Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 18 август 2011 г.

Десен е пътят към богатството и просперитета, лявото е път на мизерията и унизеността

Дискусията във Фейсбук за капитализма и противопоставянето между лявото и дясното, за която вече писах (виж Нищо по-добро от автентичния капитализъм не може да бъде създадено) продължава. Въпросите са принципни и важни, много е интересно поведението в дискусията на адепта на лявото г-н Валери Найденов, журналист и главен редактор на много вестници, с който моя милост се наложи да влезе в пряка идейна схватка относно лявото и дясното. Аз сега-засега няма да публикувам цялата дискусия (тя още продължава), но ето един акцент от нея, който заслужава да има самостойно място и значение:

Valery Naidenov каза: Г-н Янков, има си и ляво, и дясно. Това е особено важно да се знае днес, тъй като именно ултрадясното фалира. Светът се тресе от агонията на неолиберализма, а промитите мозъци у нас предлагат това да се лекува с още по-краен неолиберализъм. Затова всеки интелигентен човек трябва да е наясно, че държавната политика у нас в момента е ултрадясна, много по-дясна от политиката в САЩ, Англия, Япония и така нататък, да не говорим (ОЩЕ >>>)


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: