Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 26 септември 2010 г.

Акцията "въвеждане на вероучение в училищата" има за цел провеждане и укрепване и у нас на кагебисткото "православие"

Няма да обсъждам цитираната статия, нито коментарите към нея - с някои изказвания съм съгласен, с други - не. Това, което се изпуска в случая обаче, са малко по-дълбоките корени на проблема. И те са няколко:

Първо, кой стои в основата на инициативата за принудително въвеждане на религия (вероучение в училищата)? Може би ще разочаровам мнозина, но това съвсем не са духовниците - добри и лоши. Църковното управление, разбира се, е подело тази кампания - за пореден път. Обаче нека не забравяме, че на тях още от 1944 г. им повеляват хора от ДС. И това от тогава не се е променяло... Така че средите, заинтересовани от това са главно политически и, вероятно малцина ще са учудени, но тези политица са с лява оринетация (нямам пред вид сексуална, а политическа)...

Второ, във връзка с първото е, че ако това е така и най-ревностните инициатори на тази приумица са от БСП и техни сподвижници и в другите партии, то тогава въвеждането на такъв предмет категорично не е в интерес на народ и Родина, а единствено и само на БСП (и техните повелители в Кремъл), а както отдавна е ясно, интересите на последните са в ущърб на нас - България и Българите.

Трето, никак маловажен не е въпросът как най-ревностните врагове на религия, вяра и църковност сега са най-ревностните им защитници и така силно лобират за техните прояви в светското общество на България и в частност на образователната му институция.

И тук вече се налага малко по-сериозното му разглеждане.

Естествено, че най-заинтересовани от лансирането на вероучение, което естествено е Православно са... Русия и техните марионетки у нас - БСП.

Защо? Много просто, след 1989 г. настъпи крах на комунистическата идеология и Световната социалистическа система в лицето на СССР и сателитите й от Източна Европа, Африка, Южна Америка репутацията на "Империята на злото", както я наричаше Рейгън.

Но тъй като Русия не е загубила своята имперска същност и, както стана ясно, изобщо не смята да изпуска от лапите си България и довчерашните си я доброволни, я доброзорни "съюзници", тя просто е разработила стратегията за съхранение на своето имперско влияние. В случая, единственият шанс за това е чрез Източното православие, на което те претендират, че са некоронован домининант.

Ако някой помни, след разгрома на Алтернативния синод, който беше за реформи (когато при управлението на НДСВ, при заповед на Министъра на правосъдието Петканов - БСП, с одобрението на Никола Филчев - БСП полиция нахлу в храмовете им и с бой изгони свещеници и миряни, за което България после беше осъдена в Страсбург), Червения партиарх Максим първо беше награден лично от Гоце-Първанов с орден "Стара планина" за "преодоляване на разкола в църквата"; после отиде и в Москва да (рапортува и) бъде "потупан по рамото" лично от Путин и от живия по онова време Алексий ІІ, всероссийски патриарх в присъствието на представители на руския "Комитет за единство на православните народи" със "скромната" сума от 40 000 $, която нашенецът, естествено завеща не знам на каква благотворителна кауза.

Както вече е ясно, целта на срамните действия, при които държавното управление се намеси в полза на доминирания от ченгета Червен Синод не бяха "преодоляване на разкола", нито "единство на православните народи", защото и Алтернативните владици също са православни. Целта беше ФАВОРИЗИРАНЕТО на доминираните от ДС владици, които напълно контролират Светия синод на БПЦ (Българска православна църква).

Сега вече става, предполагам, малко по-ясно защо същите тези хора държат да влязат под закрила на държавата и в училищата. Много ясно: там те изобщо няма да напомнят зя срамната Съветска окупация, след която са били избити над 150 Български свещеници, противници на комунизма; няма да се говори, че най-големия земевладелец в България до 1944 г. е Църквата, но че след 1989 г. тя не си потърси нито един имот (понеже повечето от тях са в ръцете на червената олигархия - техните повелители); няма и толкова много да говорят за морал, за покаяние (понеже и самите владици от Червения синод очевидно до днес не са се покаяли за това, че са служили на комунистическата власт, иначе да са си подали оставка вече).

Те просто ще прокламират пред идните Български поколения и ще ги облъчват с интернационалната социлистическа идеология, сега вече облечена в религиозни фрази:

● за правата вяра на "католическа църква"; ● ще говорят за моралната религиозно-атеистическа разруха, обхванала западния свят; ● ще напомнят многократно за братството и единството между православните народи, най-велик и достоен от които е рускията и ред неща в същия дух...

Това е цялата работа. Нищо повече от това. Всички други фрази са просто за камуфлаж и за прах в очите на народа... Както казват, "пременил се Илия, па обърнал се - пак в тия"...

Забележете кой вече е застанал зад тази инициатива и кой ще я подкрепи - задължително президента, неориентираният Б.Б., който ще си мисли, че това е за доброто на нацията; висшия ешелон на БСП, който ще развее знамето на "исконната Българска религия" и необходимостта от "морално оздравяване на нацията (също като фразите на БКП след 1944 г.)". Зад тази идея ще застанат и множество несмислени Българи, очевидно с къса памет, които са забравили, че когато комунист-социалист казва "добър ден", то нито е ден, нито е добър...

Така че това изобщо не е в интерес нито на държавата, нито на нацията, нито на подрастващото поколение, нито на неговия морал, образование или просвета. Цялата работа с това спорно вероучение и неговото принудително въвеждане в училищата е - за благото и за доброто на човека (социалиста)...

Автор: В.Алтънов

2 коментара:

K.Georgiev каза...

http://dnes.dir.bg/news/religia-georgi-parvanov-7150830?nt=4

"Първанов: Религията може да ни помогне"

Има и една много интересна снимка как довчерашния атеист Първанов се кръсти.

Unknown каза...

Аз съм привърженик на ДСБ.Мога само някои нещо да кажа,те са:Библията съществува още преди БСП и комунизма.Вероучението в Дания,Англия,САШ и др.държави дали пак е въведено от БСП.Тук опираме до това,дали искаме да съблюдаваме казаното в Библията от Бог или не.Отричаме неща,защото виждаме самите себе си в тях и греховете си,и ни е по "хубаво" като пренебрегваме светото писание.Затова и ще се приближаваме със завиден успех към собствената си погибел.Прочетете все пак нещо от Библията господа философи.Защо са толкова обяснения,кажете направо,че не желаете въвеждане на Вероучение.Та то ли ще подтикне децата към наркотиците,убийствата,самоубийствата,безразборния секс,абортите,разводите,захвърляне на децата си,тормоз и физическо насилие над родителите си и други мръсотии...Просто си търсите извинение...Бог да Ви Благослови и доведе до покаяние.
Ако е от значение,казвам се Роберт Андонов,гр.София.