Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 8 декември 2011 г.

На такова враждебно отношение не съм бил подлаган дори и в най-варварските и тъмни времена на комунизма!

Така съм обиден, че явно тази нощ съвсем няма да мога да мигна, камо ли пък да заспя. Днес, както вече съобщих - виж Самокритика: за наказанието, което ми подготвят - и за наказанието, което наистина заслужавам - ми беше устоена проверка от инспектор и зам.-директор; влязоха в мой час, а след това два часа ми се наложи да слушам какви ли не упреци от най-примитивно и банално чиновническо естество. Разбира се, реагирах, встъпих в безсмислена дискусия, а в резултат сега съм в най-отвратително настроение и изобщо не мога да мигна.

Бях обвинен в какви ли не грехове: не съм бил спазвал "държавните образователни изисквания", бил съм изпаднал в "престъпно свободомислие" и едва ли не в произвол, не съм си бил гледал работата, сякаш съм мързеливец и паразит, и прочие, и какво ли не още; оказва се, бюрокрацията не прощава, минала е в настъпление, копнее за отмъщение и няма да миряса, докато не вземе реванш - спрямо ония, които са дръзнали да отправят някакво предизвикателство спрямо пълновластието й.

Разбира се, наблегнато бе предимно на бюрократичните формализми, а, оказа се, човек не може да убеди никой, че има свое принципно различно разбиране относно същностния смисъл и мисията на образованието. За бюрократа учителят е прост изпълнител на бюрократичните недомислици на висшестоящите, а пък това, че образованието е сложно духовно и личностно взаимодействие на свободни субекти, оказва се, е абсолютно неприемлив лукс в оптиката на една такава и толкова бедна административно-бюрократична представа за това що е образование. (ОЩЕ >>>)


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

2 коментара:

Анонимен каза...

"1000 страници комунистически методи са смазване на личността" - до четвъртинка още не си стигнал.Ако си очаквал пишейки "неправилни" приказки,че така без последици ще минеш,в грешка си бил."Хубавото" тепърва предстой!Гледай по философски на нещата,снизходителен бъди,не е лесна тяхната.Не са ти били достатъчно лоши предчувствията,направо оптимистични са били!Дишай дълбоко и бавно,помага!
А тези родители (анонимни предполагам) жалвали се "правилно" на децата си зло сторват,но не го схващат!

Анонимен каза...

Това хубаво, но за да си състави човек мнение за това кой е прав и кой не, трябва да видя и другото мнение първо. Иначе не става. Сори.