Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 17 октомври 2024 г.

Сводниците Киро Брейка и Ивелин Михайлов, сега вече "политици", дали ке оправят и вас?

Ивелин Михайлов си бил признАл, че навремето е бил сводник, возил проститутки и се налагало даже да ги бие ако не искат да си лягат с некой клиент. Но това, моля ви се, било продължило "само една седмица"! И един негов фен написА: "Честен и откровен е човекът!"; ето какво му написах:

Приемам майтапа! 🙂 Това става и за най-кратък виц: "Честен и откровен е Ивелин!". 🙂 Ти сигурен ли си, че само една седмица е возИл проститутки? 🙂 На мен ми се вижда маловато, много мъничко. И какво ли е станало след като мина тази седмица? 🙂 Той измисли Исторически парк и почнА да събира парички ли?

На снимката: Двамата сводници Кире Брейка и Ивелин Михайлов, които иначе са "много честни хора" и, нема съмнение, "ке ви оправят непременно и вас"...


ДОБАВКА: "Вземат субстанции...", чувам тук-там, че Ивелин Михайлов обича да употребява този израз, в смисъл, че некакви лоши хора вземали разните там наркотични вещества. Обаче вместо "вещество" да употребиш думата "субстанция" означава само, че не знаеш смисъло на думата "субстанция". Като не знаеш смисъло на некоя дума, а само си я чул тук-там, не ти дава право да я употребяваш, а се налага просто да се информираш що значи тази дума. А тя е съвсем неподходяща за употреба в случая. "Вещество" и "субстанция" са много различни работи, драги ми Ивелинчу! Верно, напъваш се да се правиш на учен като употребяваш толкова шантава дума "субстанция", но е тъпо, щото за разлика от теб има хора, което знаят смисъло на тази дума.

Прочее, същият тоз Ивелин, понеже явно прекалено му куца морало (забърквал се е в толкова много афери и мошеничества!), постоянно се напъва да се прави на "морален", сиреч, на "добър", "нелъжещ", "честен" и пр. И го чувам, че се извинява на Соня Култуклиева, щот се бил усъмнил в нейната коректност, моля ви се, но тя, видите ли, била "много коректна", представяте ли си? От което аз, като много лош човек, който не обича лъженето и шикалкавенето, си правя извода, че този въпросният праведник Ивелин има доста бегла представа за това що е "коректност", да не говорим за честност и пр. На друго место чувам, че като го запитаха защо е включил в листите си некакъв там прочут сводник, Ивелинчу изтърси, че този същият може да е бил всекакъв в миналото, но сега вече се бил променил и бил станАл "добър човек"!!! (То и самият Ивелин е бил сводник, но явно е преживял "духовен поврат" и е станАл вече "честен човек"!) Може ли сводниците да се трансформират с времето в "честни" и "добри", т.е. в "яки пичеве", е хубава тема за обсъждане, аз непременно ще я поставя за обсъждане в нашия Философски дискусионен клуб тия дни. Помислете и вие върху този тъй хубав казус, ето как го формулирам:

Може ли мошеници и сводници като Киро Брейка и Ивелин Михайлов да преживеят духовен поврат към доброто и да се преобразят в "морални личности" и дори в нещо като "праведници"?






ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: