Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 6 април 2011 г.

Изумителна наглост: руският посланик си позволява да определя какво отговаря на българския интерес!

Чета една публикация с идиотско заглавие - Руският посланик: "Белене" отговаря на интересите ви - и не вярвам на очите си:

Руският посланик в София Юрий Исаков заяви, че АЕЦ "Белене" напълно отговаря на интересите на България. Дипломатът коментира пред кореспондента на ИТАР-ТАСС изказването на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, че подписаните споразумения между Националната електрическа компания (НЕК) и "Атомстройекспорт" противоречат на националните интереси.

Исаков окачестви думите на министър Трайков като "излишно емоционални и противоречащи на стила на конструктивен диалог, воден по проекта между представители на двете страни". ИТАР-ТАСС припомня, че директорът на НЕК Красимир Първанов бе освободен от поста си заради превишаване на правомощията си.


Та такива ми ти работи: руснаците вече открито и нагло заявяват, че те ще определят и ще решават какво отговаря и какво не отговаря на нашия, на българския национален интерес! Не правителството, не Парламента на България, не българският народ, а руски чиновници и дипломати тепърва ще се грижат за отстояването на нашия национален интерес! И то пред руските домогвания! Но това, драги ми дами и господа, е несрещана наглост! Не усещате ли каква колокална е тая наглост, а, мили ми родни малодушници?!

Преди време друг руски посланик си позволи да нарече България "руски троянски кон в ЕС и НАТО". Тогавашното правителство на Сергей Дмитрич с външен министър Калфин (който сега се лакоми за президенския пост!) и таваришч-президента Гоце Първанов не намериха тогава капчица достойнство - откъде да го намерят, като руски пачаври като тях нямат и не могат да имат такива нещо като достойнство! - да защитят с нещо суверенитета ни като държава, с което показаха, че изцяло споделят руската позиция, че България не е суверенна държава.

Да видим сега как ще реагира днешното правителство на поредната руска наглост. Да видим Бойко Борисов, фурнаджийската лопата, дали ще се осмели да дръпне ушите на разпасалите се наши кремълски господари, или ще клекне и отново ще унижи своя министър, именно министър Трайков.

На когото, впрочем, искам да изкажа възхищението си от това, че има доблестта да заяви, че руският натиск по повод на Белене е вече станал непоносим. Браво за тия думи, така и трябва. Хубаво е и че уволни продажното руско мекере, нищо че по този начин рискува сам в най-скоро време да бъде уволнен от началника си...

А Бойко в това време мълчи като осран (пардон за думата, но по-точна няма, затова съм принуден да използвам тази!).

1 коментар:

Анонимен каза...

Ти целия разплут от алчност си,
о родна рубладжийска гад,
и твойте електрични фокуси
радиационно пак мърсят!

Че всяка вечер теменужена
рискуваш нашите деца
зарад реактори спаружени
да имат светещи лица.

Русия дълго ни е лъгала,
изсмуква сетния живец
и ето ни – стоим във ъгъла
а ти пробутваш ни АЕЦ.

С какво ще плащаме масрафа ти
о АЕЦ, лаком за пари,
а към безродните Първановци
любящ от ранни младини?

Пред руските мераци рубладжии
разтварят задник щедро те
а интересите ни български-
тях кучето да ги яде!

И тръгват те през медии купени
енергетично лъжещи лица,
защото знаят – ний сме лумпени
и любим руските неща.

Ти целия разплут от алчност си,
съветско-рубладжийска гад,
и твойте монополни АЕЦ-и
отново атомно гърмят!

БАТКО И БРАТКО НА ГАВРОШ