Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 19 юли 2009 г.

Защо Бойко Борисов се държи надменно като генсека, когото навремето охраняваше?

Както си му е в реда на нещата, тия дни се появиха и "блогъри", безцеремонно подмазващи се на Б.Борисов и прославящи гения му; такива журналисти отдавна си имахме (примерно Бареков), но блогъри си нямахме; но ето че сега, след като бат им Бойко взе властта, някои побързаха да се присламчат, та белким и към тях се отърколи някоя троха от трапезата.

Някоя си Димитрана Александрова е написала прочувствено есе в подкрепа на гения на бат й Бойко, публикувано в "Градски вестник" под заглавието Номерът на каратиста. Туй, че авторът е жена дава допълнителен привкус на писанието й: не е нормално да си българска жена в тия знаменателни времена и дълбоко-сърдечно да не си пристрастена към титана на българската демокрация, който, както и да го погледнем, си е пич и мъжкар даже до корена на космите си. Та ето какво между другото е написала тая така възторжена в подлизурството си към Б.Борисов жена:

Бойко Борисов има направо животински инстинкт за хора и политика. Точно той, а не социологическите прогнози, го накара да изкуцука за две седмици половин България и да убеди избирателите, че трябва да му дадат властта - само на него, защото в България "коалиция" е мръсна дума. "Синята коалция" и РЗС има защо да плачат. Сините с хвалипръцковщината си, че ГЕРБ няма да може без тях, и РЗС като анти-ГЕРБ проект се провалиха. Но след като дадоха достатъчно сила на Бойко Борисов да бие всички. Нищо лично, просто хватка от каратето - използваш устрема на противника, за да го победиш.

Вижда се, че тая дама разбира и от карете, като изглежда надеждата й е с такива писания да привлече вниманието на титана, та белким я настани във ведомството по спорта. Толкоз за старанията й, за мен беше прекалено замечателен фактът да срещна "блогър", пишещ такива ласкави думи за Бойко Борисов.

Някакъв коментатор обаче, зовящ се "димитранчо", е написал там съвсем уместна и твърде проницателна реплика, което ме освобождава от необходимостта и аз специално да отговарям на авторката Димитрана; щото тя все пак е дама, а пък по моя обичай като отговоря някому, той почва да се чувства като маче (коте), бито в дирек (греда); (Това беше малка шегичка!):

Сините имат "смешни" 15 депутата защото голяма част от симпатизантите им - като мен - гласуваха в последния момент за ГЕРБ - заради заплахата на ББ, че ако няма мнозинство, отива на нови избори. Така че аз, зомбиран от ББ, гласувах за него, въпреки убеждението ми, че по-добре е Синята коалиция да получи по-голяма подкрепа - за да направи здрава коалиция с ГЕРБ.

Не съм очаквал обаче, че ББ ще отхвърли съпартийците си от ЕНП, ще отхвърли вота на онези хиляди, гласували за СК, и ще се държи надменно като генсека, когото навремето охраняваше. Тук не става въпрос за постове, става въпрос наистина за стабилна и предвидима коалиция. Сега наистина по някои въпроси, както вече се случи, ГЕРБ ще разчита на гласове отляво и от ДПС, което силно ще намали подкрепата на гласувалите за него.

В крайна сметка едноличното правителство ще бъде хитро и в удобния момент бламирано от всички и ББ ще падне до една година, като на новите избори ГЕРБ ще има най-много 20 процента, а СК и РЗС ще увеличат своите. Тогава вече ще има коалиция, но защо, защо да се губи тази важна година?!

Заради едното его? Или заради нещо друго, за което е необходима "вся власть"?

20 коментара:

Анонимен каза...

При нови избори Командира и Яне ще последват славната участ на Царя. Но споко - Бойко ще управлява с Волен.

demokrat каза...

Не си наясно с политиката въобще. И ако ББ продължава така в следващото НС ще бъдата ГЕРБ, Атака и БСП, а ДПС си е противоконституционна партия, така че и е време да слезе от сцената. А СК и РЗС доказаха , че обещават едно, а преследват свой цели т.е демагози.Така ,че демагозите вън от политиката.

Ангел Грънчаров каза...

Бат ти Бойка не е демагог, тъй ли?! Тука, през окото ми, кораб минава ли? Нещо хептен ударихте през просото вий, ченгетата: лъжете по-яко от дърти роми вече. :-) Ама тъй е, нали се възцарихте, взехте властта, порасна ви работата...

Леле, колко ли ще пати благодушният народец пък от вас?!

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, стига наричахте всеки несъгласен с вас ченге. Това е изключително недемократично и обидно. Може човек да е демократ и да не харесва женения за партийна секретарка Костов.

Ангел Грънчаров каза...

Тъй ли? А Ваша милост за кой е женена?! Вий, герберските демократи, само с демократки ли си лягате? Или само с милиционерки?! :-) Или с само с жени на ченгета - туй требе да е най-демократично?! А що чини ченгето Божо Димитров във вашите стройни демократични редици, след като до вчера беше комунист?! Или той може да е комунист, ама е спал само с некомунистки, поради което се е пречистил от комунизма си, тъй ли стават тия неща?!

хидко каза...

Ачка,батко,стига ръси глупости!Умен чиляк са водиш.Ного простотии си написал гледам ама ако са се ш тоя стил,не знам кой ша ги чете - не и аз.Дай на ББ кредит на доверие и след туй го съди,а не без въобще да го знайш къф е и що е,да му гу тургаш дет сфариш,а.Така интелегентните ора не праят бе.

Ангел Грънчаров каза...

Хидко, брато, гледай кой какво е писал, щото в моя блог излизат и доста мнения на други хора. Ето примерно този текст не съм го писал аз, а ти даже това не си разбрал...

Анонимен каза...

Скъпи ми син анален комунисте , ти явно си от мекеретата на унуи крадливото цигане копанарче Ванчитууу Костов

Ангел Грънчаров каза...

Тия, песнопойците на новите управляващи от ГЕРБ явно са още по-неграмотни от дежурните ченгета, дето припяваха в полза на тристранната разбойническа коалиция... тъй че да се заредим с повечко чувство за хумор - за да гледаме на изцепките им предимно с нескривано веселие! :-)

Анонимен каза...

Точно така , с повечко чувство за хумор - ния българския народ , гледаме на изцепките на некадарния драскач и платен клакьор на цигането-копанарче Ванчитууу Костоффф , другаря анален болшевик - Ангел Грънчаров .

Анонимен каза...

Вие така с веселие вече 10 години си стоите в опозиция. Но спокойно - скоро мъките ви ще свършат. Още на следващите избори - когато и да са те.

Ангел Грънчаров каза...

Трай коньо за зелена трева! :-) Туй само ще ти кажа, таваришч милиционер! Ще си разкриете картите съвсем скоро и след туй горко ви като разбере народът как гадно го излъгахте!

Анонимен каза...

Абе да се държи надменно ,бе хора.Всеки си има кют,както се казва по Пловдив.
:)
Та и Чърчил,дето е извел на гърба си Англия от войната е бил недолюбван.
Аз съм жена и ще му се радвам от далеч на бат Бойко.Не ща ни служби ,ни трохички.
Само да му е спорна работата!

Александър Павлов каза...

Ами че напълно прав е човека. Атака се тресе от разцепление, скоро за да консолидира електората си, трябва да иде в опозоция. Иначе изчезва. РЗС ме изнанадоха и още от сега дадоха на контра. Доган и Станишев при първа възможност ще подлеят водичка на Батко ви Бойко и...

Колкото до "колегите", които говорят за НДСВ. Ами че то аз разлика между ГЕРБ и НДСВ не виждам. Ама никаква. По същия начин се появиха, по същия и ще изчезнат ;)

Анонимен каза...

Атака се тресе от разцепление? СДС щото е стабилно, а? Ще ти кажа нещо, драги. Волен ще се справи лесно с Митко Димитров и бандата му комици. Докато Сотиров и Христов току виж бутнат Марто Еванджелиста.

Анонимен каза...

Навремето Костов ми преподаваше политикономия на социализЪма. Писа ми тройка на изпита с думите:"Гражданино(?!?!), не може бъдещ икономист да не познава из основи гения на др. Ленин!!!" Причината бе незнанието ми на името и темата на дипломната работа на Владимир Улянов. Хе-хе.
Лизчно аз подкрепям ББ в решението му да управлява сам. Не е нужно плужеци като Мартин и Иван да му извиват китките. Що се отнася до Яне, всички сме наясно с политическата му мимикрия, но и той ще отшуми по течението. Бъдете сигурни, че и СК, и РЗС групите ще се нацепят като стар парцал.

Александър Павлов каза...

До Анонимен от 09-7-20 11:24

Фен, не става въпрос за Митко Димитров. Ела да видиш в Пловдив за какво става въпрос. Познавам член на Атака и колкото и да криете има тенденция за голямо разцепление ;) Да не говорим, че Атака са в коалиция с БСП и ДПС в Пловдив и отношенията им с пловдивските гербери са като на куче и котка. Местните атакисти нямат твоето сервилничене към Воленчо. Може би щото в Пловдив СКАТ спря да облъчва безмозъчните от известно време насам :)))

Ангел Грънчаров каза...

Как лъже тоя по-горе че Костов му бил преподавал комунизъм :-) Брадоти лъжи. Костов е уволнен заради свободомислие, а ченгето се мъчи да ни убеди в разни простотии, изсмукани от пръстите. Дами и господа, научете се разпознавате лъжците, щото иначе горко ви!

Анонимен каза...

Горко ти на тебе съветско възпитаниче.Чети добре и не импретираи как на теб ти изнася."Навремето Костов ми преподаваше политикономия на социализЪма".Написал е Политикономия на социализма.Чудя се как са го пуснали да изпитва другаря Костов.Тои беше старши асистент.Водеше семинари и раздаваше въпросите.И никога и от никаде не е уволняван за свободомислие.Благодаря ти предварително за това че,ще ме определиш като ченге и комунист.

hidko каза...

Ачее,я че съм куха лейка туй секи го знай.Ама дет викаш,гледах, пухтях,даже обърнах опакото на дис-плей-а да вида.Iдното ми око отече,другото са поду - ма другo име не видех бе.Твойто име само пише под туй писание чудно.Земи ме светни,та да попържа който требе тогаз и да поднеса искрените си съболезвинения за мойта дълбока заблуда