Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 19 октомври 2024 г.

Ще се запишете ли за онлайн-курса: "Какъв е моят проект за желаното бъдеще?"


Да планираш бъдещето си е глупава работа, но за своето желано бъдеще си длъжен - защото можеш! - да се готвиш всеки ден. Да се подготвяш за бъдещето си така, че то неминуемо да дойде при теб - затова ти се налага да го "издърпаш", да го "довлечеш" до себе си.
За нашето, на човеците, отношение към времето говори моята книга със заглавие ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО (и подзаглавие "Изкуството на свободата", прочее, дълго време мислих кое от двете да е заглавие и кое подзаглавие!), която е писана преди близо 30 години, но понеже е философско-психологическа (принадлежи на т.н. екзистенциална философия, това е единствената българска екзистенциалистка книга, книга по ФИЛОСОФИЯ НА ЖИВОТА!).


Реших да започна провеждането на онлайн-семинар или курс на тема:
"Коя е моята лична философия на живота, как да си направя своята жизнена стратегия, какъв е моят проект за желаното бъдеще?"
Който желае да се запише в него, да ми пише на имейла, който е в моя блог, раздел КОНТАКТИ: https://aig-humanus.blogspot.com/p/blog-page_14.html
Да, нима още не сте разбрали, че ние, човеците, сме ВРЕМЕВИ СЪЩЕСТВА, а това значи че сме ЖИВЕЕЩИ ВЪВ ВРЕМЕТО, от което пък следва, че сме ВРЕМЕННИ, т.е. СМЪРТНИ, но и най-вече ИСТОРИЧНИ - а това значи ПРИЧАСТНИ НА ВЕЧНОСТТА същества?!

А това пък значи, че твоят живот е твоя ЛИЧНА ИСТОРИЯ, на която си не само автор, сценарист и режисьор, но и си нейн главен герой. За която, разбира се, носиш ПЪЛНАТА ОТГОВОРНОСТ, да, тук оправдания и извинения не помагат, а пък за всичко случващо ти се плащаш неизбежно ЦЯЛАТА ЦЕНА!
Ще разберете как да не допуснете да се плашите от измененията в нашия тъй динамичен съвременен свят, ще узнаете какви качества можете да развиете с оглед да разгърнете своите Божии дарове, своите сили и способности, как да се "сприятелите" с тъй бързотечното време, как да не допуснете фаталната опасност да се разминете с времето на своя живот, т.е. да допуснете време "да изтича през пръстите ви" без особен смисъл или полза, как да използвате новите технологии не за да си губите времето, а за своето обогатяване като личност, за развиването на своя дух, сиреч, за собственото си благо.

Запишете се в този тъй необходим курс - ако за вас лично вашието бъдеще не е безразлично!

Очаквам ви! Добре дошли!


ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

Никога няма да се запиша...