Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 22 септември 2013 г.

Иван Костов трябва да бъде върнат на лидерския пост в ДСБ!



По повод на публикацията Меглена Кунева е избрана повторно за председател на "Движение България на гражданите" си позволих да напиша следния коментар във Фейсбук, който съдържа също така и един неизбежен и крайно належащ въпрос в тази връзка към председателя на ДСБ Радан Кънев; ето какво си позволих да напиша там:

Абе, щом ДБГ си избраха повторно за лидер Меглена Кунева (подала оставка след изборите), и щом явно "теорията" за премахване на "старите лица" от Реформаторския блок по този начин биде провалена по най-красноречив начин, то не е ли време на лидерския пост на ДСБ да бъде отново върнат г-н Иван Костов? Още повече, че и други "стари лица" като Надежда Нейнски съвсем не показват признаци за оттегляне от политиката. Не само че не се оттеглят, но и напират напред доста други "стари муцуни". Откъде-накъде, някъде да е доказано, че тази "теория" за "необходимостта от оттеглянето на старите лица" от политиката трябва да важи само и единствено за Иван Костов?! Който пък именно, по всеобщото мнение, е най-добрият и успешен политик и държавник, който изобщо сме имали във времето след Стамболов - или поне след Цар Борис Трети?!

Питам, поставям най-сериозно този въпрос, щото ми се вижда крайно куриозно само и единствено за Костов да важи тази странна "теория" че трябва да се отказваме тъкмо от най-добрите си политици - откъде-накъде?! И ето моят логичен въпрос към Радан Кънев, новият председател на ДСБ:

Г-н Кънев, много съжалявам, но би следвало Вие самият да потиснете егото си и да станете най-пламенен защитник на тезата за връщането на Костов на лидерския пост в ДСБ - понеже иначе ще си помисля, че само кариеристични и егоистични са причините да мълчите така упорито по този толкова естествен и неизбежен въпрос!

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: