Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 24 март 2008 г.

Снимка за милиарди: къф е тоя ужас бе?!

Румен Йорданов Петков е български политик. Той е кмет на Плевен (1995–1999), народен представител (2001–2005) и министър на вътрешните работи (от 2005 г.)

Роден е на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическата гимназия в града и в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ във факултета по математика. Специализира в Икономическия институт в Свищов.

От 1995 до 1999 г. е кмет на Плевен. През 1999 г. става секретар по коалиционната политика на БСП, а от 2001 г. е заместник-председател на Висшия съвет на партията. Депутат е в 39-то и 40-то Народно събрание. От август 2005 е министър на вътрешните работи.

Срещу Петков е имало четири съдебни дела — за стопански престъпления и за хулиганство, но са прекратени. Едно от тях, по обвинение за хулиганство, е спряна заради депутатския му имунитет, а по-късно е окончателно прекратено от Марияна Борисова, прокурор във Върховна касационна прокуратура.

(Справката е от Уикипедия, свободната енциклопедия. А снимката получих днес от един приятел. Дали е истинска или е монтаж? Но е чудесна и е безкрайно изразителна: аз лично нямам думи и онемях като я видях. Онемях, защото тя казва всичко. Думите са безсилни да кажат това, което казва тя.)

1 коментар:

Анонимен каза...

"Несправедливо" е да се пропусне, че едно от "основните" дела, с които е известен Р.Петков е аферата "Акрам".
Афера, смърдяща с финансови далавери и много, ама много злоупотребени пари.
"Злите езици" твърдят, че Петков е "заслужил" бурната си кариера във върховете на Партията, спонсорирайки столетницата с милиони.
А сега връзките му с мафията и последния скандал с Иван Иванов - за какво мислите че става въпрос ?????
Наистина, трудно би могъл някой да си представи по-добър израз на подигравка към българите от тази гримаса на горната снимка...
Ама случил на население.....