Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 19 ноември 2011 г.

Путин подложи крак на Борисов: да видим дали нашият ще се пльосне на килима без да му мигне и окото!

Научаваме тия дни вълнуваща вест: другарят Путин имал една съкровена идея, която мира не му давала, но ето, най-после я сподели със света: да създава нов СССР, наречен за благозвучие "Евроазиатски съюз". Освен руско-съветските сателити от ОНД всеросийският самодържец сложил на почетно място в новата си империя и Болгария. Редом с Виетнам, Монголия, Куба, Венецуела и... Северна Корея, предполагам! Да, ний сме поканени в новата империя; интересно е, че за Сърбия нищо не се казва. Както и да е, та ето за тия трепетни за всяко русофилско сърце у нас известия ми се ще да напиша един кратък коментарец; не мога да ги отмина без внимание.

Първото, което искам да отбележа в тази връзка е, че твърде много, наистина крайно много се радвам, че Путин е турил в новата си Империя и България - прочула се като руския троянски кон в Европейския съюз и НАТО - и е отправил такова великолепно предизвикателство към днешните управляващи на България. Превъзходен тест е това за новия ни президент Р.Плевнелиев, а също и за тоя, над който е само Бог, имам предвид народния кумир Боко. Твърде ми е любопитно дали Боко ще реагира и как ще реагира ако изобщо реагира, но Путин му устрои превъзходен тест, от който ще можем да разберем колко струва този наш любимец Боко. Който тия дни ни ощастливи с прозрението си, народът бил почнал вече да го разбира, а също и с гениалната си научна догадка за това, че "нов приоритет в бъдещото развитие на България са резервните части на човека". Той, милият, се е загрижил за безсмъртието си и е готов да фърли колосално големи пари за наука, която да може да постигне заветната му мечта: да го репродуцира така, че България никога да не се отърве повече от нови и нови клонирани боковци и боковчета! Във весела страна живеем, няма що! (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: