Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 10 юни 2011 г.

Моят сблъсък с един влиятелен блогър с древно-римски "консервативен" манталитет

Моята реплика - Ех, дали могат да се правят избори в нашенски условия без чинии, кебапчета и прочие атрибути?! - по повод на срещата на "влиятелни блогъри" от столицата с кандидата на ДСБ за кмет предизвика многозначителна реакция; ето с каква чест ме удостои "влиятелният блогър", наричащ се Сулла, подобно на римски центурион; а пък по-долу ще прочетете как моя милост му отвърна:

Sulla каза: Господин Грънчаров не обича да остава встрани от събитията. На мен, например, мие сърдит, защото оставих без внимание желанието му да спонсорирам негово списание. Другия път го поканете като влиятелен блогър. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците знаменитата книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр.

[Прочети >>>]

Как да си купя книгата?

8 коментара:

Анонимен каза...

Ангеле, ако това ще свали напрежението, обещавам на друга среща с кандидат-кмет, който и да е той, да събера в една салфетка някои и "лакомствата" специално, а после да ти доставя на заявен адрес...

Мисля, че издребняваш, при това, нелицеприятно. Каза, че не одобряваш това, че на масата има ядене, рзбрахме те, няма нужда да предъвкваме темата...

Все си мисля, че нямаше да е излишно да обсъдим съдържанието на разговора, а не няколко чинии с хапки. Ако наистина мислиш, че гостите и домакина са на нивото да се повлияят от тава курамийки, извини ме, но разговор с теб е безполезен.

Асен Генов

Ангел Грънчаров каза...

Г-н Генов, изказването Ви показва, че изобщо не сте разбрал за какво става дума; не става дума за това, че не съм бил почерпен, ако това си мислите, значи наистина нищо не сте разбрал. Става дума за много по-съществени неща, прочетете коментара ми по-внимателно и ще разберете. Моля също да не приписвате такива характеристики на моята личност, първо, защото съвсем не ме познавате, също така, моля, не ме подценявайте чак толкова; явно страдате от съвсем неадекватна представа за моята личност, щом си позволявате така очебийно да ме подценявате и обиждате...

Анонимен каза...

Въпрос на интерпретации. За мен, след като корист и зла умисъл очевидно няма, проблем с чиниите със сандвичите НЕ СЪЩЕСТВУВА. Другото е наистина въпрос на твоя преценка и (не)харесване е как ти интерпретираш чиниите. За присъствашите особено голям проблем нямаше. Ние предпочетохме да се съсредоточим върху дискусията...

Ангел Грънчаров каза...

Моето мнение е, че нещата опират до морал, не до чинии. Както и да е, явно някои хора не могат да разберат за какво става дума, когато се наложи да се мисли за такива фини неща, каквито са нравите, чувствителността, безчувствеността към разните личностни, душевни и духовни феномени. За което и свидетелства горната кратка дискусия. Което и показва, че беше полезна.

А за чиниите съвсем не ставаше дума. Те са само малък знак на това, за което аз се опитах да намекна. Когато някои политици се опитват да правят политика, поднасяйки на избирателите си кебапчета, бира и... Ивана, а други, по-изтънчени, поднасят на предизборни срещи хапки от гъши пастет, кафе и... Вивалди, нещата не се различават качествено, а са симптом за все един и същ морал.

От който е крайно време да се отървем, който е крайно време да надмогнем. И моята работа като философ е постоянно да напомням за тази съдбовна потребност...

Анонимен каза...

Аз ще обобщя: за всичко са виновни Косов и... Привиденията (ти)...

О, да! Забравих!!! Сигурен съм, Кадиев и Кисьов не черпят с хапки, кафе и минерална вода... Препоръчвам техните сещи с избиратели за тези, които не одобряват срещите на Прошков. :)

Асен Генов

Ангел Грънчаров каза...

Това пък какво беше?! Човече, не се излагай повече, отрезви се?! Да не си ял там сандвичи, натъпкани с халюциногени?! :-)

Анонимен каза...

Не познавам друг човек, който да е отблъснал повече сини симпатизанти от самозвания философ автор на блога. Много злоба и завист се е събрала в теб дребно човече.

Анонимен каза...

Откога някои блогъри станаха "влиятелни"?Не виждат ли,горките,че партиите ги търсят само преди избори,за да ги "нахранят".А може би се правят,че не виждат,защото са на постоянна окладка?
Казано от самите тях с две думи: "ьплоуднати за делитване".