Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 19 ноември 2014 г.

Покана за участие в определянето на събеседници за предаването "На Агората...", отправена до Началника на РИО и директора на ПГЕЕ в Пловдив


Съобразно обещаното в тазсутрешния ми актуален коментар Залагам чудесен експеримент около избора на събеседник за утрешното издание на предаването "На Агората..." в ПО-телевизия, няма как, се налага да изпълня обещанието си; воаля:

До г-жа Иванка Киркова, Началник на РИО-Пловдив
До г-жа Стоянка Анастасова, Директор на ПГЕЕ-Пловдив

ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

от Ангел Грънчаров, водещ на предаването "На Агората с философа Ангел Грънчаров", излъчвано по Пловдивската обществена телевизия

Уважаема госпожо Киркова,
Уважаема госпожо Анастасова,

Утре, четвъртък, 20 ноември 2014 г, от 11 часа ще започне поредното издание на предаването, което имам честта да водя от известно време. Темата е Как възприемаме новаторите, различните, творчески мислещите личности? и ми се ще тази толкова важна в принципен план тема да я обсъдя със събеседниците си на примера на случващото се в българското училище, в образователните общности на България, но не изобщо и теоретично, а на основата на конкретни вдъхновяващи примери, взети, дето се казва, от самия живот. Та в тази връзка ми хрумна да поканя, и то по нов, пределно демократичен начин, своите събеседници (1-2-ма, не повече) в студиото, мотивацията си за начина, по който възнамерявам да сторя това, съм описал и представил в ето този коментар в своя блог: Залагам чудесен експеримент около избора на събеседник за утрешното издание на предаването "На Агората..." в ПО-телевизия. Моля Ви да имате добрината да ми съдействате за успешното провеждане на предаването по една толкова значима за българското образование тема като просто разгласите по избран от Вас начин съответната общност, която ръководите, примерно Вие, уважаема госпожо Киркова, да известите колектива на РИО-Пловдив, а пък Вие, уважаема госпожо Анастасова, да имате добрината да направите нужното моето предложение да стигне до всеки един член на училищната общност на ПГЕЕ-Пловдив. Смятам, че с Вашето неоценимо съдействие - за което най-сърдечно още сега, съвсем предварително, си позволявам да Ви благодаря! - ще се получи едно чудесно и полезно предаване, а пък по този начин и ще се открие поле и за реални действия по промяна на тежката ситуация; тъй като, вярвам, ще се съгласите, че за промяна на ужасното, на плачевното статукво в образователната система на България, се искат не толкова и само приказки, а дела, действия, конкретни инициативи и промени.

Та това е в общи линии моето предложение, отправям го съвсем добронамерено, независимо от това, че на места си позволявам да се шегувам, но това, така да се рече, е част от замисъла ми. Знаете, че ний, философите, бидейки пределно свободолюбиви хора, понякога си позволяваме да провокираме съзнанията по всевъзможни начини, но то е все с една и съща благородна цел: да разклащаме, а и да рушим пагубните стереотипи, да способстваме за промяната на душите ни към по-добро, за раздвижване на мисленето и за ентусиазиране на действието и съзидателното поведение. Тъй че, вярвам, ще ми простите тази волност, че по такъв нестандартен начин Ви предлагам да ми съдействате да си намеря събеседник (или събеседници) в студиото. Идеята е простичка, казано с няколко думи само: да видим дали някой сам, вече след като е известèн, ще пожелае да дойде в студиото и да заяви смело какво мисли, без да се съобразява с това дали неговото мнение ще се хареса или няма да се хареса на властимеющите административни ръководства (във Ваше лице). Понеже ми се ще да вярвам, че Вие лично сте не по-малко гореща привърженичка от мен на демокрацията, затова съм убеден, че с чиста съвест ще ми съдействате заедно да направим едно хубаво предаване по толкова важната за българското образование тема.

Уважаема г-жо Киркова, понеже г-жа А.Кръстанова, инспекторката по философия, без да иска, така да се рече, стана нещо като "кръстница" на предаването ми, ще се радвам много ако тя лично пожелае да бъде моя събеседница; смятам, че имаме какво да си кажем с нея в студиото. Моля също така да приемете, че поканата ми за участие е отправена и към Вас лично. Същото се отнася и за Вас лично, уважаема госпожо Анастасова! Ще се радвам ако откликнете на молбата и желанието ми за среща в студиото и за пълноценна дискусия по вече определената важна тема.

Пловдив,
19 ноември, сряда, 9.00 часа

С УВАЖЕНИЕ: (подпис)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

11 коментара:

Анонимен каза...

Грънчаров, абе, идиотино, вземи покани в предаването си самия министър на образованието и науката бе!!! Защо си хабиш патроните, покани самия министър и ще направиш невероятна сензация!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Той Грънчаров пак се опитва да се прави на оригинален, но това за жалост изобщо не му се получава .... и само предизвиква ироничен смях.....

Анонимен каза...

да той стана за подигравка вече и за кокошките и кучетата в селските дворове.... :))))))))))))))))))))))

Анонимен каза...

Тъповато...

Анонимен каза...

Анастасова сега е приклещена обаче, да видим как ще реагира... невероятно умен тест, може би един ден ще влезе в учебниците по психология, браво, Ангеле! :))))

Анонимен каза...

Поздравления за идеята! Браво на теб!

Но, честно казано, не ми се вярва да откликнат.

Успех!

Анонимен каза...

Поздравления за изпита на който поставяш опонентите си. Не случайно си автор на учебни помагала по философия, психология и етика.
Томи Томев.

Анонимен каза...

Твърде интересно е как Грънчаров сам си пише похвали в коментарите - като анонимен. Лол!

Ангел Грънчаров каза...

Това са глупости, таваришч анонимний комуноид! Ний, за разлика от вас, се гнусим от подобни мерзости и никога не бихме допуснали да ги сторим.

Интересно е, че до този момент директорката на ПГЕЕ-Пловдив не е реагирала по никой начин на писмото ми - което по бляскав начин потвърждава тезата ми! Най-вероятно тя не е уведомила нито педагогическия "колектив", нито училищната общност за възможността свободно да защитят гледната си точка в предаването.

Началничката на Инспектората обаче ми се обади по телефона. Утре ще пиша какво ми каза, интересно е. До утре, до 9.00 часа, ще чакам и сигнал за участие в предаването на някой от страна на "колектива" на ПГЕЕ-Пловдив. Но явно няма да се появи такъв храбрец, особено пък който да посмее да говори неща, които няма да се харесат на своята толкова "либерална" и "демократична" ръководителка. Изобщо нямам думи, текстът ми води до предусещания бляскав и много категоричен резултат! Но е възможно в последния момент директорката на ПГЕЕ-Пловдив да задължи някой от колектива да бъде изпратен за пожертване, като се яви в предаването. Ще видим. До утре! Хубава вечер на всички! Таваришчът анонимник, дето ме обвини горе в писането на ласкави коментари нека да се успокои и да спи спокойно, ний, повтарям, за разлика от него се гнусим от мерзавщините...

Анонимен каза...

Гнусите се, значи, от себе си. Това пак е някакъв прогрес...

Ангел Грънчаров каза...

А Вие кога ще се погнусите от себе си? :-)