Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 7 януари 2015 г.

Хладнокръвното убиване на хора, на човешки същества няма нищо общо с ценностите на религията - каквато и да е тя



Нямам думи за това, което стана в Париж - затова не коментирам. Да убиваш хора за това, че не одобряваш казаното, написаното, нарисуваното, публикуваното от тях... Фанатизмът, който води до такава омраза, е тежка психопатия. Мога да разбера (не и да оправдая) някого в момент на гняв, че е загубил самообладание и е посегнал на човек, но хладнокръвно да планираш и да подготвиш подобно нещо, това е работа на болни мозъци, на нямащи никакви задръжки властогонци.

Тероризмът - бил той комунистически, нацистки, ислямски, християнски е най-голямото падение, до което човечеството може да стигне. И без значение какви са целите и мотивите му, това явление е ОТВРАТИТЕЛНО - и който го прилага, де факто работи срещу каузата, на която служи. Ако, разбира се, служи на някаква кауза, а не само на болния си мозък!

Написа: Daniela Gortcheva

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Споделям - и аз мисля така! Хладнокръвното убиване на хора, на човешки същества няма нищо общо с ценностите на религията - било то християнска, мюсюлманска или каквото и да било друга. Но има и нещо друго: ако не уважаваме чувствата - особено религиозните или чувствата за святост, за светите неща - на другите, ако си позволяваме да се гаврим с тях, рискуваме да провокираме ужасни насилия. Като това днес в Париж...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: