Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 18 септември 2024 г.

Кой е Кеворк Кеворкян, кои го правят на светец и дори го обожествяват, що е "кеворкиране", какви са заслугите му за деградацията на нацията ни?

 

Пълната форма на въпроса, непобираща се по-горе, е:  

Кой е Кеворк Кеворкян, кои го правят на светец и дори го обожествяват, що е "кеворкиране", какви са заслугите му за деградацията на нацията ни? 

Правя анализ на тъй гнусното предаване по БНТ (С БНТ завинаги: Кеворк Кеворкян и “Всяка неделя”), излъчено наскоро, в което бяха минати всички граници на приличието в хваленето на тази тъй злокобна фигура на българската, с извинение, "журналистика" и на тъй злощастния български преход, минал под диригентската палка на ченгетата от ДС, които са на пряко подчинение на КГБ. 

Постъпвам по този начин понеже като европейски мислещ българин, като свободалюбива личност, като гражданин, като философ и като учител истината ми е важна, дори е безценна! 

Толкова тук. Останалото - в клипчето. Приятно гледане и приятни размисли ви желая! 

Който желае да подпомогне този канал или пък издаваното от мен философско списание ИДЕИ, което работи за разгръщането на духовния и личностен потенциал на младите хора, може да го направи като използва информацията в моя блог, наречен Humanus Academy (в търсачката лесно ще го намерите по това име!), раздел ДАРЕНИЯ (donations). (Или пък "да почерпи едно кафе" ето тук: https://ko-fi.com/ideiaig ) 

Абонирайте се за канала, на който гледате това видео, а също и за другите ми канали, на които помествам свои видеа с коментари, участия в дискусиите на нашия Философски клуб, интервюта по медиите и пр., ето ги тия други два канала, до тях можете да стигнете като ползвате ето тези линкове: 

https://www.youtube.com/@angigog/ 
https://www.youtube.com/@AngelGrancharov/ 
https://www.youtube.com/@angelgrancharov874/ 
https://www.youtube.com/@Paralel42/ (Нека тук да стои и този линк, водещ и към този мой блог, за всеки случай.)

 

ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

8 коментара:

Анонимен каза...

Драго Чая и двама от гостите му - Антон Стефанов и Иво Никодимов, са гейове. Вие какво очаквате?

Анонимен каза...

Освен блестящите статии, заради които си купувам вестник Уикенд, Кеворкян написа една чудесна книга - Истории за личности и буболечки. Кеворкян е личност, а Грънчаров - буболечка.

Анонимен каза...

Кеворк спря интервюто на Грънчаров във вестник Уикенд, и дръндософа сега отмъщава.

до цент Пашов, небезразличен гражданинъ.

Анонимен каза...

В онези години за да ти дадат предаване на живо, значи със сигурност си бил довереник на онези служби. В Пловдив се говори, че Петър Стоянов е скрил картончетата на Евгени Тодоров и съпругата му Нериман, които също са водили предавания на живо преди 89-та.

Анонимен каза...

Вероятно Грънчаров си разчиства някакви лични сметки с Кеворк. Възможно е още при комунизма да се е натискал да го поканят във Всяка неделя, но онези не са му обърнали внимание. Затова сега Грънчаров реве, че Кеворк бил агент. Само че доскоро се молеше на друг агент, също доносник шестак, да го кани в предаването му. Но и Веселин "Богдан" Дремджиев му би шута, и вече попадна в графата "лоши агенти на ДС", тъй като Грънчаров ги дели на добри и лоши, съвсем "правдолюбиво"

небезразличен гражданин

Анонимен каза...

Цяла България знае кой е Кеворк. Теб те знаят жена ти и 20-тина стареца от ПоТВ. Кошлуков да покани Кеворк да възроди Всяка неделя. Нищо, че е на 80. Още го може, пък и Лари Кинг водеше до 90, а проф. Вучков до 84.

Анонимен каза...

Кеворк е доказано талантлив, макар и агент. Докато Ачко, по-известен като агент Алъоша - публичен доносник, е абсолютен некадърник във всяка област, най-вече философията. Ачко написа няколко доноса срещу доц. Пашев, когато и двамата работеха в ПоТВ, а иначе обяснява колко лошо е, че Кеворк писал нещо подобно срещу колегите си от телевизията. На Кеворк тогава може да са му искали сведения от ДС, и той е писал, докато Ачко сега пише доноси просто защото е мръсник - завижда на доц. Пашев, че е университетски преподавател, и иска да го отстрани. Това е мръсната същност на агент Алъоша, написал хиляди страници тайни и публични доноси срещу достойни и талантливи хора.

Найден Георгиев, учител по български език и литература от София

Анонимен каза...

Факт ли е, че Кеворкян дълги години беше активен сътрудник на ДС? Факт е. Повече коментари не са нужни. Това казва всичко.