Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 4 март 2011 г.

Президентът Първанов изневери на сърдечната си любима и господарка, носеща името "Москва"

Шефът на АБВ срича европейската азбука

От Иво Инджев

“3 март олицетворява по най-ярък начин международното сътрудничество. Това е денят на българската признателност към стотиците хиляди герои – руснаци, украинци, беларуси, финландци, румънци и др, дали живота си за българската свобода, заяви българският президент Георги Първанов в приветственото си слово по случай Националния празник на страната”, предаде репортер на БГНЕС.

“Международно сътрудничество”? Вместо обичайната за собствената му реторика сервилност към “руската саможертва”? Не, това не е послание към българите, повечето от които, с извинение, няма да схванат толкова бързо тази смяна на акцента в публичното послание на политик с проруски профил, като Първанов. Това е сигнал към посолствата и към всички т.н. чужди наблюдатели: “Аз искам да съм европеец, а не да завися изцяло от волята на Кремъл, където може и да ме уволнят утре при евентуална рокада на началниците, които са ме покровителствали”.

Трябва да е доста притеснен този човек. Да не би руснаците да са му отказали да го назначат след края на мандата на хубава служба в своите енергийни концерни (както направиха с полезния за тях като канцлер на Германия Шрьодер)? Или пък може да са го разстроили арабските бунтове срещу дългогодишните господари и е решил превантивно да се застрахова срещу народния гняв в случай, че изобщо изригне и му бъде потърсена сметка за дългогодишното слугуване на начело на руската Пета колона в България? (ОЩЕ >>>>>)

Няма коментари: