Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 26 юли 2012 г.

Боже, какви хора?! Боже, какъв народ?! Майчице, каква апатия!?

35 ден, започва 36-ти. Гладната стачка продължава. Физически ме крепят чаят, соковете, нектарите и айряна. Духът се крепи от правата на гражданина и задълженията на държавата. Ще продължава ли да пасува българският гражданин когато вероломно поругават достойнството му - и тъпчат неговите граждански права?

Вероятно будните граждани не са и разбрали, че някой някъде си протестира срещу своеволията на държавата с 35 дневна гладна стачка. Приятели, благодаря ви за подкрепата!!!

РАЙЧО РАДЕВ

Boris Georgiev Pavlov: Много си прав! Българинът мрънка само когато му посегнат на прекия интерес. А това, че някой си някъде имал проблеми с политическата власт... това е много далечно :)

Ангел Грънчаров: Дайте да мислим какво да направим та да помогнем на Райчо в ситуацията, възникнала в условията, породени от една безпределно арогантна власт! И от безхаберието и наглостта на толкова безочливи управници! Важно е! Срамота е да стоим със скръстени ръце! Мен лично ме е срам, за вас не знам. (ОЩЕ >>>)


Източник
Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

5 коментара:

Анонимен каза...

Ако беше толкова просто, да се е случило. Истинската помощ би трябвало да дойде от един юрист, който да се хване здраво да осъди всички институции, нарушаващи закона и потъпкващи правата и спъващи професионализма на Райчо. Според мен той трябва да спре с гладната стачка, да си почине 1-2 седмици и да събере сили и да ги подпука по списък всички. Нека да ги бори със закона.

Boris Georgiev Pavlov

Ангел Грънчаров каза...

Става дума за гражданско действие, каквото е протестът на един ангажиран гражданин. И за липсата на солидарност на гражданското общество, което не намери нищо ефективно, за да подкрепи г-н Радев. Излиза, че у нас имаме граждани, способни на граждански действия, но на атомизирани такива, а на общо гражданско действие сме неспособни. А да съди г-н Радев държавни органи или държавата е нещо съвсем друго. То е извън гражданската сфера, за която сега говорим. То е частно по характера си поведение.

Анонимен каза...

Преди да се стигне до по-мащабен протест, трябва медиите да покажат на населението какво се случва. И едната, и другата страна. Мнението на Райчо, както и това на колегите на му, на зам. директора, на Коконова и т.н. Да се изнесат систематизирани факти и гледни точки. На мен също ми е любопитно какво мислят от "другата страна"... да ги видя докъде ще им стигне наглостта. След като медиите запознаят хората със случая, тогава може да се очаква по-силно присъствие на организиран протест.

Boris Georgiev Pavlov

Анонимен каза...

Щукнаха ми няколко идеи.
1. Да се напечатат плакатчета и брошури с грабващ вниманието слоган, да речем - Искате ли Райчо да умре?! Или МОМН осъжда Райчо на смърт. После с по-дребен текст кратко и ясно обяснена ситуацията в хронологичен и логичен ред. Брошурите се раздават на ръка, слагат се в метрото на стенда за вестници. Плакатите се лепят по дървета, стени и бордове.
2. Прави се сайт с опис на казуса в няколко секции - професионализмът на Райчо и дейността му като директор, брой проверки и констатациите по тях, кореспонденция с институциите, лична позиция на Райчо, здравословно състояние... Полета за коментари..Да се сложат и някои коментари от фейсбук. Не зная как и доколко ще се разпространи и популяризира този сайт, но поне може да се предложи на всички медии - онлайн новинарски сайтове, радиа, телевизии, социални мрежи.
Това със сайта е полезно, но ще отнеме време. Трябва да се събере екип - някой да напише съдържанието на сайта, да се приложат снимки, откъси от интервюта; друг трябва технически да направи сайта - някой дизайнер. И да се измисли и да се регистрира име на сайта (домейн) и да се плати. При по-стройна организация и повече ентусиазъм, сайта може да се задейства за 2-3 дни.

А може вместо цял сайт, да се направи БЛОГ... не знам, как мислите?

Boris Georgiev Pavlov

Ангел Грънчаров каза...

Не знам, интересни неща предлагате, ала иска време, а нещата напреднаха. Просто няма време за такива неща. Медиите спят, щото ги е страх да не разгневят Велможата. Или им е платено да си траят. На тях винаги им се плаща за това какво да съобщават и какво да премълчат. Факт. Без пари нищо не става у нас. А Райчо е подложен на ужасно мъчение. Заради една кауза. А на общността общо взето не й пука изобщо. Забелязал съм, че най-важните проблеми на това наше общество най-слабо го интересуват. По тази причина ще продължим да затъваме. Няма оправяне щом се безразлични към истински важното. И щом сме неспособни на гражданско действие и солидарност...