Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 12 октомври 2008 г.

СЪОБЩЕНИЕ: излезе брой 3-ти на в-к ГРАЖДАНИНЪ, приемат се заявки

Дългоочакваният брой трети наистина е готов и утре рано заминава за "печатницата". Ако някой желае да го получи, няма проблеми, нека просто да заяви желанието си като ми пише на имейла. Ако някой пък рече да се включи в издаването му, поиска да му сътрудничи, по-добро от това едва ли може да направи. Ако някой пък, в прилив на душевна сила и дори на благородство рече да го спонсорира, лептата му ще бъде приета с искрена благодарност. Защото в-к ГРАЖДАНИНЪ в момента е най-бедният български вестник. Това не ви ли се струва доста символично, уважаеми дами и господа?!

Няма как да е иначе у нас, след като самото гражданско общество и дори съзнанието за това, че сме граждани, е в най-окаяно положение. Затова именно няма как в такъв случай вестник, опиращ се главно на гражданското съзнание и енергия на един човек (!), подкрепян от най-малобройни верни читатели на блога му, да е в бляскаво положение или пък да се ползва с нечия подкрепа. Но аз имам надежда, че ще дойдат и други, по-добри времена. Времена, в които нещата ще потръгнат до такава степен, че аз да престана да пиша за политика в своя блог и в своя вестник и да се отдам на толкова силно привличащите ме интелектуални занимания на попрището на чистата философия.

За тия, които проявяват интерес, ето темите, които са разгледани в броя:

● Самите медии, ако правителството не ги държеше под похлупак, щяха да го свалят (с. 9) ● Да участваме в политиката, да се организираме, да подкрепим демократичните партии, да променим страната си (с.2) ● Имаме ли волята да направим това, за което самата история вече ни зове? (с.2) ● Една година от учителската стачка - защо ли никой не се сеща за нея?! (с.4) ● Ако парламентарните избори са утре, за кого да гласуваме? (с.4) ● Една притча за възхода и падението (с.6) ● Подарявам ви книгата УНИВЕРСУМЪТ НА СВОБОДАТА(с.7) ● Драги журналисти, изберете си каквото ви е присърце: чекове или... чукове?! (с.9) ● Безобразие: да питат що за демокрация сме като сме били нямали свобода на словото?! Позор! Каква наглост?! (с.10) ● Как да се спасим от ужасната алтернатива да измрем и изчезнем, затрупани от боклуците си (с.11) ● Нежният "гняв" на София срещу арогантната Москва (с.12) ● Скандал след скандал, гаф след гаф, провал след провал - така текат последните дни на правителството Гоце-Доган-Дмитрич-Симеон... (с.13) ● Свободното слово в България е в немилост: от какъв вестник имаме нужда? (с.14) ● Маккейн: "Когато погледна в очите на Путин, виждам три букви: К. Г. Б." (с.15) ● Защо вестниците у нас станаха такива мръсни парцали? (с.16) ● Днес Русия е най-голямата заплаха за сигурността на страната ни (с.18) ● Кога българският народ ще покаже своя си кураж и ще се яви на масови протести? (с.18) ● Бог да ни е на помощ ако си замълчим и този път! (с.19)

Вестникът е в 20 страници, формат А4 - по 4 страници на един лист А3, сгънат в средата. Пет такива листа правят вестника. Ако някой изяви желание да го разпространява, готов съм да му изпратя безплатно файла с брой 3-ти, и той сам тогава може да го разпечатва на принтер и да го дава и подарява на свои приятели.

Това може да става по цял свят, където живеят българи с будно гражданско съзнание. Ето моето поредно и последно предложение. Ще се радвам ако някой дръзне на нечувана за нашия манталитет постъпка, а именно... да ме подкрепи!


Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

3 коментара:

Анонимен каза...

Грънчаров, аз няма да те подкрепя!

Защото подкрепата за теб означава подкрепа за Отечествения Фронт на ДеСеБе и на Неговия Генерален Секретер - Преподобния Костов.

А никой нормален човек не иска Костов пак да ни възседне, нали!

rover каза...

Към горния Анонимен:

Щом ти е по-приятно да те управляват Гоце, Доган, Станишев, Царя, ДС, ДАНС, Румен Петков, Румен Овчаров, мутра пожарникар и други редови мутри, окей. Не правиш изключение

Анонимен каза...

За Костов и Надка, дето закриха държавата, за да влезела в Евросъюза??? Не подкрепа, а затвор за тях. И не за шмекерии с фондации а за планирана и провеждана противодържавна политика.