Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 20 септември 2007 г.

Защо моят блог HUMANUS е изхвърлен така грубо от блог-агрегатора на в-к ДНЕВНИК?


Господин Главен редактор на в-к ДНЕВНИК, Днес разбрах, че моят блог e изваден от блог-агрегатора на в-к ДНЕВНИК под претекст (както ми обясни неговият организатор в писмен отговор на мое запитване), че блогът ми е... "политически". По тази причина той е свален от блогосферата на ДНЕВНИК, където от този момент щели да бъдат само "неполитическите" блогове.

Проблемът обаче е този, че това принципно становище не е проведено и в блогосферата на вестника са останали блоговете на много автори, които пишат главно по политически теми. Имам чувството, че решението за махане на политическите блогове се отнася само за моя блог, което пък ми дава основание да го тълкувам като дискриминация (неравнопоставеност) на политическа основа.

Обръщам Ви внимание на този факт, тъй като пък от друга страна, както сме обсъждали с Вас по друг повод, статиите в моя блог са философско-психологически, и тази гледна точка се запазва дори и когато пиша по теми, които имат и политическо звучене. Оказва се, че презумпцията, че моя блог е политически, не е съвсем вярна, или по-скоро тя изобщо не е вярна. Вашият организатор на блог-агрегатора ми отговори, че аз трябвало да се чувствам поласкан, че моят блог е останал поне в политическия блог-агрегатор на в-к КАПИТАЛ, където били блоговете на "политици и държавници". Макар че аз самият не разбирам защо това трябва да е така, при положение, че аз самият нито съм политик, нито пък имам намерение да ставам такъв.

Ето защо Ви моля да се намесите, за да се възстанови справедливостта и да бъде предотвратено изхвърлянето като мръсно коте на моя блог от блог-агрегатора на Вашия вестник. Което, както и да го разглеждаме, е проява на дискриминация и дори на цензура - нещо недопустимо в нашето свободно и плуралистично време. С уважение: Ангел Грънчаров

Няма коментари: