Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 17 април 2012 г.

Дискусията за адреса на службата, която раздава пари за мръсни медийни поръчки, взе да придобива екстремна форма

По проблема, който поставих вчера - виж Май са вдигнали тарифата, по която се плаща за плюене в медиите на И.Костов, що така ли?! - се завърза и най-вероятно ще се разрази интересна и показателна дискусия; съветвам ви да не я изпущате, щото много ще загубите. Повтарям: темата не е Костов, а нещо съвсем друго: за морала в медиите, за това възможен ли е морал в тия деликатни сфери в нашенските родни и типични условия, в които, както е известно, цъфна медийния феномен "Бареков", който стигна дотам в печалбите срещу известни услуги, че взе да се полива по тумбака във френски курорти с шампанско, бутилката от което струвала, казват, 300 еврА! Ето, и Кулезич почна неудържимо да фали титана Бойко - и "злите езици" говорят, че припечелвала таман по 3000 лева на предаване!

Та във връзка с всичко това моя милост допусна, че и д-р Филипов се е полакомил и затуй е зафанал да плюе Костова ей-така, сякаш за самия спорт или за едната слава. Аз, простете, не вервам да се върши такава мръсна работа само за едното нищо, има друго, и ми се ще да докарам самия доктор до горчивото признание; а пък и не крия, много ми е интересно как докторът ще почне да увърта; понеже съм психолог и философ, не могя да скрия: имам най-горещ изследователски интерес, та затуй се зафанах с разнищването на тоя проблем, а не за нещо друго. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

27 коментара:

Анонимен каза...

А бе на тебе само Костов ти е в устата какъв ти е ,че тичаш с "голи"гърди да го защитаваш?А за Бареков и Кулезич съм съгласен.

Петър Атанасов

Анонимен каза...

Костов непрекъснато е в устата на помиярите и те си го плюят на воля и нищо не може да ги спре.

Ivan Petrov

Анонимен каза...

Петър Атанасов, намесвам се в разговора ви с Ангел Грънчаров, за да ви намекна за едно нещо, което се казва морал. Тук не става въпрос за това "какъв ти е" еди-кой-си, а за принципи. Докато не разберем, че не трябва да защитаваме някой, защото ни е "някакъв", а заради нещата, за които ви писах, няма да се оправим. Ако Костов не е най-добрият според вас, то той поне не и най-лошият и това си заслужава да се помни. Аз лично също го зищтавам с "голи гърди" .Ангеле, прощавай че се намесвам в диалога ви.

Cvetan Georgiev

Анонимен каза...

Костов си отива.Трябват ни нови хора.Не ме интересува.Догодина ще бъде обиден ,че не са го разбрали и избрали.

Петър Атанасов

Анонимен каза...

А моралът ,господине,е относително понятие.Няма да коментирам защото не съм Философ.

Петър Атанасов

Анонимен каза...

Ама защитавайте си го-зависи от гърдите.Прощавайте ,че се намесих в монолога ви.

Петър Атанасов

Ангел Грънчаров каза...

Г-н Ананасов, не може да си "отива", както твърдите, еди-кой си, при положение, че само като се спомене името му, и веднага почват най-бурни дискусии; даже Боко, любимецът на нацията, веч е крайно банален и никой не спори за него, а за Костов се водят най-интензивни и хубави дискусии. Аз, да Ви кажа, предимно щото много обичам дискусиите, се включвам в дискусиите за Костов, пък и не само за него. Пък и има още нещо: истината ми е драга, не мога да търпя, когато някои най-безобразно лъжат. Ето, Вие, примерно, се провикнахте, че бил си "отивал". Как, моля Ви се го разбрахте това? Той не си отиде в много по-тежки времена, та сега ли? Освен това фактът, че залповеве на пропагандната война на олигархията срещу Костов, сам виждаш, не спират, показва, че дадени сили у нас най-много се боят не от някой друг, а от Костов. Боят се тия, дето плащат. Знаеш ли кои са? Ще ти кажа: тия, дето фалят Боко, се плашат най-много от Костов. Те измислиха и наложиха Боко, а преди това Царо, та да не би, не дай Боже, Костов да се върне на власт. Сещаш ли се за кои сили думам? Е, ще ти кажа: за българо-руската ченгесаро-кагебистка мафия става дума, г-не. Те плащат луди пари за да се хули и плюе Костов. По всички медии. И от платени интернетни щатни оплювачи. Затуй като се спомене името му, и като бесни софийски псета се надигат оплювачите. Вие може да не сте от тях, видите ми се просто наивник. Дето се връзва на приказките им. Та помислете поне малко. И понеже става така, че за мен България все пак е най-важното, ако не броим истината, та затуй ми се налага, както казвате, да "защищавам" Костов: щото враговете на България, по една "случайност", са врагове и на Костов. Теперь понял меня? Анадъмо? ОК, хубав ден Ви желая с горчивите Ви мисли!

Ангел Грънчаров каза...

