Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 17 октомври 2024 г.

Защо всеки ден трябва да се борим с оглупяването, с податливостта спрямо глупостта и лъжата на големи народни и човешки, с извинение, маси?

От известно време пиша книга със заглавие ОГЛУПЯВАНЕТО. Този тъй разпространен (не само български, но у нас специално внушително представен!) феномен силно ме занимава, обект е на моя изследователски интерес на философ от известно време.(А като се замисля, аз май през целия си живот, и като учител по философия и гражданско образование, и като активен гражданин, също и като блогър и ютюбър от 20 години точно с това, с борба с глупостта, съм се занимавал!).

Глупостта яко тресе наште пишман-патреоти и най-вече жестоко върлува в средите на наште менте-патреотични русофилско-рублоядски партии. Тресе ги отвратително побесняване и диво оскотяване, което изцяло е блокирало техните крехки умствени, да не говорим за тъй оскъдните им нравствени сили.

Което пък, от своя страна, е признак за варварско обезчовечаване - щото ний, човеците, сме човеци тъкмо доколкото сме способни да мислим, т.е. ясно да различаваме истина от лъжа, добро от зло, право от криво, красиво от грозно; и не само това, ами и да правим това, което значителни хорски маси у нас, пък и не само у нас, все повече не могат да правят, нещо повече, паднали са, дегенерирали са до безумието лъжата да възприемат или да смятат за "истина", истината - за "лъжа", доброто за "зло", а злото за "добро" и т.н.

Освен това да си човек означава не само отчетливо да различаваш в ума си истината от лъжата и доброто от злото, но и всекидневно и практически да се бориш за разпространението на истината сред съзнанията на заблудените, за изтикването на лъжите от умовете им, което, разбира се, е трудна работа. Но пък за сметка на това е най-благородна работа, защото ти по този начин им правиш добро, помагаш им да се освободят от илюзиите, от грешките, от заблудите си.

Да правиш всеки ден добро, да бъдеше добродетелен човек, е главният признак на човечността, ерго, главният признак на обезчовечаването е да правиш зло, да вредиш, да объркваш главите на хората, да разпространяваш в съзнанията им пропагандна (най-вече руска и комуноидна!) отрова.

Което именно и правят въпросните менте-"патреоти" и "звездни мислители" от типа на таваришчите Костя Копейкин, Мартин Карбовски, Киро Брейка, прафесар Ива Хръйстав, дацент Вацев, Явор Дачковъй, Велислава Дъревая, Ивелинча Михайлов (тъй съблазнително-сладичко лъжещ и мазещ!), прафесар Дарина Григоравая, да продължавам ли още или вие тази гнусна руска менте-нАучна измет и сволач си я знаете сами даже поименно?!

Спирам дотук. Ето че излиза, че всекидневната борба с оглупяването, с податливостта спрямо глупостта на големи народни и човешки, с извинение, маси и тълпи наивници у нас, би следвало да е всекидневна работа за ония, които обичаме истината, доброто, свободата и красотата. Точно това ни е работата на всички нас, които всекидневно сме хулени и плюти от тази продажна руска измет и сволач: понеже не се примиряваме с триумфалното шествие на простотията, на глупостта, на лъжата, на измамите, на тарикатлъците, на далаверите и далаверджийството, на кражбите из просторите на тъй китното ни и свидно Отечество.

Хубав ден ви желая! Бъдете здрави, пазете най-вече духа си здрав! И приятни размисли!

Прочее, заповядайте в нашия Философски дискусионен клуб, който се събира малко след 8 часа всеки ден в ютюб-канала ПАРАЛЕЛ 42.

Издайте при нас непременно. Защото вашето мнение има значение! Идвайте и затова да осъзнаете тъй простата, но съдбовно важна истина:

От нас, гражданите, зависи всичко, тъкмо ние сме отговорни за всичко, що става с нас самите и с нашето, подчертавам изрично, свидно Отечество!

Да, за всичко отговаряме ние, не някой друг!

И тук никакво увъртане и шикалкавене не помага! Само наша е ПЪЛНАТА ОТГОВОРНОСТ за ставащото с нас самите и със света около нас! (Такава, за щастие, е нашата човешка участ!)

От гледна точна на казаното дотук си позволявам да ви запитам и ето това:

ЩЕ ИДЕТЕ ЛИ ДА ГЛАСУВАТЕ НА 27 ОКТОМВРИ ИЛИ ЦЯЛ ДЕН ЩЕ СЕ ИЗЛЕЖАВАТЕ НА ДИВАНА И ЩЕ ЛЮПИТЕ ТИКВЕНИ СЕМКИ?


ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg.bg

Няма коментари: