Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 26 ноември 2008 г.

Свадата Коритаров-Кеворкян: журналистиката като... парцалистика

По крайно скандалния случай, показващ твърде много - случващото се е симптом на пълна нравствена деградация на "водещата журналистика" у нас! - направих своя коментар този път във видео-форма, ето двата линка към него:

Свадата Коритаров-Кеворкян: журналистиката като… парцалистика (1)

Свадата Коритаров-Кеворкян: журналистиката като… парцалистика (2)

(Забележка: коментарът ми е в две клипчета както за удобство при слушането - някои от големите блогъри ми подхвърлиха, че нямали време, търпение и... нерви да слушат целите клипчета, та това го вземам предвид! - така и за по-лесно качване в интернет.)

Темата е с продължение, а пък скандалът си заслужава вниманието: предполагам той днес ще е в центъра на българските медии и на българската публичност.

Дали пък нарочно не се разиграват тия скандални игрички, та да отклоняват вниманието ни от нещо значително по-важно: примерно, че България окончателно и безвъзвратно загуби цели 220 милиона евро, за което правителството вече окончателно трябва да си иде! Е, най-първите ни журналисти явно са доста услужливи и ето, правят на правителството Дмитрич-Доган-Симеон страхотна услуга: дали е безвъзмездно?! Един вид от вродена склонност към подлостите?! Или има и някаква далаверка?! Как мислите?

Аз нищо не знам, вие си решавайте, ваша си работа. Аз за себе си отдавна съм решил...

(Снимката е от блога на Капитал)


Други блогъри по същата тема днес: Препоръчвам ви Блога на Велян: Коритаров vs Кеворкян (тук може да се види и видео с визирания скандал!)

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

3 коментара:

Анонимен каза...

Грънчаров, ти имаш велико прозрение:

"Дали пък нарочно не се разиграват тия скандални игрички, та да отклоняват вниманието ни от нещо значително по-важно: примерно, че България окончателно и безвъзвратно загуби цели 220 милиона евро, за което правителството вече окончателно трябва да си иде!"

Ама не е пък чак толкова супер велико твоето прозрение, защото не си разбрал най-важното:

Освен правителството трябва да си иде и цялата политическа класа (разбирай мафия), заедно с лъжливата и продажна "опозиция", назначена за такава от КГБ и ДС.
И разбира се, да се маха и Блаженния и Преподобен Вожд и Учител на ОФ на ДСБ, а най-добре да бъде затворен.

Грънчаров, докато не разбереш тази простичка истина ще си останеш само едно плямпало.

А пък ако и ти си в кюпа, т.е. вече си преминал съзнателно на страната на тъмните сили (а не си само заблуден) - толкова по-зле за тебе. Небесното наказание ще бъде неотвратимо и ужасно!

Мисли над това, Грънчаров, мисли...

Анонимен каза...

Както виждаме от горния коментар, товарищите от СВР, ГРУ, ФСБ, както и подвластните им кремълски политтехнолози са неуморими да повтарят все едни и същи заклинания – уж да се махне цялата политическа класа в Б-я, но всъщност разбирай: да се махне Иван Йорданов, та да се разчисти окончателно терена на мафията. Интересно как не им омръзва да повтарят тази формула в коментарите към блога като развален грамофон почти непромемена без съществени вариации, т.е. без капка фатназия. Но понякога са възхищавам на упоритостта на болшевиките. Демократите нерядко са прекалено интелектуални и прекалено бързо се отегчават, уморяват се и махват с ръка. А комунистите при цялата си ограниченост, тъпотия и примитивизъм често много последователно преследват целите си, в случая дискредитирането на демократичните сили и реформите. Разбира се, безсмислено е да се опитваме да убедим Фрадков, Корабелников и Патрушев в правотата на демократичната кауза. Това не е и необходимо. Важно е мнозинството от българите да бъдат спечелени за делото на истинските демократи.

Между другото политическата класа в Б-я от 1990 г. насам беше обменяна много пъти, последният път почти напълно през 2001 г.. Нали това беше основната задача на НДСВ. Всички искаха нови лица. И ги получиха. Разултатите са налице. Скоро пак ще получат нови лица, защото с ГЕРБ пак ще бъде сменен целият (псевдо)елит. Само че проблемът на Б-я не е външната смяна на старите лица с нови. Важно е да бъдат сменени или по-точно ОТСТРАНЕНИ кукловодите в сянка, които от 1989 г. досега са ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ. Това е фундаменталният проблем. Няма абсолютно никакво значение кой стои в светлината на прожекторите, съществено е кой дърпа конците отзад. Само в периода 1997-2001 ролата на кукловодите беше намалена. Но те бързо възвърнаха своите позиции след това. Все пак и у тях се усеща известна умора. Монотонните сценарии, които разиграват, показват изхабяване и у тях и липса на нови идеи. Това е обнадеждващо.

Между другото има един мисловен екперимент, с който може да се провери кои са личностите в българската политика. Да си представим, че премиерите на Б-я след 1989 г. всички напишат мемоари. Е, чии мемоари биха били интересни за четене? Ще си купи ли някой мемоарите на Беров, Симеон или Виденов? Много интересно какво би ни съобщил Любен Беров в своите спомени. Вероятно как точно е получавал указанията си от Илия Павлов например. Симеон сигурно би ни уведомил как се взимат смели политически решения. А Виденов ще ни научи как се разграбва и довежда една страна бързо до фалит. Имам силното подозрение, че единствено Иван Йорданов има какво да каже на света и следователно само неговата книга би се радвала на по-значителен интерес и тираж.

Анонимен каза...

Любака от Перник:
Наистина с досиетата се разлайват кучетата за отклоняване на вниманието от делата на някои"невинни" откъм ДС невръстни управляващи. И ние се хващаме много лесно, заради наглостта и нахалството на разкритите. А тяхната наглост и нахалство ми се виждат много естествени в страна, където самият президент-обединител и всесилният мандатоносител имат агентурни досиета в ДС на КГБ. Не съм ли прав?