Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 12 октомври 2008 г.

Преживяваме един от най-черните моменти в историята на българската държавност

Всъщност анализът, който правим ние, защото ние не се интересуваме толкова от боричканията на партизанските отряди в службите, но анализът, който правим е: ДАНС беше създадена да противостои на организираната престъпност и корупцията по високите етажи, с оглед да закриля националните интереси на страната, да закриля националната сигурност. В момент на криза ДАНС трябваше да проследи всички сигнали за това, че хора, злоупотребили с европейски пари финансират управляващите политически партии. ДАНС тази работа не я свърши!

Напротив, в момента, в който започнаха да се разкриват тези канали за финансиране на политическите партии, избухнаха скандалите, които трябваше да отклонят вниманието на хората. В този смисъл, ДАНС става фактор за икономическа и финансова дестабилизация в момент, в който ние говорим, че страната е заплашена от икономическа дестабилизация. Президентът и премиерът са основните отговорници за това, което се случва.

Управляващите ще реагират на тази криза като мафия. Ще си пуснат кръв – едните на другите. Ще намерят друг баланс на съотношение на силите помежду си, само и само мафиотската система да продължи да функционира. Това нещо обаче няма бъдеще!

Ще поискаме да се разследват новоизлезлите факти, макара фактите да са отдавна известни, уличаващи директно БСП в това, че е финансирана от хора, които са злоупотребили с европейски фондове. Тези сигнали вече ги има в медиите. Ние ще искаме те да бъдат обект на разследване от парламентарната комисия за борба с корупцията.

И второ, ще предложим на ПГ на ДСБ да бъде закрита ДАНС като развъдник на най-вредни за страната процеси.

Нас ни интересува следното: че ДАНС, която трябваше да крепи и да пази сигурността на страната от икономическа рецесия примерно, защото един от основните елементи, които съставляват националната сигурност, е икономическото благополучие на българските граждани и на българските фирми. Да не допусне примерно спирането на европейски пари за България – това е работа на ДАНС. Защото ДАНС трябваше да тръгне, да разследва и да прочисти, да “продуха” всички тези канали, през които страната фактически става жертва на злоупотреби и не може да получи европейската помощ. Това трябваше да направи. Нас това ни интересува. Знаем, че за медиите интересни са определени лица, определени персони и т.н. Но ние тук реагираме като политическа сила. Просто ДАНС по никакъв начин не си върши работата.

Затова ние считаме, че цялата тази структура е негодна, проядена самата тя от отношения извън закона, неспособна да се справи с корупцията, правеща огромни разходи и всъщност превръщаща се в бреме за всички български граждани и данъкоплатци.


Ще стане буквално следното: единият клан, който в момента понесе някаква загуба, ще накара другия клан или другия партизански отряд да понесе съответна реципрочна загуба, за да остане мафиотската система непокътната. Защото на власт в страната е мафия. Мафията така решава проблемите, когато възникнат от външен натиск. Просто унищожава част от компрометираните лица. Така ще завърши – просто ще има някаква друга жертва. Защото примерно Ахмед Доган се е разколебал дали балансите на неговата лична сигурност и сигурността на неговия обръч от фирми могат да бъдат възстановени през отстраняването примерно на някакви лица. Това са вътрешнопартийни и вътрешнокоалиционни битки. Те се водят на гърба на целия български народ, плащат се с отлив на чуждестранни инвеститори и със създаването на сериозни заплахи пред икономическата и финансовата сигурност на страната. Тези техни войни, тези техни битки в момента причиняват директно заплахи за икономическата сигурност за българските граждани. Това искахме да Ви кажем.

Предсрочни избори и ново правителство са най-доброто нещо за България. Ново правителство и радикално нови управленски решения в сферата на сигурността.

Ние четем този конфликт по начина, по който го четат чуждестранните преки инвеститори в България, по който го чете Европейският съюз. Защото, спомнете си, ДАНС беше това, заради което ЕС каза: “Тези вземат мерки”. В момента се вижда, че никакви мерки не са взети. Това е най-страшното! Това е разочарование, което ние преживяваме.

Впрочем, спомнете си какво каза Президентът – да не ровят депутатите много там в ДАНС. “Много шум за нищо” – така ли беше? И накрая, парламентарната комисия казва, че тези са действали незаконно, злоупотребили са с власт. Това наистина може би е един от най-черните моменти в историята на българската държавност – тази седмица, която показа какво се случва с българските институции и особено с тези, които са призвани да защитават националната сигурност на страната.

(Из ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ след извънредното заседание на Националното ръководство на ДСБ дата: 12-10-2008; относно анализа на актуалната ситуация в страната виж и ИЗКАЗВАНЕ в НС на лидера на ДСБ Иван Костов при обсъждане на разходването на бюджетния излишък.)

3 коментара:

Анонимен каза...

Грънчаров, ти си политпросветник от класа! Разпространяваш правилното партийно слово по-добре от който и да е друг философ-марксист. Браво!

Та значи вий, костунгерите искате:

1) Да закрият ДАНС, за да може Костов и компания пак да грабят и мъкнат кой каквото може.

2) Да падне правителството за да може Костов пак да ни възседне.

Ами на теб, Грънчаров, какво ще ти предпожи Отечествения Фронт на ДеСеБе като вземете властта? Може би правото да изпращаш несъгласните с научния костовизъм в психиатрия? Много ти се иска такава служба, нали!

Дядо Ваньо каза...

Г-н Анонимен,защо се страхувате от г-н Костов?Нали не той управлява вашите приягели от ДС,извинете,от ДАНС ?Дядо Ваньо.

Анонимен каза...

Анонимен, за г-н Грънчаров разбрахме, а ти за надзорник ли си назначен тук или си самоназначил се.