Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 9 септември 2024 г.

Кои са най-зловещите и отровни плодове на комунизма, който на 9.IX.1944 г. беше докаран с руските танкове?

 

Пълната форма на въпроса, непобираща се по-горе, е:  

Кои са най-зловещите и отровни плодове на комунизма, който на 9.IX.1944 г. беше докаран с руските танкове? 

В поредната сбирка на нашия Философски дискусионен клуб поставяме и обсъждаме ред казуси, взети направо от живота - с цел осветляването на тъй важния проблем, фиксиран във въпроса в заглавието. (Прочее, акцентът, изразен в заглавието, е само един от моментите, нашите дискусии са интегрални: в тях поставяме поредици от най-важни, дори фатално важни въпроси!) 

Търсим ония тъй съдбовно нужни ни истини, благодарение на които можем да променим живота си - и да станем по-добри, по-човечни, по-истински, по-благородни, по-свободни, по-успешни, по-щастливи... 

Толкова тук. Останалото - в клипчето. Приятно гледане и приятни размисли ви желая! 

Който желае да подпомогне този канал или пък издаваното от мен философско списание ИДЕИ, което работи за разгръщането на духовния и личностен потенциал на младите хора, може да го направи като използва информацията в моя блог, наречен Humanus Academy (в търсачката лесно ще го намерите по това име!), раздел ДАРЕНИЯ (donations). (Или пък "да почерпи едно кафе" ето тук: https://ko-fi.com/ideiaig ) 

Абонирайте се за канала, на който гледате това видео, а също и за другите ми канали, на които помествам свои видеа с коментари, участия в дискусиите на нашия Философски клуб, интервюта по медиите и пр., ето ги тия други два канала, до тях можете да стигнете като ползвате ето тези линкове: 

https://www.youtube.com/@angigog/ 
https://www.youtube.com/@AngelGrancharov/ 
https://www.youtube.com/@angelgrancharov874/ 
https://www.youtube.com/@Paralel42/ (Нека тук да стои и този линк, водещ и към този мой блог, за всеки случай.)

 

ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

6 коментара:

Анонимен каза...

Питай дядо си Владимир. Нали той е помагал на червените кхмери да задушат отечеството? Пък ти по тази линия си проводен в Ленинград и 40 г. си вилнял в образованието. Сега с 1000лв. пенсия е лесно да се подиграваш на хора, които публикуват снимки с печени картофи. Забрави когато беше умрял от глад и ти също яде картофи, евтино натрошено сирене и качамак. Прочети приказка за стълбата.

Ал Йо, да не се бърка с Александър Йорданов - виден демократ и ветеран от СДС

Анонимен каза...

Сократ Долнобални достигна нови низини - поканил агент Богдан - Дремджиев в групата на псевдо-философското му клубче, и даже не му станало хубаво, че ченгето я напуснало. Нормалните хора бягат от агентите на ДС, а Грънчаров ги внедрява в общността си, което води до обоснованото предположение, че той също е агент на ДС.

до цент Пашов, небезразличен гражданинъ.

Анонимен каза...

Здравейте, роби на комунизма. Здравейте, другарю Грънчаров.

На 5-ти септември 1944-та година СеСеСеРе обявява без никаква причина война на свободно, независимо и демократично Царство България. Само 3 дни по-късно - на 8-ми срещу 9-ти септември, съветските орди нахлуват в родината ни и тя престава да съществува. Съветската пияна сган е подпомагана активно от тукашните безродници, като вашия дядо Владимир Грънчаров, който през 23-та не е успял да изпълни задачата да унищожи България в полза на СеСеСеРе, но 21 години по-късно успява.

Тогава вашия дядо и целия ви род от село Долна баня застават на страната на агресора и окупатора, и срещу българския народ, към който явно никога не са принадлежали. Благодарение на тези заслуги, вас са ви проводили в СеСеСеРе да "пиете" комунизъм от извора. После да облъчвате нещастниците с комунизъм в катедрата по марксизъм на някакво "висше учебно заведение", тоест - кръчма.

И така след уж промените, когато пък ви назначават за демократ с пъклената задача да лъже, че уж комунизма си бил отишъл и вече имало демокрация.

Лошото е, че ще умрете спокойно в креватите си, приключвайки окаяния си комунистически животец без да ви се търси сметка за извършените престъпления срещу държавата и човечеството. Безгранична е вашата наглост, но след като 99% от населението тук е поробено от комунизма, няма как иначе да бъде.

Георги Жеков

Анонимен каза...

Ах, ах, ах, Ангелушко-Галушко Грънчарович с поредната си доза псевдо антиболшевишката помия на фона на това, че той е един чист комунист или, както го нарича Георги Жеков, Комундел Комунделов, внук на комунистически убиец и терорист от село Долна баня. А Сократ Долнобански, Ачко СократЛето или Дръндософа, има много неща, за които да е благодарен во век и веков на Червената армия и 9 септември и всяка година да оставя цветя на паметника на Альоша. Те са следните:

1. Ако не беше 9 септември 1944 г. и идването на Червената армия, нашето СократЛе нямаше да бъде никакво СократЛе, а най-обикновено овчаро-козарче Калитко, което да пасе стада някъде по поречието на Марица в землището на родното си село Долна баня, изобщо нямаше да помирише Пловдив, камо ли течаща вода и вътрешна тоалетна.

2. Ангелушко-Галушко най-вероятно щеше да си остане човек с основно образование от селското училище и нищо повече. Щеше да живее като в „Преди да се родя и след смъртта ми“ на Ивайло Петров. Народната власт го изпрати в гимназия и университет, за да направи от него даскал, а не овчар.

3. Без народната власт Сократ Долнобански и свят нямаше да види. Тя го изпрати в СССР, та да немее той по дворците в Ленинград, бивш Петербург, показа му култура, опера, балет, изкуства, литература… В противен случай Грънчаров щеше да чете само околийския вестник и да свива с него папироси с родопски тютюн докато чака да издоят овцете.

4. Народната власт направи от овчарчето Грънчарчо даскал, а не обикновен селски тарикат, който да живее между полето, кръчмата и у тях. Даде му писмо и четмо, иначе той щеше да си е в като в „Дервишово семе“ на Хайтов и да гледа кози и овце, тук таме някой мъжки пръч за компания

Да продължавам ли да изброявам истините за СократЛето? Той трябва да е вечно благодарен на партизанския си дядо и на народната власт, на 9 септември и на Червената армия, че го взеха от селото и го направиха човек, градски интелигент, дадоха му култура, трибуна, писмо и четмо, просветиха го, научиха го що е вътрешна тоалетна, течаща вода и сапун.

„Пази Боже сляпо да прогледа“ е казал Алеко. Така и нашият вместо да яхва прасето на село в калта, сега иска да яхва само културни и пловдивски достижения. И трябва да благодари от сърце, но той такова няма, защото е заслепен и с отровено съзнание.

Георги К. Бояджиев, учител, поет, писател и истински учител

Jores каза...

Горният текст не е писан от мен. Моля не се занимавайте с този отчаян бивш университетски доносник, превърнал пловдивската лъже-обществена телевизия в змийско гнездо.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч Георгий Бояджиевич, горещ поклонник на таваришчите Ленин, Сталин, Путин, Тодор Живков, Сидеров, Копейкин явно си е възпитал доста подражатели-епигони, които пишат с неговия тъй неподражаем стил и влагат неговите най-сърдечни мисли!

Комуноиди, сър! Какво друго да каже човек?!