни и нацията ни.



А Русия какво унищожи от посерковците българи, а?



Ти тия неща ако не разбираш, да идеш да се гръмнеш. Философ ми бил той... Балканска шматка, дето мисли че Брюксел ще го хрантути...



Ае, че ме нервира нещо





А.

Анонимен каза...

Нима, ние като послушни агнета, не трябва да обичаме вълците, които са ни общностни партньори? Как така?!