Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 2 юни 2011 г.

За сърцето на Милен Цветков и за кучето на Мира Янова

Преди две седмици написах Отворено писмо до Милен Цветков по една екстравагантна тема, в което известих нашия телевизионен водещ за съществуването на списание ИДЕИ. Исках просто да разбера реакцията му. И я разбрах. Ето за какво става дума.

Той, разбира се, не откликна никак на писмото. Замълча си, както си му е редът, разбира се. Откъде-накъде ще се трогне от факта, че едно духовно списание за младежта било в тежко положение и било застрашено да загине?! Има къде-къде по-важни теми в тоя живот от такава скучна тема: някакво си философско списание, едва възникнало, имало възможност да умре! Ами да мре, щом трябва. Тъй че Милен Цветков, естествено, не реагира - как ще реагира, да се излага, че се е трогнал заради някакво си там философско списание?!

Вчера - понеже съм болен, та не излизам и имам време да удостоя с внимание дори телевизора - случайно попаднах на предаването на М.Цветков. И щях да падна като разбрах прочувствената му тема: кучето на Мира Янова, да, същата тази, която циркулира от сутрин до вечер по телевизиите, било... (ОЩЕ >)


Търсете по книжарниците знаменитата книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр.

[Прочети >>>]

Как да си купя книгата?

2 коментара:

Анонимен каза...

Пратете писмото – няма какво да загубите!И Кулезич, и Цветков, и Трифонов,и Васа Ганчева и всички т.п. са най – нечистоплътната част от т.н. журналистическото общество!… Те са най- красноречивия израз и продукт на българското общество… Пораженията, които нанесаха на романтичната и съхранена до голяма степен психика на българина са огромни!… Защо всеки ден срещаме писания за чалга общество, а никой не изследва първопричините за това!Защо един журналист не се намери, който да се опълчи срещу „чалга журналистиката“? Толкова ли ни е скъпа съдраната кожа!… Така, че писмото, което смятате да изпратите по-скоро изглежда на хленч на обидено дете… Напишете материал не конкретен за Кулезич и Цветков , а за катастрофалното състояние на bg журналиктика!Материал, които да разобличи престъпната роля на водещата и обслужваща журналистика…

Никола Тенев

Ангел Грънчаров каза...

Написал съм много такива материали за българската журналистика. Изписах се по този въпрос…