Простете, забелязвал, че съм изписал името Ви "Ананасов"; правописна грешка е, от бързане...

Ангел Грънчаров каза...

Моралът, г-н Атанасов, не е относително понятие. Казвам Ви го щото съм философ и разбирам тия неща. Прочетете ето тази моя статия и ще разберете защо не сте прав: http://​aig-humanus.blogspot.com/​2012/04/blog-post_6434.html

Анонимен каза...

По злобен език от "твоя" Ангел Костов" философ не съм чувал. А за свойствата на ананасът-най-различни. Къде​ е християнското ви смирение, за което толкова парадирате

Петър Атанасов

Анонимен каза...

Кой ти чете глупостите?

В какъв тираж са.?

Петър Атанасов

Ангел Грънчаров каза...

По проблеми, които са философски, като морал и пр. трябва да слушаме философите, както примерно по въпроси, касаещи правенето на обуща, слушаме обущарите... те разбират от тия неща... :-)

Анонимен каза...

Стига с тая философия-хората не ти обръщат внима

Петър Атанасов

Анонимен каза...

Спирам,че започнах да ви слизам на нивото.

Петър Атанасов

Анонимен каза...

Чао-обущариете са ми по приятни.

Петър Атанасов

:-)

Ангел Грънчаров каза...

Там ви е проблемът на такива като тоя Атанасов: хем не разбира, хем бъкел не вдява, хем не е чело, камо ли пък да е мислило, хем надменно, хем нагло, хем като псе лае и хапе; ето заради тоя психологически тип гласоподаватели у нас, който, за жалост, е преобладзаващ, сме я докарали дотука, до под кривата круша. Г-н Атанасов, бас държа, че си възторжен поддръжник на Боко Т. - или на комунистите, то все тая, а, кажи, да видим кой ще спечели баса?

Анонимен каза...

ХАХАХ

Петър Атанасов

Ангел Грънчаров каза...

Познах, нали? :-)

Анонимен каза...

Абе как те търпи жена ти?
‎:)

Петър Атанасов

Ангел Грънчаров каза...

Обича ме жена ми... ти обичаш Боко, нали?!

Анонимен каза...

Ангеле,ако се вредиш с посредничеството на Дофтуръ да зимиш некой леф,убъди ми съ и аз да фана да плюя тоз Костоф-пари ми требет,ей!А като го плюеш тоз Костов се проят лесни парици.Абе бат ББ,като го плюе,храчи и лаготи за Костов,кой му плаща,бре?

Simeon Ivanov

Ангел Грънчаров каза...

Бат Боко за туй, че поплю яката по Костов, точно затова се хареса на кукловодите от КГБ толкоз, че ето, обикнаха го, финансираха го, натресоха ни го даже за Премиер, та станахме за резил на целио свет! Ако друго не умеем, то да се излагаме поне умеем!

Анонимен каза...

Не че Костов нямаше трески за дялане. Обаче след като Боко беше премиер, наистина вече абсолютно всеки има право да опита. Например Слави Бинев. А след като Цвинокио беше вътрешен министър, направо не си представям кой още може да се поупражнява… Сигурно има и по тъпи от Цоко и Боко. Не знам.
Евала, Стойко!!!

Боко

Анонимен каза...

Леле, бахти неадекватните типове коментират тука, а един даже се хвали, че издавал списание! Тръпки ме побиват… Костовизмът трябва да се въведе в Международната класификация на болестите, сред тежките и нелечими психически заболявания – делирни състояния и систематизирани налудности. Непосредствено до него е мястото и на седерастията, герберастията, царОпоклонничеството и червенобабичеството. Жалко, че няма достатъчно лудници в България, а са необходими – на всеки човек по една!

При такава читателска “маса” (дано мненията не са представителна извадка, но се съмнявам) възниква въпросът за смисъла… Истории на ужаса и непрогледния мрак.

шарените хапченца

Анонимен каза...

Докторе, идиотите постват срещу теб рано сутрин, преди да си вземат хапчето. Някои по два пъти, което ме задължава да попитам: Откога философията започна да произвежда душевно болни и се превърна в своего рода “заболяване” - така де душевно разстройство със системен характер?

Мечо Пух от Редута

Анонимен каза...

Браво докторе пак си на ниво, не обръщай внимание на разни фанатици Костовисти-те няма да се оправят, само ми е чудно дали наистина са безнадеждно промити мозици или им се плаща за тази дейна и защита в интернет.Както и да е за щастие нам за шепа хора .

ПП. Тъй като тази седмица си спести петъка надявам се ще наваксаш с писание в събота и без това е работна !!!

Пехливанин

Анонимен каза...

Малее,ма много парици се изхарчват тез другари бре.Гле,гле кво чудо ей.Тест Костов ИСО 2012 щусие навлек извлече.
Бре,бре.
Абре Ангеле,ми дай нещо бизнес да направим бе.Нещо "плюни по Костов срещу 20 стинки",суматие богатство ще си докараме.Аде едноп ООД да врътнем ,А!
Румвен Бърцов